duminică, 12 mai 2013

12 mai 2013 by Viorica Crainic

Bine v - am regăsit!


"Prietenul nu iubește prietenul, ci obiectivul prieteniei."( Platon)


Preşedintele Traian Băsescu: Am vrut să vin la Peştera pentru că  am văzut că este o comună autofinanţată.

"De ce am vrut să vin? Pentru că este în Dobrogea şi, în al doilea rând, am intrat pe Internet şi am văzut că este o comună autofinanţată, ceea ce la momentul ăsta poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari, dar şi pentru cei care fac reorganizarea administrativă. (...) Ei s-au uitat la faptul că reorganizarea administrativă trebuie să se lase cu numiri de guvernatori, în loc să se uite cum sunt comunele, să vadă câte sunt nefinanţate aşa cum sunt acum, să pornească de la unitatea de bază care este comună, dacă se poate sau nu autofinanţa. Or, Peştera este un exemplu....', a afirmat şeful statului, după ce a vizitat sediul Primăriei Peştera şi a discutat cu primarul Valentin Vrabie despre situaţia comunei.

Emil Boc: Primul an de guvernare USL a confirmat că Transilvania este oaia neagră a guvernării Ponta.

"Primul an de guvernare USL a confirmat, din nefericire, faptul că Transilvania a devenit oaia neagră a guvernării Ponta. Spun asta pentru că niciun proiect major de infrastructură nu a fost susţinut, în ciuda contribuţiei pe care Transilvania o are la bugetul naţional. Vă invit să faceţi o comparaţie între primul an de guvernare PDL şi primul an de guvernare Ponta în materie de infrastructură. 52 de kilometri de autostradă au fost finalizaţi în primul an de guvernare PDL - 2009 -, zero kilometri în guvernarea Ponta. Toate proiecte din judeţele Transilvaniei au fost trecute pe linie moartă, în materie de finanţare şi susţinere. Lipsa de implicare a Guvernului Ponta pentru continuarea Autostrăzii Transilvania, a hidrocentralei Tarniţa - Lăpuşteşti şi multe altele arată lipsa de interes a actualului Guvern".(..). "Guvernul Ponta ar trebui să dea socoteală la capitolul inflaţie, locuri de muncă şi investiţii cele care contribuie la creşterea economică a ţării". a spus Emil Boc.

Daniel Funeriu: Partidele sunt adunături de oameni în jurul intereselor.

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, membru fondator al Fundaţiei "Mişcarea Populară", a declarat, sâmbătă : "Partidele din România au fost şi continuă să fie adunături de oameni în jurul unor interese, obiectivele «Mişcării Populare» este să constituim o fundaţie care să fie un grup de oameni uniţi în jurul unor valori. Nu există o modalitate juridică de a transforma o fundaţie în partid, deci Fundaţia «Mişcarea Populară» va rămâne fundaţie", a spus Funeriu.
"Fundaţia «Mişcarea Populară» va rămâne Fundaţia «Mişcarea Populară», (...). Faptul că fundaţia va avea un sprijin mare, un portofoliu de probleme şi soluţii ale românilor, sigur că este posibil să facă dezirabil, la un moment dat, ca aceste probleme şi soluţii să fie operaţionalizate politic, dar obiectivul fundaţiei este creşterea gradului de încredere între români şi instituţiile statului, să avem soluţii şi oameni capabili care să le pună în aplicare. (…)", a spus el.

Monica Macovei: Confiscarea averilor provenite din fapte penale va fi decisă întotdeauna de o instanţă de judecată.

"Confiscarea averilor provenite din activităţi penale va fi decisă întotdeauna de judecător şi o instanţă de judecată. Repet acest lucru, pentru că au existat declaraţii greşite, fie din neînţelegere, fie din rea-credinţă şi rog ca acestea să fie corectate şi să corespundă adevărului pentru informarea corectă a publicului. Confiscarea averilor care provin din activităţi penale este dispusă de o instanţă de judecată, deci de judecători, în toate cazurile incluse în Directiva privind punerea sub sechestru şi confiscarea bunurilor provenite din infracţiuni, care a fost votată marţi, 7 mai 2013, în Comisia LIBE, unde eu sunt raportor al Parlamentului European", susţine europarlamentarul PDL.

CCR a respins contestaţia PDL privind Legea imobilelor naţionalizate.

"În ziua de 10 mai 2013, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituţia României şi al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s‐a întrunit pentru a soluţiona, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţia de neconstituţionalitate referitoare la Legea privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, formulată de un număr de 53 de deputaţi aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, în raport de criticile formulate", se arată într-un comunicat difuzat de CC.
"Nu se urmăreşte condamnarea penală, ci doar confiscarea banilor prin decizie judecătorească. Acest lucru poate fi mai important decât trimiterea unor persoane la închisoare, dar lăsarea banilor murdari în circulaţie. Principiul care se aplică este  'follow the money", conchide europarlamentarul PDL.

Mircea Geoană: Toate vocile experimentate ar trebui să dezbată problema regionalizării.

"Eu cred că toate vocile experimentate trebuie cooptate într-un astfel de demers. Dar nu cred că un forum poate să se substituie unor mecanisme de genul celui coordonat de Liviu Dragnea sau de Klaus Iohannis. Pot fi liderii importanţi care au condus România, foşti prim-miniştri, foşti miniştri de interne, foşti oameni de stat din alte ţări de la care am dori să învăţăm experienţa respectivă este foarte utilă, dar nu ca substitut la efortul instituţional care se derulează, ci pur şi simplu ca un adjuvant, ca un grup al înţelepţilor care eventual pot să aducă elemente utile în dezbaterea şi decizia politică", a afirmat Geoană, sâmbătă, la conferinţa organizaţiei "PES activists" a PSD.
Organizaţia "PES activists" România a PSD a propus sâmbătă crearea unui forum naţional care să discute regionalizarea, după modelul Forumului Constituţional, dar şi că acest organism să fie prezidat de Ion Iliescu.

Daniel Chiţoiu: În USL s-a discutat de suprataxarea tuturor celor care obţin venituri.

Vice-premierul şi ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat, ieri, că la sfârşitul lui 2012 în coaliţia de guvernare s-a discutat despre suprataxarea tuturor celor care obţin venituri, inclusiv privaţii, arătând că în USL nu s-a ajuns la o decizie şi că în acest moment subiectul este înschis. Întrebat dacă s-a discutat pe varianta suprataxării celor din mediul privat, Chiţoiu a răspuns: "Da, dar atunci a fost în discuţie ca suprataxarea să fie pentru toţi care realizează venituri, dar nu s-a stabilit limita minimă la vremea respectivă. Era vorba de cifră brută sau cifră netă, peste 1.000 de Euro"
"Guvernul USL aplică programul de guvernare aprobat în Parlament. Toate politicile publice şi economice se iau prin decizie politică la nivelul USL. La nivelul USL nu s-a ajuns la o decize politică astfel încât să implementăm acest proiect", a mai spus vice-premierul.

Crin Antonescu : Învățați, învățați, învățați.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, sâmbătă, studenţilor liberali, reuniţi la Bucureşti pentru alegerea structurii de conducere :"Politica nu e o formă a culturii, e o formă a civilizaţiei. Dar cu cât mai multă cultură, cu cât mai multă informaţie, cu cât mai multe criterii şi valori în capul unui politician, cu atât mai bune politici publice, cu atât mai multă calitate în viaţa politică şi actul politic, cu atât mai multă consistenţă, forţă pentru un partid care a fost şi va rămâne mereu de dreapta prin rolul pe care îl acordă elitelor". El le-a adresat îndemnul lui Lenin de a învăţa pentru a deveni o elită. "Sunteţi, trebuie să fiţi, şi asta se câştigă doar învăţând, învăţând tot, învăţând tot ce se poate, punând cap la cap lucruri care par disparate, gândindu-vă cu experianţa zilei de ieri la ziua de mâine, numai învăţând puteţi fi o elită, numai fiind o elită puteţi servi acest partid, numai cu oameni de elită în fruneta sa acest partid poate servi România"
 "Ce aş putea să spun în încheiere pentru dumneavostră, pentru studenţii liberali? Pentru oameni cu simţul umorului, ca noi, oricât risc, de amintirea lui Lenin ar putea exista, nu există decât un singur cuvânt: "învăţaţi!".

Relu Fenechiu: Auditul Curţii de Conturi a României va transmite CE raportul favorabil pentru deblocarea POS pe Transporturi.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat vineri la Târgu Mureş, că lunea viitoare, auditul de la Curtea de Conturi a României va transmite Comisiei Europene raportul favorabil pentru deblocarea Programului Operaţional Sectorial (POS) pe Transporturi. "Mă bazez pe ultima discuţie pe care am avut-o la Bruxelles cu comisarul Hann şi cu comisarul Kallas, pe faptul că toate cerinţele pe care Comisia Europeană le-a pus României pentru deblocarea POS pe Transport sunt astăzi îndeplinite, din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor. Şi dânşii le consideră îndeplinite. Pe data de 13 mai, auditul de la Curtea de Conturi a României va transmite Comisiei Europene raportul favorabil pentru deblocarea POS Transporturi', a declarat Relu Fenechiu.
"Sunt la conducerea ministerului din ianuarie, sper ca în această lună se deblocăm POS Transport şi reuşim să aducem în România peste 4 miliarde de euro. Aceşti bani vor fi investiţi în infrastructură, dar pe orizontală aceşti bani vor ajunge în multe multe alte sectoare, o mare parte vor ajunge ca taxe şi impozite la bugetul de stat şi vom reuşi să deblocăm şi multe alte domenii', a arătat Fenechiu.

ŞTIRI  METEO  

LUNI 13  MAI 2013

Valorile termice vor scădea în aproape toată ţara, cu precădere în jumătatea vestică, unde vor caracteriza o vreme normală termic, local chiar răcoroasă; temperaturile maxime vor fi de la 15...16 grade în Dealurile Banatului până la 27...28 de grade în Bărăgan, Podişul Moldovei şi al Dobrogei. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere, astfel că vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii extinse în zonele montane şi în Transilvania şi local în celelalte regiuni. Izolat vor fi condiţii de grindiă şi cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile minime se vor încadra între 7 şi 17 grade.Presiunea atmosferică va creşte uşor.

CAPODOPERE ARHITECTONICE ROMÂNEŞTI

Mănăstirea Maria - Radna















 

 

Mănăstirea Putna



 

 

 Mănăstirea Voroneţ

 

 

 

 

 

 Mănăstirea Curtea de Argeş

 

 

 

 

 

S- A ÎNTÂMPLAT ÎN 12 MAI.....

Evenimente

    113: A fost inaugurată, la Roma, în forumul nou construit, „Columna lui Traian", operă atribuită lui Apollodor din Damasc. Cele 124 de episoade care ilustrează războaiele daco–romane, constituie un original act de naștere a poporului român
    1364: A fost fondată Universitatea din Cracovia, una din primele universități din Europa Centrală
    1551: A fost fondată Universitatea din Limă, Peru
    1848: Revoluționarii moldoveni refugiați în Transilvania elaborează, la Brașov, programul–legământ „Prințipiile noastre pentru reformarea patriei". Este documentul care sintetizează dezideratele românești: „Unirea Moldovei și Țării Românești într–un singur stat neatârnat românesc"
    1942: Prima gazare în masă, datată cu exactitate, din lagărul de concentrare Auschwitz–Birkenau, în urma căreia au fost uciși 1.500 de evrei polonezi
    1943: A fost terminată construirea clădirii Pentagonului
    1945: Al doilea război mondial: Armata română își încheie participarea la cel de–al doilea război mondial
    1972: Rolling Stones lansează Exile On Main Street, considerat cel mai bun album al lor
    2006: Pianista Alina Elena Bercu, în vârstă de 16 ani, reprezintă România la competiția „Eurovision Young Musicians", desfășurată la Viena.
    2008: Peste 50.000 de persoane sunt ucise în China de un cutremur care măsoară 7,9 Mw. Epicentrul a fost localizat la 90 km (55 de mile) vest-nord-vest de Chengdu.

S -a născut în......

    1812: George Barițiu, istoric și publicist român (d. 1893)
    1820: Florence Nightingale, infirmieră britanică (d. 1910)
    1842: Jules Massenet, compozitor francez (d. 1912)
    1845: Gabriel Fauré, compozitor francez (d. 1924)
    1874: Clemens von Pirquet, fizician austriac (d. 1928)
    1880: Lincoln Ellsworth, om de știință american (d. 1951)
    1895: William Giauque, chimist american, laureat al Premiului Nobel (d. 1982)
    1916: Constantin Ciopraga, critic și istoric literar român (d. 2009)
    1933: Andrey Voznesensky, poet rus
    1934: Lucian Raicu, eseist și critic literar român, stabilit, după 1986, în Franța (d. 2006)
              Zsolt Kerestely, compozitor de muzică ușoară, instrumentist și dirijor

Decese

    1700: John Dryden, scriitor englez (n. 1631)
    1845: János Bacsanyi, poet maghiar (n. 1763))
    1856: Jacques Philippe Marie Binet, matematician francez (n. 1786)
    1870: Eftimie Murgu, cărturar român (n. 1805)
    1889: John Cadbury, întreprinzător englez în domeniul ciocolatei (n. 1801)
    1933: Jean Bart (Eugeniu P. Botez), scriitor român (n. 1874)
    1967: John Masefield, scriitor britanic (n. 1878)
    1970: Nelly Sachs, scriitor german, laureat al Premiului Nobel (n. 1891)
    1985: Jean Dubuffet, pictor și sculptor francez (n. 1901)
    1994: Erik H. Erikson, psihanalist german (n. 1902)
    2001: Alexei Tupolev, proiectant rus de avioane (n. 1925)

Sărbători

    Ziua Internațională a Asistentelor Medicale
    România: Ziua Adolescenților (nu este o dată fixă, ci este a doua duminică a lunii mai)
   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More