joi, 5 septembrie 2013

Rise of the Planet of the Apes (1968) ... ( 2011 ) Planeta maimuțelor

       În anul 3978, trei astronauţi se trezesc din hibernare în nava aterizată şi îşi dau seama că nava lor s-a prăbuşit pe o planetă ce seamănă mult cu Pământul. Însă planetă, într-un mod ce li se pare tare ciudat are nu numai oameni sălbatici care nu vorbesc deloc şi trăiesc în turme, dar este şi stăpânită de maimuţe inteligente; acestea din urmă sunt din două specii diferite: gorile care sunt de obicei soldaţi înarmaţi, şi cimpanzei, mai blânzi” şi inteligenţi, cu rol în ştiinţă, cum ar fi Dr. Zaius, Zira şi Cornelius ce discuta adesea între ei. 

      Urmează o acţiune tensa şi plină de surprize şi primejdii neaşteptate pentru foştii astronauţi. Un membru al echipajului este omorât, iar ceilalţi doi sunt capturaţi împreună cu oamenii sălbăticiţi (care nu vorbesc deloc) şi duşi în oraşul maimuţelor care vorbesc. Acolo, unul dintre cei doi supravieţuitori suferă o operaţia chirurgicală, experimentala  pe creier şi este transformat într-o legumă care nu mai vorbeşte, iar cel din urmă, George, este încarcerat. 
       Acolo în, laboratorul zoologic al Zirei se împrieteneşte cu Zira şi, soţul ei  Cornelius tot cimpanzeu care-l studiau cu multă curiozitate pe George pentru că era foarte inteligent. Acesta este, judecat” de Dr. Zaius care-i hotărăşte exterminarea or, legumizarea  pentru că vorbeşte .  El reuşeşte să fugă împreună cu o femeie nativă în sălbăticie, ajutat fiind de Zira şi de Cornelius. Acolo el afla că planeta asta s-ar putea să nu fie chiar aşa îndepărtată de casă... Planet of the Apes (1968) – Planeta maimuţelor

Rise of the Planet of the Apes (1968)


 

      Charlton Heston şi Roddy McDowall sunt protagonişti în aceastã legendarã capodoperã S.F.
      Astronautul Taylor (Heston) se prăbuşeşte cu nava sa pe o planetã îndepãrtatã stãpânitã de maimuţe, care folosesc o rasã de oameni primitivi ca sclavi şi pentru experimente.
     Taylor este foarte curând capturat, viaţa să aflându-se acum în mâinile unui cimpanzeu savant binevoitor (McDowall).
Câştigător al unui Premiu Oscar onorific pentru realizãri excepţionale în machiaj şi nominalizat pentru alte douã premii Oscar (în 1968, pentru costume şi coloana sonorã), Planeta Maimuţelor este o realizare cinematograficã deosebitã, de la imaginile de început uimitoare pânã la finalul cutremurãtor.

 Rise of the Planet of the Apes (2011)



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More