luni, 4 februarie 2013

24 ore - 04. februarie 2013 by Viorica Crainic

Bună seara şi bine v -am regăsit dragi prieteni!
Împreună să trecem în revistă principalele ştiri ale zilei:

Jose Manuel Barroso
Este nevoie de un Guvern care să stimuleze reformele.
 Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a declarat, astăzi, în urma întâlnirii cu prim-ministrul Victor Ponta de la Bruxelles, că România are nevoie de un Guvern care să stimuleze reformele.
Jose Manuel Barroso a subliniat că una dintre aceste reforme trebuie să vizeze şi absorbţia fondurilor europene.
"România reprezintă un exemplu important cu privire la importanţa fondurilor euopene pentru a investi în energie, în transporturi", a precizat Barroso.
"L-am rugat pe prim-ministru să accelereze reformele şi să aplice programul de ajustare fiscală", a mai spus preşedintele Comisiei Europene.
"Nu putem să nu ţinem seama de faptul că am primit plângeri de la Curtea Constituţională, de la CSM în legătură cu campanii organizate de presă împotriva unor magistrati. (...) Nu am recomandat nimic concret pentru că respectăm libertatea presei, dar atunci când am elaborat raportul am simţit că trebuie să precizăm că această problemă există (...), avem angajamentul autorităţilor romane pentru a corecta acestă problemă", a spus Jose Manuel Barroso.
Întâlnirea de astăzi dintre Victor Ponta şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a avut drept scop discutarea atât a raportului MCV, cât şi problema activării programelor europene.
*****************************************************************



 Crin Antonescu
 Europarlamentarii pot cere explicaţii pe MCV, ei sunt aleşi de cetăţeni, nu membrii CE.
 Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că europarlamentarii români pot cere explicaţii în ceea ce priveşte raportul MCV al Comisiei Europene, având în vedere faptul că aceştia sunt aleşi de cetăţeni, şi nu membrii CE, menţionând că este "sceptic" asupra unei schimbări a raportului, potrivit Mediafax.
 "Sunt sceptic în legătură cu posibilitatea schimbării sau modificării raportului Comisiei. Cred că europarlamentarii au dreptul de a discuta despre toate aceste lucruri, de a cere explicaţii chiar preşedintelui Comisiei, comisarului pentru Justiţie, acolo unde au nişte nelămuriri privitor la surse, privitor la anumite interpretări, privitor la anumite omisiuni. Fără îndoială parlamentarii europeni sunt primii care pot face acest lucru pentru că - deşi nu există un raport de subordonare - să nu uităm că parlamentarii europeni sunt cei aleşi la Bruxelles, şi nu cei din Comisie", a spus Antonescu.
**************************************************************


 Mihai Răzvan Ungureanu
Europarlamentarii Puterii se pun într -o postură penibilă.
 "Europarlamentarii Puterii se pun într-o postură penibilă. Trebuie să se ridice în picioare şi să tragă de urechi Comisia Europeană pentru raportul MCV. Este hilar. Mult mai de folos ar fi ca europarlamentarii să se strângă împreună şi să analizeze sau poate să spună exact ceea ce pot face pentru cei din ţară", a declarat fostul prim-ministru, astăzi , la Realitatea TV.
**********************************************************************




 Vlad Moisescu a demisionat din conducerea PNL.
"Astăzi, 4 februarie 2013, am înaintat Biroului Permanent Central al Partidului Naţional Liberal demisia mea din funcţia de vicepreşedinte al partidului. Actul demisiei reprezintă manifestarea dezacordului meu faţă de modul în care dl. Crin Antonescu înţelege să utlizeze prerogativele de preşedinte al PNL în scopul reglării de conturi personale în interiorul partidului.
Acesta a mai punctat că va reveni la statutul de simplu membru al PNL, calitate pe care o deţine din februarie 1990. 
În încheiere, Vlad Moisescu a declarat că proiectul de construire a unei societăţi pe valorile liberalismului nu trebuie înlocuit cu "obiectivul pe termen scurt al unei singure persoane". 
****************************************************************



 Primăria Slatinei, câştigată de USL.
Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Olt, Minel Prina (USL) a obţinut 70,36% din voturi (21.446). Acesta a fost urmat de Radu Paul Orzaţă, candidatul PPDD, care a obţinut 16,81% din voturi (5.125) şi de candidatul PDL Ana Anghel cu 4,89% din voturi.
 Funcţia de primar al Slatinei a rămas vacantă după ce primarul ales în iunie 2012, Darius Vâlcov, a devenit senator din partea PSD.
****************************************************************




 Blaga: PDL nu a atacat la CC Statutul parlamentarilor din cauza unei "necorelări" a grupurilor
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că PDL nu a atacat la Curtea Constituţională Statutul parlamentarilor, pentru că a fost "o necorelare "între gupurile parlamentare care nu au sesizat că a fost vorba despre o procedură de urgenţă.
Blaga a spus că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu făcute duminică potrivit cărora opoziţia pierde orice oportunitate reprezintă părerea acestuia şi nu le comentează: "Este părerea domniei sale, nu o comentez".
Blaga a explicat că PDL nu a atacat la CC Statutul deputaţilor şi senatorilor din cauza unei "necorelări" între grupurile parlamentare.
"A fost o necorelare între grupurile parlamentare pentru că, din păcate, nu au sesizat că a fost vorba de o procedură de urgenţă, deci două zile. Practic, a doua zi trebuia depus şi a treia zi, când s-au prezentat, termenul era depăşit", a susţinut Blaga.
El a adăugat că a avut o discuţie "destul de aspră" pe această temă în BPN.
*****************************************************************


Cezar Preda
PDL votează împotriva bugetului prezentat de USL

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat astăzi: "PDL votează împotriva bugetului prezentat de USL, pentru că este un buget mincinos faţă de aşteptările românilor. Românii au fost minţiţi în campanie, s-a amânat prezentarea bugetului din octombrie până la începutul lui februarie pentru a ascunde noile poveri puse pe cetăţenii României. Credem că acest buget este un buget în care şomajul va fi principala caracteristică".
El a adăugat că prin acest buget se sufocă investiţiile şi se ia fermierilor tot ce au obţinut prin taxele şi impozitele din Codul Fiscal.
Preda a mai spus că PDL trebuie să se bată în Parlament pentru ca acest buget să nu treacă, arătând că va fi greu, dar speră că democraţia "va răzbate în Parlament".
**********************************************************


 Euro scade faţă de Leu în prima oră a  şedinţei de astăzi.
Cursul de schimb a scăzut aproape de nivelul de 4,36 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare deastăzi, într-o piaţă unde volumele de tranzacţionare au fost reduse, potrivit dealerilor.

La deschidere, euro a fost tranzacţionat la 4,3650 lei, respectiv cu 1,1 bani sub nivelul de vineri din jurul orei 16:30, de 4,3760 lei/euro.
Ulterior, unele ordine de vânzare de euro au dus cursul în apropierea nivelului de 4,3600 lei/euro.
Astfel, cu puţin înaintea orei 10:00, băncile cotau euro la 4,3620 - 4,3630 lei.
Dobânzile afişate luni dimineaţă de bănci pentru plasamentele cu scadenţă la o zi au crescut uşor, la 6% - 6,5% pe an, după ce vineri au fost la 5,91% - 6,41% pe an.
****************************************************************


 Prognoza meteo pentru marţi  în ţară şi în Bucureşti

Marţi, valorile termice vor marca o creştere faţă de intervalul precedent, astfel că vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii februarie în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul şi în nordul teritoriului.
În Munţii Apuseni şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte, iar în Maramureş şi Crişana şi pe arii restrânse în Banat şi nordul Transilvaniei va ploua slab. Noaptea ploi izolate vor fi şi în nordul Moldovei unde se va depune polei. Vantul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane. În cursul nopţii în regiunile sudice vor fi condiţii de ceaţă.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade, mai scăzute în depresiuni, până la -8 grade.
La Bucuresti, temperatura aerului va marca o creştere uşoară faţă de intervalul precedent, vremea redevenind caldă pentru această perioadă, cu o maximă în jurul valorii de 11 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -1...1 grad. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.


Vă aşteptăm şi mâine cu ştiri noi ......





















1 comentarii:

Ioana Cosmeanu
FELICITARI !!!
Mesajul este foarte BUN , arata ca "rotitele se invart" ca "Vocea Romaniei Libere ...the next generation" a intrat in linie DREAPTA !
Avem nevoie de informatii CURATE , aici le gasim .
Cred ca toti citesc cu atentie tot ce apare si e "la zi" cum se zice , mie in aceste momente mi se pare ca mesaj de VARF , cel pe care ni l-a dat dl Barroso la conferinta , langa el fiind si Ponta , deci a inteles BINE ce a punctat Barroso :"Nu putem să nu ţinem seama de faptul că am primit plângeri de la Curtea Constituţională, de la CSM în legătură cu campanii organizate de presă împotriva unor magistrati..."
Sper ca Ponta sa nu mai foloseasca limbajul dublu si acasa ...

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More