joi, 7 februarie 2013

24 ore - 07. februarie 2013 by Viorica Crainic


 


Bine v-am regăsit!

Preşedintele României Traian Băsescu  la Bruxelles.

  
Preşedintele Traian Băsescu a pleacat astăzi la Bruxelles, să susţină cauza României la Consiliul European, care va decide soarta bugetului Uniunii şi implicit al României, pe perioada 2014-2020.
Liderii europeni se întâlnesc pentru două zile la Bruxelles, pentru a încerca să se pună de acord asupra viitorului buget al Uniunii.

Preşedintele  României Traian Băsescu,  referitor la scandalul steagului.

"La nivelul acesta, punctele de vedere se exprimă de MAE la nivel de secretari de stat. Când va avea o reacţie  preşedintele Ungariei, voi avea şi eu o reacţie potrivită. Nu puteţi face din preşedinte un politician care răspunde unui ambasador. Sunt alte instituţii care gestionează viaţa de zi cu zi a ambasadorilor din România".

Victor Ponta

Bugetul nu este perfect, dar este cel mai bun pe care-l puteam avea azi.


"Nu este un buget perfect, dar este cel mai bun buget pe care puteam să îl avem astăzi şi sper ca anul viitor să avem un buget mult mai bun decât acesta", a mai spus Ponta de la tribuna Parlamentului.
Deputaţii şi senatorii au adoptat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013 cu 309 voturi pentru şi 108 voturi împotrivă.

Valeriu Zgonea

Dacă nu se modifică Statutul parlamentarilor, nu o să mai putem plăti îndemnizaţiile.

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat joi că dacă Statutul parlamentarilor nu se modifică, în luna mai sau iunie Parlamentul nu va avea capacitatea de a le plăti indemnizaţiile senatorilor şi deputaţilor pentru că bugetul de stat adoptat alocă aceleaşi sume  în anul 2013 ca cele din anul trecut.

Tudor Chiuariu

Avem una dintre cele mai dure legislaţii din UE privind verificarea averilor şi incompatibilitatea.

 "Am reuşit să adoptăm atunci o lege şi să înfiinţăm ANI prin unanimitate de voturi. Asta şi pentru că am reuşit să creăm un echilibru între drepturile de investigaţie ale ANI şi drepturile procedurale, în primul rând dreptul la apărare, care trebuie să fie respectate oricărei persoane verificate. Sunt mândru să spun că astăzi, în baza acelei legi, România are una dintre cele mai dure, cele mai stricte legislaţii în privinţa verificării averilor, conflictelor de interese şi incompatibilităţilor din UE şi din lume. Dar am fost întotdeauna împotriva legiferării pe repede înainte fără reflecţie şi fără dezbatere pentru că astfel se produc erori care pot fi greu remediate în cazul în care mai pot fi remediate", a spus liberalul, la dezbaterea pe Statutul senatorului şi deputatului.

Universitatea "Vasile Goldiş"Arad


Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Camelia Tuduce, a declarat, astăzi, că în cazul anchetei procurorilor la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" au fost citaţi zece agenţi şi ofiţeri, dar în calitate de martori.  
"Am fost informaţi că în cadrul anchetei desfăşurate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt citaţi, în calitate de martori, zece poliţişti", a declarat Tuduce.

 Ştiri meteo

Ninsori, ploi şi vânt vineri, în cea mai mare parte a ţării.


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o informare meteorologică de precipitaţii şi intensificări ale vântului pentru cea mai mare parte a ţării, valabilă vineri, 8 februarie, între orele 2.00 - 16.00.
Potrivit ANM, în intervalul menţionat va ninge în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Olteniei, precum şi în nordul Moldovei. La munte ninsoarea va fi temporar viscolită, iar în masivele Făgăraş, Bucegi şi în zona Carpaţilor de Curbură, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.
În Muntenia, Dobrogea şi jumătatea sudică a Moldovei precipitaţiile vor fi predominant sub forma de ploaie, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 litri/metru pătrat, iar vântul se va intensifica atingând viteze de 50 - 55 km/h şi temporar, pe litoral, peste 70 km/h.

Mugur Isărescu Inflaţia

Mugur Isărescu Inflaţia, la 3,5% la finalul lui 2013 Guvernatorul Băncii Naţionale a prezentat prognoza revizuită de inflaţie pentru sfârşitul acestui an. Mugur Isărescu a declarat că BNR va menţine inflaţia la 3,5% pentru sfârşitul lui 2013. Pentru decembrie 2014, BNR prognozează o inflaţie de 3,2%. Isărescu a declarat marţi că BNR estimează că rata inflaţiei va fi de 5-6% în prima jumătate a anului, urmând ca apoi să scadă, însă nivelul acesteia va depinde foarte mult de evoluţia preţurilor volatile, precum cele din agricultură. Inflaţia a crescut în luna decembrie 2012, rata anuală de 4,95% plasându-se în afara intervalului de variaţie din jurul ţintei şi peste nivelul de 3,14% înregistrat în decembrie 2011. Rata anuală a inflaţiei pentru finele anului 2012 a fost marginal sub cea mai recentă prognoză a BNR, de 5,1%.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More