duminică, 19 mai 2013

19 mai 2013 by Viorica Crainic


 Bine v - am regăsit!

"Poporul nostru nu s-a scufundat niciodată, dar mereu a avut încălţările ude. (Valeriu Butulescu)

 

 Adevărul despre Revoluţia din decembrie 1989 !?

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut lui Tiberiu Niţu, după ce a anunţat că l-a numit procuror general, să afle în maximum un an de zile două adevăruri despre Revoluţia din decembrie 1989: cine a dat ordinul politic pentru înarmarea structurilor militare cu muniţie de război şi ordin de tragere în manifestanţi până în 22 decembrie şi cine a înarmat populaţia pentru a trage după 22 decembrie 1989.
Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, a declarat că preşedintele ştia aceste adevăruri cel puţin din septembrie 2009, când, fiind în greva foamei, a fost invitat de Preşedintele Traian Băsescu la o întâlnire informală. „Atunci i-am spus domnului Preşedinte tot ce a dorit să ştie, inclusiv cele două adevăruri pe care acum trebuie să le caute fostul prim-adjunct al procurorului general Tiberiu Niţu. În plus, i-am spus că acesta şi-a luat certificat de revoluţionar când era procuror la Ploieşti, pentru a obţine beneficii, pe care, de altfel le-a şi obţinut. El a dat şi o declaraţie, recuperată de noi de la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, în care a relatat că a executat foc atât în noaptea de 21 spre 22 decembrie, cât şi după, pentru anihilarea teroriştilor“ a relatat Mărieş.
Declaraţia lui Tiberiu Niţu despre participarea sa la Revoluţia din 1989.
Ce scria Tiberiu Niţu în declaraţia sa: „ Ţin minte că începând cu data de 16.12.1989 s-a modificat planul de pază al Gărzii) (...) Din ziua de 21.121989 am fost trimişi să executăm (...) În noaptea de 21/22.12. am tras cu arma din dotare peste Calea Dorobanţi, în casele situate pe această stradă. Arăt faptul că am primit ordin să tragem în acele clădiri întrucât acolo ar fi terorişti”.
Dacă a fost implicat în revoluţie, chiar a tras cu arma şi poate chiar a ucis, mai poate el să dea răspunsuri obiective în dosarele Revoluţiei?  Tiberiu Niţu a lucrat într-un dosar al Revoluţiei , cercetând condiţiile în care s-a tras şi s-a ucis la Tg Mureş după 22 decembrie 1989 şi a pus soluţia de neîncepere a urmăririi penale.

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc : Semnalele sunt deja pozitive faţă de România!

În emisiunea de la ProTV, Robert Cazanciuc a vorbit  despre planurile pentru următoarele zile de a se consulta cu şefii Parchetelor, dar şi cu preşeintele Traian Băsescu despre propunerile sale pentru posturile vacante de şefi de secţii în DNA şi Parchetul General, funcţii-cheie în ancharea dosarelor de crimă organizată şi de corupţie. "Voi discuta cu preşedintele propunerea de numire pentru a mă asigura că procedura se va finaliza cu succes", şi-a justificat Cazanciuc includerea lui Băsescu în consultările preliminare, adăugând că intenţionează să trimită numele la CSM în aproximativ 10 zile, după ce săptămâna viitoare va începe discuţiile cu Kovesi şi Niţu.
"Există deja aprecieri pozitive asupra acţiunilor României. Cu siguranţă până la sfârşitul anului vom obţine un rezultat pozitiv. Cu siguranţă vom găsi resursele să facem ceea ce ne-am angajat cu partenerii noştri europeni”, crede ministrul Justiţiei, dispus să le ceară parlamentarilor "să fie parte a unui efort comun" când vine vorba de Statutul deputaţilor şi senatorilor criticat de Bruxelles.
Minsitrul Justiţiei a evitat să explice dacă a fost mulţumit de propunerile făcute pentru şefia parchetelor, justificându-se prin faptul că procedura era deja în derulare la momentul numirii sale. Cât despre Tiberiu Niţu, Robert Cazanciuc s-a limitat la a-şi anunţa doar aşteptările de la noul procuror general: "un trend pozitiv pe dosare de corupţie sau de crimă irganizată sau o uşoară încredere a populaţiei în ce fac procurorii". "Nu i-a cerut nimeni domnului Niţu să ancheteze sau nu un ministru", a mai spus acesta.
Referitor la înfiinţarea tribunalelor comerciale ministrul a spus :"Un termen lung de soluţionare poate să blocheze o afacere. Cred că în momentul de faţă Justiţia are o datorie faţă de economie, care înseamnă tribunale specializate. Ideea e de a crea tribunale comerciale, cu judecători specializaţi. Cea mai mare problemă este în Bucureşti. Tribunalul Bucureşti soluţionează o treime din litigiile din întreaga ţară. Se dau deja termene în 2015 deocamdată. Am discutat deja cu premierul şi am un acord de principiu pentru a înfiinţa un astfel de tribunal în Bucureşti din această toamnă".

PDL : Membrii partidului nu au voie să colaboreze cu Mişcarea Populară.

 Mircea Toader, liderul deputaţilor democrat-liberali a declarat :  „Atâta timp cât obiectivele Mişcării Populare sunt similare cu obiectivele noastre mi se pare fără sens şi incorect să mergi pe aceleaşi obiective”. "Atâta timp cât toate obiectivele lor declarate sunt măsuri de dreapta ca ale noastre, nu-şi are rostul să le susţinem”.
„Există o recomandare în acest sens prin care, dacă vrei să faci politică pe aceste măsuri, le faci în cadrul PDL şi nu în Mişcarea Populară”.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, membru al Mişcării Populare, a reacţionat imediat : . „Îi aşteptăm cu drag pe pedeliştii care vor să fie excluşi alături de noi”, a scris acesta. El a ironizat argumentaţia lui Toader: „Motivează prin faptul că avem aceleaşi obiective ca şi PDL. E hilar argumentul. Deşi e incorect, pentru că noi nu vrem să îl susţinem pe Antonescu la prezidenţiale”.

DNA : Dosarul "Case pentru generali"

Dosarul "Case pentru generali" se extinde după ce Direcţia Antifraudă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale a sesizat DNA-ul în cazul altor 19 generali, comandori şi colonei care ar fi primit case ilegal de la stat. Potrivit datelor anchetei, statul ar avea de recuperat de la aceştia un bloc întreg. Pe lista celor care ar fi încălcat legea se află şi contraamiralul de flotilă Dumistrăcel Cătălin, care ocupă, în prezent, funcţia de locţiitor al şefului Direcţiei structuri şi planificarea înzestrării din Statul Major General,  comandorul Bucur Nicolae, cel care şi-a pierdut viaţa la 49 de ani, în accidentul de elicopter IAR 330 Şocat, care a avut loc în judeţul Argeş, în noiembrie 2007,  comandorul Uce Gigi Cristinel, în 2011, încă era şeful Serviciului instrucţie la Statul Major al Forţelor Navale(SMFN), Gen. Petru Chertic a fost director general al Direcţiei Medicale din MApN, Cucoşel Cristea  fost şef în cadrul secţiei Comunicaţii şi Informatică din SMFN, în perioada 2004 - 2006,  Gen. Nicolăescu  fost şef la Contra-informaţiilor militare. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a pus sechestru, marţi, pe averea fostului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu,  acuzat că a cumpărat ilegal o locuinţă de serviciu de la MApN. La sfârşitul lunii trecute, 12 persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN au fost puse sub urmărire penală de DNA în legătură cu achiziţionarea ilegală de locuinţe de serviciu.

IRES: 68% din români au o părere bună sau foarte bună despre faptul că Băsescu a semnat decretele de numire a noilor șefi ai parchetelor.

Un sondaj telefonic realizat de IRES la o zi după ce Traian Băsescu a semnat decretele de numire a noilor șefi ai parchetelor arată că 10% din cei chestionați au o părere foarte bună, iar 58% o părere bună despre această decizie.
Potrivit IRES, 57% din români au o părere bună despre faptul că premierul Ponta a propus-o pe Codruța Kovesi la conducerea DNA, iar 31% nu agrează această propunere. În plus, 63% din cei chestionați îl cred pe premier, atunci când afirmă că numirile la conducerea parchetelor au fost „un compromis necesar pentru România”.
IRES arată că doar 40% din români cunosc activitatea lui Kovesi, iar dintre aceștia 39% au multă încredere în ea, 27% - puțină încredere, iar 33% nu au deloc încredere.
Potrivit sondajului, la întrebarea "Credeţi că în România lucrurile merg într-o direcţie bună sau într-o direcţie greşită", 70% dintre cei intervievaţi spun că nu, 25% susţin ca direcţia este bună, 4% nu ştiu, în timp ce 1% nu au răspuns.
Luând ca referinţa anul 2008, românii consideră, în proporţie de 68%, ca în 2013 trăiesc "mai prost", 22% declară că au o viaţă mai bună, 8% spun că e la fel şi 2% nu ştiu.

 Kiev : 15.000 de opozanţi au manifestat  pentru eliberarea Iuliei Timoşenko.

 Iulia Timoşenko, unul dintre liderii 'revoluţiei portocalii' din 2004, a fost arestată în august 2011 şi condamnată două luni mai târziu la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere. În prezent, Timoşenko este judecată pentru fraudă fiscală şi inculpată, de asemenea, de complicitate în asasinarea unui deputat, în 1996.
Circa 15.000 de oameni, conduşi de fostul campion la box şi lider al opoziţiei Vitali Kliciko, au manifestat sâmbătă la Kiev, cerând eliberarea fostului premier Iulia Timoşenko, aflat în închisoare, informează AFP citată de Aagerpres.
 Manifestaţia de la Kiev a avut loc după ce Curtea Europeană pentru Drepturile Omului /CEDO/ a dat câştig de cauză Iuliei Timoşenko, declarând trimiterea ei în închisoare, de către regimul Viktor Ianukovici, drept 'ilegală şi arbitrară'.
Uniunea Europeană /UE/ SUA i-au cerut puterii de la Kiev să reconsidere situaţia Iuliei Timoşenko.

Vara  2013 : Culori calde, culori pastelate, culori tari.

Şi pentru că moda este foarte schimbătoare şi imprevizibilă, anul acesta moda trece la cealaltă extremă în comparaţie cu anul 2012. Anul acesta şi în special pe perioada sezonul cald se vor purta culori calde, culori pastelate, culori tari, broderii, decupaje, voal, şi aşa mai departe tot ceea ce defineşte romantism şi elegantă. Aşadar să lăsăm deoparte negrul vara acesta şi să ne gândim la culori care să ne umple viaţa de bucurie. Dacă sunteţi o persoană pasionată de modă, atât femeile cât şi bărbaţii, trebuie să ştiţi că vara acesta culorile vedeta sunt:

1. Verde smarald 

Verde smarald inspirat din culoare copacilor, primăvara, verde jad  pot spune cea mai interesantă nuanţa de verde, dar şi verde crud acel verde proaspăt.

2. Albastru. 

După nuanţele de verde în topul preferinţelor desingerilor se regăseşte şi albastru o culoare ideală pentru vara. O culoare care se potriveşte perfect cu pielea bronzată de soarele fierbinte de vară.
Nuanţele predominante sunt albastru săturat, albastru închis, întunecat, dar şi albastru deschis care exprima puritate şi prospeţime.



 3.Galben.

Nici galbenul nu se lasă mai prejos, în acest sezon se va purta nuanţa galben lămâie care ne va duce cu gândul la vacanţă.


4. Nude.   Ca să mai tempereze explozia de nuanţe tari, designerii ne propun nuanţe calde, aşa cum este nude, crem, alb, alb murdar, care exprimă puritate absolută.

5. Portocaliu.

Şi nuanţele de portocaliu fac furori în acest sezon. Portocaliul este o culoare plăcută care dă o stare de optimism.



6.Roşu. 

În funcţie de propuneriile designerilor ajungem şi la roşu care este o culoare puternică ce stârneşte pasiune. Nuanţa de roşu vedetă a anului, va roşu intens care deja se poartă la rujul de buze.

7. Violet.

Şi nu în cele din urmă ajungem la violet, o culoare misterioasă dar şi o culoare de o elegantă aparte.


ŞTIRI  METEO  

 LUNI  20  MAI 2013

În regiunile extracarpatice vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată, în timp ce în rest valorile termice vor marca o scădere. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în zona de munte, în centrul şi nordul ţării, unde vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Spre seară şi la începutul nopţii, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse în sud şi în est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Ploile pot avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în Maramureş şi 32 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime între 8 şi 18 grade.Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

PERSONALITĂŢI

Ion Jalea

Ion Jalea (n. 19 mai 1887, Casimcea, județul Tulcea - d. 7 noiembrie 1983) a fost un sculptor român, membru al Academiei Române. A participat la Primul Război Mondial, unde și-a pierdut mână stângă în luptă și a fost nevoit să sculpteze toată viața doar cu mână dreaptă.
După ce absolvă în 1908 Școala de Arte și Meserii, urmează studiile Academiei de Arte Frumoase din București, avându-i profesori pe sculptorii Frederik Storck și Dimitrie Paciurea. Își desăvârșește formația artistică la Paris, la Academia Julian, în atelierul lui Antoine Bourdelle. Obține Marele Premiu al Expozițiilor Internaționale de la Paris și de la Barcelona, Premiul național pentru sculptură (1941), Premiul de Stat (1957) și în același an - titlul de Artist al Poporului. Din 1956 a funcționat ca președinte activ al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Sculptorul Ion Jalea este autor a numeroase monumente, statui, busturi, reliefuri, compoziții alegorice. La baza viziunii lui stă cultul pentru formă ca rezultat al observării realității - în special a figurii umane - și tendința încorporării unor morfologii fantastice evocatoare ale mitologiei antice. Sculpturile sale au un sens idealizant, autorul vizând în permanență glorificarea unor fapte sau personalități semnificative din experiența istorică.
În compozițiile sale, Ion Jalea urmează legile clasice ale echilibrului, ale raporturilor armonice între părți, ale dozajului elementelor dinamice - gesturi, diagonale ascendente sau descendente - într-un ansamblu coerent și static. O sinteză a înzestrării sale. a perfectei îmbinări între nivelul realist și cel alegoric, a științei împăcării tensiunilor dinamice și statice ne oferă compoziția Arcaș odihnindu-se, lucrarea sa cea mai reprezentativă, creată în 1926 .
În data de 19 martie 2009, Președintele României, Traian Băsescu, a efectuat o vizită la Curtea de Justiție a Comunităților Europene, ocazie cu care a avut loc ceremonia de inaugurare a copiei în bronz a operei de artă "Arcaș odihnindu-se", sculptură de Ion Jalea, donație a statului român către Curtea de Justiție din Luxemburg.

S- A ÎNTÂMPLAT ÎN 19 MAI.....

Evenimente

    1643: Războiul de Treizeci de Ani: Forțele franceze sub comanda Prințului de Condé înving decisiv forțele spaniole în Bătălia de la Rocroi, marcând sfârșitul simbolic al Spaniei și începutul hegemoniei franceze. Este cea mai grea înfrângere din istoria armatei spaniole.
    1802: „Legiunea de onoare" (Légion d'Honneur) este fondată de Napoleon Bonaparte pentru a recompensa talente excelente și mari virtuți.
    1919: A fost înființată organizația non guvernamentală Save the Children pentru apărarea drepturilor copilului.
    1922: Este înființată „Organizația de Pionieri" a Uniunii Sovietice.
    1971: Uniunea Sovietică lansează „Marş 2".
    2007: Are loc primul referendum pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, în urma căruia 74,48% din voturile exprimate votează împotriva demiterii președintelui.

S -a născut în.................

    1762: Johann Gottlieb Fichte, filosof german (d. 1814)
    1797: Maria Isabel a Portugaliei, regină consort a Spaniei (d. 1818)
    1887: Ion Jalea, sculptor român, membru al Academiei Române (d. 1983)
    1898: Julius Evola, filosof italian (d. 1974)
    1914: Max Perutz, biolog austriaco-englez, laureat Nobel (d. 2002)
    1945: Wera Sæther, scriitoare norvegiană

Decese

    1637: Isaac Beeckman, filosof, savant olandez (n. 1588)
    1825: Claude Henri de Rouvroy, conte de Saint-Simon, teoretician social francez (n. 1760)
    1895: José Martí, scriitor și om politic cubanez (n. 1853)
    1939: George Petcu, poet român (n. 1917)
    1970: Tadeusz Breza, romancier polonez (n. 1905) 

Sărbători

    Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei.









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More