miercuri, 6 februarie 2013

24 ore - 06 februarie 2013 by Viorica Crainic

Bună seara şi bine v -am regăsit dragi prieteni!

Statutul parlamentarilor modificat conform cerinţelor preşedintelui Traian Băsescu.


Comisia de Statut a adoptat, astăzi, cu majoritate de voturi, raportul la cererea de reexaminare a Statutului parlamentarilor, în care sunt însuşite modificările solicitate de preşedintele Traian Băsescu.

România azi, sub puterea USL.

Proteste în Transporturi, Sănătate şi alte domenii.

Protest spontan al angajaților TAROM.
Peste 200 de angajaţi ai companiei aeriene Tarom au intrat în această dimineaţă în grevă. Protestul are loc la Aeroportul Henri Coandă. Angajaţii, care fac parte din sectorul de mentenanţă al Tarom şi lucrează în hangar, sunt nemulţumiţi de faptul că nu li se va prelungi licenţa de a profesa şi de faptul că multe piese de schimb nu pot fi obţinute din cauza unei hotărâri luate anul trecut.
Protest la un spital din Iaşi.
Peste 50 de angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi protestează, fiind nemulţumiţi că nu au mai primit tichetele de masă de 3 luni. În plus, angajaţii spun că din spital lipsesc medicamentele de bază şi materialele igienico-sanitare. Liderul de sindicat Mariana Ciubotaru afirmă că pacienţii s-au îmbolnăvit de tuberculoză în incinta spitalului din lipsă de medicamente şi materiale sanitare.
Grevă la Arpechim
Aproximativ 300 de angajaţi ai Arpechim au întrerupt lucrul în dimineaţa zilei de astăzi şi protestează în faţa complexului. Aceştia sunt nemulţumiţi că nu şi- au primit salariile la timp şi spun că sunt îngrijoraţi de faptul că, în urma intrării în insolvenţă a Oltchim Râmnicu Vâlcea, ar putea rămâne pe drumuri şi fără salariile compensatorii.

Emil Boc

Antonescu nu are abilităţi şi competenţe pentru a conduce comisia de revizuire a Constituţiei.

 
Emil Boc

Fostul lider al PDL, Emil Boca, a  declarat, astăzi, , într-o conferinţă de presă, că este pentru prima dată în istoria revizuirii constituţiilor din UE când preşedintele unei comisii de revizuire a Constituţiei "nu are nici o tangenţă cu domeniul constituţional". "Simplul fapt că, temporar, ocupă scaunul de preşedinte al Senatului nu are nici o legătură cu calitatea de preşedinte al comisiei de revizuire a Constituţiei, funcţie care trebuie să fie una de specialitate, să fie capabil să facă o incursiune în dreptul comparat, pentru a propune soluţii de modernizare a sistemului constituţional. Domnul Antonescu are abilităţi şi competenţe în alte domenii, dar cu siguranţă nu le are în domeniul în care a fost propus,  de preşedinte a comisiei de revizuire a Constituţiei", a spus Boc.

PDL

Vom sesiza Comisia juridică pentru abuzul fără precedent al lui Ruşanu. 

Liderul deputaţilor PDL, Mihai Stănişoară, a declarat, astăzi, că PDL va sesiza Comisia juridică în legătură cu faptul că Dan Radu Ruşanu a dat dispoziţie ca amendamentele la buget nesusţinute în comisie să nu fie dezbătute de plen.
El consideră că este vorba despre o gravă încălcare a Statutului parlamentarilor.
"Ceea ce am hotărât sunt următoarele: aşa cum am spus şi înainte, vom reveni în sală când se va remedia situaţia incredibilă pe care am constatat-o cu toţii, şi anume că amendamentele care au fost respinse de Comisia de buget-finanţe nu se regăsesc în raportul acestei comisii. De altfel, aţi văzut cu toţii că preşedintele acestei comisii, Radu Ruşanu, a recunoscut cu nonşalanţă şi aroganţă de la tribuna Parlamentului că el a dat dispoziţie ca amendamentele nesusţinute să fie scoase din raport. Este un abuz fără precedent, o încălcare gravă a Regulamentului şi noi am hotărât să sesizăm Comisia juridică şi de imunităţi pentru a sancţiona această gravă încălcare a Statutului", a precizat Stănişoară.
Deputatul PDL Cezar Preda a precizat, la rândul său, după şedinţa de grup, că modul în care conduce şedinţa Valeriu Zgonea arată "dispreţ faţă de amendamentele depuse de opoziţie".
"Modul de a conduce şedinţa a domnului preşedinte Zgonea susţinut de majoritate - aceea de a citi câte o mie de amendamente - arată că ei au un dispreţ total faţă de amendamentele depuse de opoziţie, şi nu sunt amendamentele noastre, sunt amendamentele de care cetăţenii României beneficiază. Iată că ceea ce s-a întâmplat... Eu îi cunosc bine pe Ruşanu şi pe Zgonea, au o experienţă parlamentară. Ruşanu era albastru, era livid, pentru că toate stenogramele Comisiei şi plenului arată că el a comis un abuz, iar acest abuz nu va rămâne nepedepsit. Nu îi ridică nimeni statuie, iar ceea ce spunea preşedintele Camerei Deputaţilor - «cam aşa aţi procedat şi voi» - nu ne arată decât dispreţul faţă de ceea ce însemna opoziţia care există", a spus Preda.
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat  că, protestul democrat-liberalilor a fost determinat de faptul că Dan Radu Ruşanu, preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, "cu de la sine putere", a scos de pe lista de dezbatere amendamentele care aveau ca principală ţintă alocarea de fonduri pentru bugetul SGG.
Blaga a spus că, dacă aceste amendamente nu vor fi reintroduse în dezbatere, PDL nu revine în sală nici măcar la votul final.
"Dar o să vedeţi că le va reintroduce", le-a mai spus Blaga jurnaliştilor.

Crin Antonescu

Trebuie la un moment dat să vedem cine şi pe ce criterii ne evaluează în cadrul MCV.


 "A discuta în acest moment despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare este cât se poate de normal. Aici suntem, de acolo am plecat, nu avem un capăt, nu ştim cât l-am prelungit, nu ştim când se opreşte, dar la un moment dat trebuie vedem foarte clar, totuşi, care sunt criteriile prin care evaluează şi cine. Nu se poate la nesfârşit ca nişte funcţionari, nici măcar comisari, nişte funcţionari ai unei instituţii, jongleze în felul acesta cu imaginea unei ţări întregi din UE. În al doilea rând, nu se poate ca partizanatul acesta continue la nesfârşit", a spus Crin Antonescu.
 El l-a acuzat totodată pe preşedintele Traian Băsescu de faptul nu a fost sincer când a afirmat, în discuţiile cu liderii USL, îşi doreşte ca raportul MCV fie unul pozitiv. "Ceea ce Traian Băsescu şi ai lui au făcut prin instituţii ale statului sunt lucruri care contează. Traian Băsescu este un om care totuşi, de opt ani, de nouă ani, preşedintele României, este cunoscut de aceşti lideri cu bune, cu rele, cum îl percep, iar în sensul acesta are o anumită credibilitate şi a făcut un rău enorm României. A solicitat o discuţie cu mine, cu premierul, cu preşedintele Camerei, am stat de vorbă cu deschidere, cu onestitate. În vreme ce vorbea cu noi şi se prefăcea foarte interesat ca raportul (raportul MCV) iasă bine, vedem cu toţii ce făcea în continuare", a mai spus Crin Antonescu.

Budapesta denunţă „agresiunea simbolică” faţă de minoritatea maghiară din Ardeal.

Bogdan Aurescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, afirmă declaraţiile lui Zsolt Nemeth sunt inacceptabile şi precizează ambasadorul Ungariei la Bucureşti va fi convocat de urgenţă la MAE
"Declaraţiile dlui Zsolt Nemeth sunt inacceptabile şi contravin spiritului de bună-vecinătate şi Parteneriatului strategic pentru secolul XXI dintre România şi Ungaria. Autorităţile române nu acceptă şi nu vor accepta astfel de interferenţe regretabile care contravin cadrului constituţional şi legal din România. Practic, îndemnul oficialului ungar echivalează cu susţinerea explicită a autonomiei teritoriale pe criteriu etnic, care nu este permisă de Constituţia României şi nu face parte din standardele europene acceptate în domeniul protecţiei persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale. Respingem, prin urmare, cu fermitate acest demers", spune Aurescu într-un comunicat.
 








 
Secretarul de stat în MAE ungar, Nemeth Zsolt, a cerut marţi arborarea steagului Ţinutului Secuiesc de către primăriile ungare, argumentând Ungaria trebuie răspundă cu solidaritate agresiunii simbolice la care sunt supuşi maghiarii din Transilvania. În replică, premierul român a declarat „nu acceptă niciun fel de lecţii de la nimeni" referitoare la funcţionarea autorităţilor locale.”

ANOFM

 Rata şomajului la nivel naţional a urcat la 5,82%, în ianuarie.

  Rata şomajului înregistrată la sfârşitul lunii ianuarie 2013 a fost de 5,82%, la nivel naţional, mai mare cu 0,23 puncte procentuale decât cea din luna decembrie a anului 2012 şi cu 0,45 puncte procentuale faţă de rata lunii ianuarie 2012, a anunţat miercuri Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Pământul, văzut de pe Staţia Spaţială Internaţională.


 Norii de pe Pamant, vazuti din spatiu
 Norii de pe Pământ, văzuţi din spaţiu.

 
 Delta fluviului Mississippi
 
 Râu în America de Sud
 
 Un lac în Africa
 

 Ştiri  meteo

Ploi, lapoviţa şi ninsoare de joi în aproape toată România.
Mâine vremea continuă să fie mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, cu maxime cuprinse între 5 grade la Miercurea Ciuc şi Suceava şi 13 grade la Tulcea şi Constanţa. Cel mai probabil în a doua parte a zilei, local începe să plouă, în general slab, în vest, sud-vest şi centru urmând ca noaptea precipitaţiile să se extindă şi să se intensifice. La munte vor fi precipitaţii mixte.În capitală, cerul va fi temporar noros, iar în primele ore vor fi condiţii de ceaţă. Maxima va fi de 10...11 grade.
Ţara noastră, ca dealtfel toată partea de sud - est a continentului se află astăzi dar şi mâine sub influenţa unor mase de aer mai cald, în timp ce peste centrul continentului, mase de aer rece coboară dinspre nord până în bazinul Mării Mediterane. Prin urmare la noi vremea se menţine caldă până joi inclusiv cu maxime ce vor trece de 10 grade pe areale extinse din sudul ţării până la 13-14 grade. De vineri însă aerul rece ajuns în bazinul Mediteranei îşi face drum spre noi. Ploile, care joi vor fi prezente în sud-vestul ţării, se extind şi se intensifică şi în acelaşi timp se transformă tot mai mult în lapoviţe şi ninsori. Astfel că vineri numai în sud-estul ţării mai rămân ploi. 

 

 

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More