miercuri, 27 februarie 2013

27 februarie 2013 by Viorica Crainic

 Bine v -am regăsit!

Preşedintele Traian Băsescu : Participare  la forumul Alianţei Civilizaţiilor, Viena.

Astăzi, Preşedintele Traian Băsescu a plecat astăzi,  la Viena, pentru a participa la lucrările Forumului Global al Alianţei Civilizaţiilor organizat de ONU, el mai având programate întâlniri cu români din Austria şi cu oameni de afaceri austrieci.  La sesiune vor mai participa, conform site-ului organizatorilor,  emirul Qatarului, şeicul Hamad bin Khalifa Al-Thani, premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, preşedintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov, preşedintele Austriei, Heinz Fischer. miniştrii de externe ai Spaniei - José Manuel García-Margallo y Marfil, Austriei – Michael Spindelegger şi Serbiei – Vuk Jeremic. Preşedintele Traian Băsescu va avea la Ambasada României de la Viena o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Austria şi  convorbiri cu preşedintele austriac Heinz Fischer, la Palatul Prezidenţial. Preşedintele va avea deasemenea şi o întâlnire cu oameni de afaceri austrieci la sediul Asociaţiei Industriaşilor din Viena.

Preşedintele Traian Băsescu: Conferinţă de presă  din 26 februarie 2013.

Câteva din declaraţiile preşedintelui....
"Motivul declaraţiei de presă de azi e legat de scrisoarea pierdută de unul dintre adresanţi, ca să nu spun andrisanţi, cea care viza ce credeam eu că mai trebuie făcut pentru a ne creşte şansele de a avea un rezultat pozitiv la următorul consiliu al Justitiţiei şi Afacerilor Interne din martie", a precizat Traian Băsescu.
"Monica Macovei are o imagine excepţională".
"Vă garantez că Monica Macovei nu este un om care să poată fi condus de nimeni, cu atât mai puţin de bani", a spus Băsescu, afirmând că declaraţia premierului este "jenantă".
"Tot acest joc: noi suntem patrioți, dar nu facem ce trebuie pentru țară arată cât de jos a coborât discursul politic. Ceea ce fac nu are nimic comun cu interesele României și nu vor reuși la nesfârșit să acopere cu prezența la TV modul în care nu-și servesc țara. Este inadmisibil să conduci o alianță de 70% și să nu treci prin parlament"...Sunt sătul de fețele lor la TV, ..... Au subordonat interesul național celui politic."Am sugerat premierului și președinților celor două camere ale parlamentului câteva măsuri posibile. Vă dau câteva exemple: desemnarea procurorilor, îndepărtarea din guvern a oricărui ministru cu proces penal pe rol. Aici am văzut o reacție necinstită, poate specifică modului de a face politică a domnului premier. Uită să spună că el l-a propus pe Fenechiu, că a primit votul Parlamentului. Un cabinet votat de parlament nu poate fi pus sub semnul întrebării de președinte. A fost necinstit."
"Atenție la Oltchim! Ați promis multe acolo! Găsiți măsuri care să creeze locuri de muncă acolo. Și atenție la Mechel, că s-ar putea să ne trezim cu industria siderurgică tăiată și vândută la fier vechi și România are de învestit câteva zeci de miliarde în autostrăzi, care înseamnă consum mare de fier". "Minciuna trebuie să înceteze. Declarațiile de zilele astea au fost urmărite de toate ambasadele. Nu știu cum își imaginează cei doi lideri majori ai USL că nu se ia notă de acest limbaj dublu. Această abordare face rău și ne plasează în zona unei țări impredictibile".
"Eu le spun celor care se află de aproape un an la guvernare că mi-aș fi dorit ca ei vreodată în viața lor politică să se fi bătut pentru România cum m-am bătut eu."

Curtea Constituţională : Statutul parlamentarilor, neconstituţional.

Curtea Constituţională a decis astăzi,  că este neconstituţională modificarea la Statutul deputaţilor şi senatorilor referitoare la termenul de 45 de zile în care parlamentarul poate contesta în instanţă raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate.
Totodată, CCR a mai declarat neconstituţional articolul referitor la conflictul de interese.


Victor Ponta:  Eu sunt cu munca, el (Traian Băsescu) este cu băgat strâmbe.

Premierul Victor Ponta a susţinut marţi seara o declaraţie de presă, pe Aeroportul Otopeni, după sosirea de la Copenhaga". "Vreau să spun că am efectuat vizita în Danemarca în aceeaşi intenţia şi startegie de a discuta cu partenerii noştri europeni, despre colaborarea economică, investiţii şi crearea de locuri de muncă. şi de problemele la zi. "Mă aflu în funcţia de prim-ministru pentru a încerca, prin deciziile pe care le luăm la nivel guvernamental, să asigurăm o viaţă mai bună, o mai bună reprezentare a intereselor României. Să comentez ce spune preşedintele, care face declaraţii când nu are treabă, nu este treaba mea". Eu sunt cu munca, el este cu băgat strâmbe. Am aflat că Băsescu a ţinut conferinţă de presă. Mă bucură. Să nu vă supăraţi, dar să fac o analiză a declaraţiilor lui Băsescu, asta va face presa. Eu am treburi de făcut în România. Nu mă interesează jignirile preşedintelui, sunt unul dintre cei 7,4 milioane de români jigniţi de prezenţa lui Băsescu."
"Principalul adversar al aderării la Schengen devine chiar preşedintele Băsescu. El găseşte motive să nu fim primiţi. În timp ce eu merg şi discut cu liderii europeni să-i conving , ministrul de externe şi Crin Antonescu fac eforturi diplomatice, preşedintele face în aşa fel încât să nu fim primiţi."
Înţeleg că preşedintele Băsescu e în campanie pentru alegerile din PDL, pentru candidata sau candiatul său preferat. Însă faptul că îşi face campanie lovind în interesele României mi se pare un gest tipic pentru preşedintele Băsescu, fapt anormal pentru o societate normală

Crin Antonescu: Traian Băsescu se comportă ca un mic politician.

Antonescu a fost întrebat cum vede solicitările cuprinse de preşedintele Traian Băsescu  în scrisoarea adresată premierului şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.
"Nepotrivite, pentru că fie nu ţin de atribuţiile mele, ca să vorbesc acum doar despre mine, scrisoarea e adresată şi domnului Ponta, nu ţin nici de atribuţiile domnului Ponta. Deci fie nu ţin de atribuţiile mele, cum ar de pildă numirea procurorilor, în niciun fel asta nu ţine de atribuţiile mele, ca preşedinte al Senatului, pe de altă parte ca neţinând de atribuţiile preşedintelui(...) El a mai apreciat că scrisoarea preşedintelui nu are "niciun alt scop şi niciun alt efect decât acela a unui joc de imagine, a unui joc politicianist, pe spaţiu mic, aici la noi".
"Se comportă şi cu acest prilej ca un mic politician", a mai spus Crin Antonescu.

Monica Macovei: Chiar nu există în PNL o persoană curată care să preia Ministerul Transporturilor? 

"Ponta şi Antonescu fac mult caz de scrisoarea preşedintelui şi îi răspund obraznic, referindu-se la un singur punct: numirea procurorilor şefi. În realitate, scrisoarea preşedintelui, publicată în presă, vorbeşte despre responsabilitate: le aminteşte celor care deţin acum puterea că România trebuie să-şi respecte angajamentele faţă de Uniunea Europeană, iar unul dintre acestea este Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Una din cerinţele raportului Comisiei Europene este renunţarea la ministrul trimis în judecată, Relu Fenechiu. Într-un singur minut, ca premier, Ponta poate să facă propunerea de revocare a ministrului şi să rezolve una dintre problemele raportului MCV, deschizând uşa intrării României în spaţiul Schengen. Iar Antonescu ar urma să propună o altă persoană pentru Ministerul Transporturilor", susţine Macovei. "Chiar nu există în PNL o persoană curată care să preia Ministerul Transporturilor? Resursele liberale sunt limitate la persoane cu probleme penale? Cred că sunt mulţi membri PNL nepenali, de ce sunt ocoliţi de şefii lor?", s-a întrebat Monica Macovei.

Raluca Turcan:  USL a peticit nedreptatea făcută de Ecaterina Andronescu învăţătorilor şi educatorilor.

 "Majoritatea USL a peticit, ieri, nedreptatea făcută de Ecaterina Andronescu învăţătorilor şi educatorilor din România pe care Guvernul Ponta îi voia pe toţi cu facultate în 6 ani de zile. Astfel, ei au eliminat complet conceptul de educaţie continuă aplicabil cadrelor didactice din învăţământul primar şi grădiniţe", informează Raluca Turcan printr-un comunicat de presă. Potrivit deputatului PDL, care este secretar al Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, "pentru 16.000 de educatori şi învăţători, USL a blocat perfecţionarea continuă şi creşterea salariilor".

Sulfina Barbu: PDL susţine un Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari.

"Cred că se impune modificarea Legii electorale. Plecând de la experimentul legii din 2008, care a avut un efect în 2008 şi un efect în anul 2012, datorită situaţiei politice, nu este deloc încurajator pentru un alegător să voteze un reprezentant în Parlament, care ia cel mai mare număr de voturi şi nu ia mandatul şi nu merge în Parlament", a afirmat Sulfina Barbu.
Sulfina Barbu a arătat că PDL susţine un parlament unicameral şi reducerea numărului parlamentarilor la 300, plecând de la rezultatul referendumului din 2009.

Kelemen Hunor : Sunt solidar cu Ráduly Róbert.

 Kelemen Hunor a declarat, printr-un comunicat, că este solidar cu primarul din Miercurea Ciuc şi îi oferă acestuia asistenţă pentru soluţionarea speţei în mod favorabil în instanţă.
"În ultimii 23 de ani, UDMR a lucrat şi pentru a ne putea utiliza în mod liber limba maternă, iar în acest scop am creat un cadru legal. Nimeni nu poate fi exceptat de la respectarea acestor legi, nici la Miercurea Ciuc şi nici în alte localităţi. Apărarea limbii materne şi libera utilizare a acesteia este un subiect faţă de care nu suntem dispuşi să facem nicio concesie. Acei membri ai Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării care au adoptat această decizie ar trebui să conştientizeze că ei nu trebuie să lupte împotriva maghiarilor şi a legii, ci împotriva discriminării", a declarat preşedintele UDMR. "La audienţe se prezintă cetăţeni care au o serie de probleme curente. Între aceşti cetăţeni se află şi persoane a căror limbă maternă este limba maghiară, mai mult, în cazul municipiului Miercurea Ciuc, aceştia din urmă sunt majoritari. Din acest motiv, consider că introducerea condiţiei cunoaşterii limbii maghiare este justificată şi legală", a declarat Kelemen Hunor. 
Hunor Kelemen: UDMR susţine bicameralismul. 
 "Vom propune şi vom susţine pentru Camera Deputaţilor lista judeţeană aşa cum a funcţionat până în 2008 cu sistem proporţional ca să nu rămână niciun cetăţean care s-a prezentat la vot fără reprezentare şi pentru Senat, eu reiau acea propunere pe care am avut-o în 2011: câte doi senatori în colegiile uninominale pentru fiecare judeţ, plus câte doi în fiecare sector din Bucureşti şi cu asta vom ajunge la 100 de senatori", a spus Hunor Kelemen.
Hunor Kelemen a spus că în 2007 - 2008 UDMR s-a opus sistemului alegerilor uninominale, din cauza creşterii numărului de parlamentari .

Theodor Stolojan :  Eram deja în Schengen, dacă nu era "lovitura de stat" din vară.

"Eu sper să avem o şansă să putem măcar în prima etapă, aşa cum a fost o înţelegere acum un an de zile, respectiv cu porturile şi aeroporturile, urmând ca în etapa a doua să putem primi liber în Schengen şi cu transporturile rutiere. Totuşi, aş vrea să precizez un lucru foarte limpede: dacă n-ar fi fost evenimentele din vara anului trecut, acea încercare de lovitură de stat, România era acum în prima etapă acceptată în Schengen, respectiv cu aeroporturile şi porturile. Eu sper totuşi ca acum, în martie, fiind din nou problema pe agenda Consiliului JAI, să reuşim acest lucru", a  afirmat Theodor Stolojan.

Senatul a adoptat ordonanţa prin care este redus numărul posturilor aferente cabinetelor demnitarilor. 

Plenul Senatului a adoptat, ieri, proiectul legislativ de aprobare a ordonanţei Guvernului prin care este redus numărul posturilor aferente cabinetelor demnitarilor din administraţia publică centrală.
La nivelul Cabinetului premierului sunt alocate 18 posturi, iar pentru cel al viceprim-ministrului cu portofoliu, ministru de stat, sunt prevăzute 12 posturi.

Guvernul României  va  începe concedierile în 16 companii din energie.


Guvernul va începe un program de concediere de angajaţi din 16 companii din sectorul energetic, în baza unor proiecte de restructurare şi reorganizare care vor fi aplicate în intervalul 2013-2018, salariaţii concediaţi urmând să beneficieze de plăţi compensatorii şi venit lunar de completare.


Judecătoria Sectorului 4 : Năstase a fost disciplinat, a muncit şi a efectuat suficient din pedeapsă.

Instanţa apreciază că, prin executarea fracţiunii obligatorii de pedeapsă, condamnatul a dobândit o vocaţie la acordarea beneficiului liberării condiţionate, urmând ca instanţa să aprecieze dacă, în funcţie şi de celelalte criterii stabilite de lege, este oportună acordarea liberării condiţionate. (...) Instanţa observă că deţinutul, în vârstă de 62 ani, a executat fracţia legală de o treime din pedeapsă însumând 730 zile, adică 243 zile. La momentul discutării în comisia de individualizare (04.01.2013) condamnatul acumulase un total de 244 zile închisoare, compus din 199 zile efectiv executate şi 45 zile câştig obţinut ca urmare a elaborării unei lucrări ştiinţifice publicate. La acest moment condamnatul are un total de 284 zile câştigate şi executate", se arată în motivare instanţei.

 Deputatul Ion Stan, trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă.

 


"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecata a inculpatului Stan Ion, deputat în Parlamentul României, în sarcina căruia s-au reţinut doua infracţiuni de trafic de influenţă", se arătă într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.




ŞTIRI METEO.

Joi 28 februarie 2013.

Vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în sudul şi sud-vestul ţării, unde doar izolat vor mai fi posibile precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime, în creştere faţă de ziua precedentă, în sudul şi sud-estul teritoriului, vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, iar cele minime între -6 şi 2 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -12 grade. Noaptea şi dimineaţa, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fi în uşoarã scădere.


CURIOZITĂŢI.

Cheile Nerei - România.

Cheile Nerei - Beușnița, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), situată în județul Caraș-Severin, pe teritoriul administrativ al comunelor Sasca Montană și Șopotu Nou.
Cheile Nerei sunt o formațiune de tip chei de-a lungul râului Nera în județul Caraș-Severin, între localitățile Sasca Montană și Șopotu Nou. Distanța pe care se întind cheile este de circa 22 km din care aproximativ 20 km de chei propriu-zise, Nera, străbate un defileu, cu aspect de chei, îngust, spectaculos și absolut sălbatic, formând cele mai lungi chei din România. Aici, unde pereții se înalță până la 200 de metri, apa Nerei și a afluenților săi, a săpat și a format în rocă calcaroasă lacuri, canioane, peșteri și cascade impresionante. O potecă turistică marcată le străbate, dar parcurgerea lor necesită traversarea râului Nera direct prin apă. În partea estică (dinspre amonte) a cheilor găsim un alt obiectiv turistic, Lacul Dracului, iar din partea vestică se poate ajunge la Cascadele Beușniței și la Lacul Ochiul Beului. De asemenea se mai poate vedea și canionul Valea Rea. Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița ocupă zona sudică a Munților Aninei și partea nordică a Munților Locvei, ocupând o suprafață de 36.364,8 ha ce include 6 rezervații declarate și una propusă.

Pădurea Amazonului.

Pădurea Amazoniană, cunoscută și ca Amazonia, este o pădure umedă de foioase care acoperă o mare parte a bazinului Amazon, situată în partea de nord a Americii de Sud, pe teritoriul Braziliei, Perului, Columbiei, Venezuelei, Ecuadorului, Boliviei, Guyanei, Surinamului și Guyanei Franceze. Are o suprafață de 5,5 milioane de kilometri pătrați. Amazonia reprezintă peste jumătate de păduri tropicale rămase pe Pământ și formează ecosistemul cel mai bogat al lumii, cu multe specii încă nedescoperite și endemice.

















S - A ÎNTÂMPLAT ÎN 27  FEBRUARIE..............

1866 - A apărut revista "Sarsailă" (până la 18.05.1866), continuatoare a revistei satirice "Nichipercea", suspendată de către autorităţi în repetate rânduri din cauza atacurilor dure îndreptate împotriva instituţiilor statului.
1882 - Premieră, la Gimnaziul român din Braşov, a primei operete româneşti, "Crai nou" de Ciprian Porumbescu.
1900 - A fost creat Partidul Laburist din Marea Britanie.
1902 - S-a născut scriitorul american John Steinbeck, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în anul 1962 (m.20.12.1968).
1903 - S-a născut sculptorul Ion Irimescu, membru de onoare al Academiei Române.
1911 - S-a născut Petre Botezatu, critic muzical, membru fondator al Uniunii Compozitorilor din România (m.01.12.1981).
1913 - S-a născut scriitorul american Irvin Shaw.
1920 - A murit A. D. Xenopol, istoric, sociolog, economist, filosof al istoriei, membru al Academiei Române (n.23.03.1847).
1925 - S-a născut Marin Constantin, dirijorul şi fondatorul Corului de cameră "Madrigal"
1926 - A murit soprana Elena Teodorini, prima artistă lirică din România care a evoluat pe scena Operei "Scala" din Milano (n.25.03.1857).
1932 - S-a născut actriţa americană Elizabeth Taylor,  considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată”; a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori şi a primit Premiul Academiei de Film pentru întreaga carieră („Pisică pe acoperişul încins”, „Cui i-e frică de Virginia Woolf”, „Pasărea albastră”).
1933 - Incendierea clădirii Reichstag-ului de către hitlerişti.
1936 - A murit fiziologul rus Ivan Petrovici Pavlov, unul dintre fondatorii psihologiei experimentale – a descoperit reflexele condiţionate; a primit Premiul Nobel pentru Fiziologie-Medicină în anul 1904
1938 - Este promulgată o nouă Constituţie, decretată la 20.02.1938, prin care se introduce dictatura regală a lui Carol al II-lea (1930-1940) şi sfârşitul regimului parlamentar.
1945 - S-a născut actorul polonez Daniel Olbrychski. Apariţii în filmele regizate de Andrzej Wajda: "Pădurea de mesteceni", "Viaţa de familie".
1945 - În urma demostraţiilor din 24.02.1945, soseşte la Bucureşti A.I.Vâşinski, ministrul adjunct de Externe al URSS şi preşedinte al Comisiei Aliate de Control pentru România, pentru a cere în mod ultimativ regelui revocarea guvernului Rădescu şi formarea unui guvern FND.
1948 - Se constituie Frontul Democraţiei Populare (FDP), alianţă electorală formată din PCR, Frontul Plugarilor, PNL - Bejan, Uniunea Populară Maghiară.
1956 - A murit actorul Nicolae Bălţăteanu (n.26.11.1893).
1959 - A murit inginerul Constantin Budeanu, unul dintre întemeietorii şcolii româneşti de electrotehnică, membru al Academiei Române.
1971 - A murit actorul francez Fernandel (Fernand Joseph Deşire Constandin) (n.08.05.1903).
1982 - A murit scriitorul Mihail Drumeş (n.26.11.1901).
1986 - Scriitorul Fănuş Neagu condamnă vehement, în cadrul unei adunări ocazionale de la Uniunea Scriitorilor, politica antipopulară a regimului comunist în domeniul aprovizionării cu alimente, combustibil, energie electrică, medicamente.
1990 - A murit lingvistul şi memorialistul Alexandru Rosetti, membru al Academiei Române. A înfiinţat, în 1963, Centrul de Cercetări Fonetice şi Dialectologie al Academiei şi a promovat direcţii moderne în cercetarea foneticii, fonologiei, lingvisticii generale (n.20.10.1895).
1991 - Kuweitul este eliberat.
1993 - La sediul central al PNŢCD din Bucureşti, a fost dezvelit bustul lui Iuliu Maniu, fost preşedinte al PNŢ.
2003 - Statele Unite dispun, în Golf, de 225.000 de militari, dintre care 111.000 sunt mobilizaţi în Kuweit, în vederea unui posibil conflict în Irak.

unicipiul Ploieşti s-a clasat pe locul al treilea în clasament, cu 59,6 puncte, categoriile la care a adunat cele mai multe puncte pentru proiectele derulate în trecut fiind educaţia, transportul, conservarea biodiversităţii şi aplicarea bunelor practici la sediul primăriei. - See more at: http://www.money.ro/ploiesti--botosani-si-timisoara--in-finala-competitiei-pentru-capitala-earth-hour-2013_1242032.html#sthash.RKcmvwki.dpuf

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More