luni, 18 februarie 2013

18 februarie 2013 by Viorica Crainic

 Bine v - am regăsit dragi prieteni!


Preşedintele Traian Băsescu: Nu pot susține o soluție care să îngroape PDL.

 

 "Eu susțin o soluție corectă care să dea perspective, care va fi aceea vor decide participanții la Convenție și cei aflați în competiție. Dar, nu pot susține o soluție care să îngroape PDL".
Traian Băsescu a mai atras atenția că PDL se confruntă cu "o incapacitate de a vedea ziua de mâine a celor care conduc azi PDL". "Mă refer la vârstă. Discutăm despre marea nouă etapă de alegeri 2016, azi suntem în 2013. Cum vedeţi un politician de 60 de ani în competiţie cu Victor Ponta? Victor Ponta până în 2016, dar şi 2014, indiferent ce plusuri, ce minusuri are în caracter, este un politician care se va roda. Vreţi să vă imaginaţi un politician de 60 de ani, de pe vremea FSN-ului, în competiţie cu Victor Ponta şi Crin Antonescu?", a întrebat șeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a câştigat la Tribunalul Bucureşti procesul cu Dinu Patriciu.

 

 Traian Băsescu a câştigat, astăzi, la Tribunalul Bucureşti procesul în care l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu şi a cerut despăgubiri de un leu pentru "minciuna şi trucarea unor filmări".
Este vorba despre mediatizarea unor imagini în care preşedintele părea că loveşte un copil la un miting electoral din 2004.


Sulfina Barbu: Consider că echipa Blaga poate să aducă PDL acolo unde trebuie.


"Eu fac parte din echipa Vasile Blaga, având în vedere că sunt unul dintre susţinătorii moţiunii domniei sale în 3 iunie 2012 şi de atunci şi până acum am mers în echipă şi consider că echipa Blaga poate să aducă partidul acolo unde trebuie", a precizat Sulfina Barbu.
"Eu, personal, mi-am asumat, atunci când am intrat în PDL, că PD vine din FSN, dar a fost exact aripa reformistă a FSN, care a pus bazele PD şi din acel moment am ales acest partid atunci când m-am înscris. Cred că istoria partidului trebuie însuşită şi noi ne-am însuşit-o, toţi membri partidului", a adăugat Sulfina Barbu.

Victor Ponta : Elena Udrea reprezintă într-adevăr PDL şi pe Traian Băsescu.


"Iată, să nu daţi o ştire că e o ruptură în USL - cine îl susţine pe Blaga, cine pe Udrea. Blaga nu există. Avea nevoie de o poziţie, aşa, care să ne critice toată ziua. Elena Udrea reprezintă într-adevăr PDL şi pe Traian Băsescu. Domnul Blaga nu reprezintă pe nimeni, decât un trecut pe care, recunosc, şi eu vreau să-l uităm", a spus Victor Ponta.


Victor Ponta: PDL şi Băsescu, prieteni cu FIDESZ şi Viktor Orban.

 

 "Când vorbeşti de FIDESZ şi de Viktor Orban nu ai cum să nu vorbeşti de PDL, de Traian Băsescu. Doamna Boagiu e colegă în conducerea PPE cu Viktor Orban. Deci, ei l-au propus pe domnul Tokes vicepreşedinte al Parlamentului European, deci ei sunt prieteni, să nu uităm lucrul ăsta, totuşi, cine e prieten cu duşmanii României", a spus Ponta."Există un interes politic de campanie al celor aflaţi acum la guvernare în Ungaria, al celor de la FIDESZ, colegi şi prieteni cu PDL în PPE. Noi trebuie să fim foarte deştepţi, fermi dar deştepţi, să nu ne lăsăm provocaţi. De fapt pe ei nu îi interesează nici ce se întâmplă în România, nici ce face sau nu face comunitatea maghiară în România, pe ei îi interesează să câştige voturi în alegerile din Ungaria", a precizat  Ponta.

Crin Antonescu: Trebuie să avem o atitudine calmă, de oameni puternici în scandalul steagului secuiesc.


"Ele(tensiunile diplomatice) trebuie abordate cu calm, abordate cu o atitudine care să aibă în vedere că noi suntem cei puternici, nu trebuie să ne comportăm ca nişte victime, ca o ţară mică. Noi suntem o ţară suficient de mare, suficient de puternică pentru a putea face respectate legile României pe teritoriul României. Asta nu înseamnă deloc un supliment de tensiune, asta nu înseamnă sub nicio formă tensionarea raporturilor cu comunitatea maghiară, pentru că, la urma urmei, lucrurile sunt foarte clare: oricine poate să arboreze în condiţiile legii româneşti steagul secuiesc sau steagul albanez sau steagul catalan oriunde doreşte, în casă, la balcon, în curte, la o petrecere privată, la o manifestare de natură folclorică, tradiţională a secuilor", a susţinut Antonescu.

Victor Ponta: ANAF rămâne la Finanţe. Eu voi coordona activitatea de combatere a evaziunii.


Premierul Victor Ponta a declarat că ANAF va rămâne la Ministerul de Finanţe, precizând că, în calitate de prim-ministru, va coordona activitatea de evaziune fiscală nu doar prin ANAF, ci şi prin celelalte instituţii, având posibilitatea de a cere informaţii de la DGIPI, SRI şi SIE.
"ANAF e la Ministerul de Finanţe. Nu pleacă în altă parte. Facem o altă structură din cadrul ANAF, cum de altfel v-a spus şi domnul Chiţoiu de fiecare dată, în sensul în care Garda Financiară, Controlul vamal, celelalte, să fie unite într-o direcţie antifraudă care să nu mai aibă ca obiect verificarea tuturor firmelor mici, buticuri şi firme care îşi plătesc taxe şi să se ducă, aşa cum e în ţările din Occident, exact pe zonele de evaziune fiscală, deci să fie mult mai eficientă în combaterea evaziunii", a spus Ponta.

Andrei Chiliman: E posibil să candidez la o funcție de conducere în PNL.


"În cazul în care vor exista funcții alese de Congres, e posibil să candidez. În niciun caz nu voi accepta, și țin să-i transmit pe calea asta și dlui Antonescu lucrul acesta, nu voi accepta să fac parte din vreun organism pe o funcție desemnată de drept. Este vorba de un anumit set de principii pe care îl respect, și, dacă vor fi funcții alese de Congres, poate voi candida", a declarat Chiliman.




USL vrea 300 de deputați aleși proporțional și 90-100 de senatori aleși uninominal.

 "Ne  dorim o Cameră a Deputaților cu un număr maxim de 300 de deputați și cu principalele atribuții care țin de buget, de legile principale și de principiu aleși pe vot proporțional, iar Senatul să fie format din 90, maxim 100 de senatori aleși uninominal pe baza reprezentării județelor și a regiunilor și care să aibă ca principale atribuții dezvoltarea regională, politica externă și politica de apărare", a anunțat liderul PSD Victor Ponta, poziția USL în comisia de cod electoral.
 "În acest fel, păstrăm principiul bicameralismului, reducem clar numărul de parlamentari și-l punem cu o limitare foarte clară și facem toate procedurile parlamentare mult mai rapide", a adăugat acesta.

Călin Popescu Tăriceanu: Am senzaţia că au adus consultanţi din Coreea de Nord pentru Statutul PNL.

 "Am vaga senzaţie că la nivelul comisiei de revizuire a Statutului au luat nişte consilieri străini, de prin Coreea de Nord, care au venit cu principii democratice sănătoase care să le implementeze şi la noi. De aceea, în loc să avem parte de o discuţie prealabilă în partid, legată de Statut, legată de posibilele formule de viitor, văd că totul este înconjurat într-un mare mister. Urmează să discutăm într-o manieră expeditivă joi la Delegaţia Permanentă, care probabil o să facă formalitatea să adopte anumite propuneri şi pe care să le supună congresului", a susţinut Tăriceanu.

Ştiri meteo.

 


Marţi 19 februarie 2013.


Marţi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 8 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -10 şi 2 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor cădea precipitaţii slabe mixte, ziua pe arii restrânse în sudul şi vestul ţării, iar noaptea mai ales ninsori local în nord-vest şi izolat în rest. La munte va mai ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa şi noaptea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More