joi, 14 februarie 2013

24 ore - 14 februarie 2013 by Viorica Crainic



 Bine v –am regasit dragi prieteni!

 

Traian Basescu: Eu ma rog ca premierul sa cheltiuasca banii pe care eu i-am adus.

Eu mă rog la Dumnezeu ca premierul să cheltuiască banii pe care eu i-am adus că, dacă reuşeşte, înseamnă că a făcut şi el o treabă bună, dar până una alta îi are de mişcat pe ăştia care sunt îngheţaţi de când a venit la guvernare", a spus Traian Basescu. Cine este mai potrivit la şefia PDL dintre Udrea şi Blaga. Băsescu: "Emil Boc" 

Traian Basescu : Cel mai potrivit presedinte PDL Emil Boc.

Presedintele Traian Basescu fost întrebat astazi, cine ar fi cel mai potrivit lider al PDL dintre Elena Udrea şi Vasile Blaga. Răspunsul şefulului statului: primarul Clujului, Emil Boc.

Traian Basescu: E boala grea regionalizarea.


 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că tot ce se discută despre regionalizare sunt deocamdată "doar poveşti", regionalizarea fiind "boală grea".




Mircea Geoană, despre engleza ambasadorului român: Foarte crispat, părea să-i fie teamă de televizor.


Nu este de obicei aşa. Surpriza mea a fost legată de faptul că-l cunosc pe Jinga de ani de zile şi nu a părut vreodată să fie într-o situaţie de dificultate de a face faţă unui moment delicat. Apar în viaţa unui ambasador, mai ales într-o ţară mare, momente în care trebuie să facă faţă unor jurnalişti care sunt destul de tăioşi şi foarte-foarte precişi. Deci, m-a surprins! Cred că pe bază de stres, cred că ideea de a apărea pe un subiect delicat la CNN l-a stresat un pic. Altă explicaţie nu văd", a mai spus senatorul PSD.
“De asta spun, pentru mine a fost oarecum surprinzător să văd această apariţie, în comparaţie cu o activitate destul de densă şi destul de serioasă pe care a făcut-o domnul Jinga în aceşti ani de diplomaţie", afirmă senatorul.

 Ion Stan: Nu demisionez din Parlament dacă dosarul ajunge la ICCJ.



Deputatul Ion Stan a declarat astazi, după ce s-a prezentat la DNA, că a început faza prezentării materialului de urmărire penală în dosarul său de corupţie şi că nu-şi va da demisia din Parlament dacă va fi trimis în judecată la instanţa supremă, pentru că "se face justiţie adevărată"


ANI : Zece primari si vice primari de comune, gasiti incompatibili.



Zece primari şi viceprimari de comune au fost găsiţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate, întrucât au deţinut sau deţin simultan atât calitatea de edil, cât şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale sau pe cea de comerciant persoană fizică.






Impozitul forfetar se introduce din luna aprilie.

Ministerul Economiei are în vedere implementarea, din aprilie până în decembrie, a unui program pilot prin care impozitul forfetar se va aplica pentru hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele şi baruri, analizele autorităţilor indicând că un hotel de 3-4 stele va plăti circa 130 euro/cameră/an.El a arătat că această măsură vine la presiunea mediului de afaceri, care cere autorităţilor măsuri prin care să dispară concurenţa neloială.

Oltchim: Manifestanti sub geamul lui Vosganian.

Sute de angajaţi de la Oltchim şi Arpechim au protestat joi în faţa Ministerului Economiei şi au cerut ca statul să le dea cele 45 de milioane de euro propuse pentru repornirea activităţii. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a dat asigurări că banii vor sosi în curând la Oltchim, iar salariile se vor plăti cel târziu vineri.Vosganian îi acuză pe angajaţii Oltchim că au întârziat cu unul, doi ani manifestările de protest, spunând că "eternitatea şi incendiul nu se uită niciodată la ceas". Dar conform principiului sănătos"mai bine mai târziu decât niciodată" şi "bate şaua să priceapă iapa", sindicaliştii au decis să continue protestele până la rezolvarea cererilor lor.

Comisia Europeana : Statele UE sa faca teste ADN pe produse din carne de vita.

Comisia Europeană cere tuturor statelor membre UE să efectueze teste ADN pe produse care ar trebui să aibă carne de vită, în contextul scandalului cărnii de cal.Miniştrii europeni ai Agriculturii s-au reunit miercuri seară la Bruxelles pentru a stabili măsurile care trebuie luate la nivelul Uniunii Europene în cazul Reuniunea a început la ora 18.00 (19.00, ora României), după ce marţi au avut loc scandalului cărnii de cal.percheziţii în două companii britanice suspectate că au vândut carne de cal în loc de carne de vită. Produse etichetate greşit au fost găsite şi în Franţa, iar suspiciuni există şi în Germania.PIB-ul a crescut cu 0,2% în 2012.Conform primelor estimări comunicate de Institutul naţional de Statistică, Produsul Intern Brut (PIB) în trimestrul IV al anului trecut a fost, în termenireali, mai mare cu 0,2% comparativ cu trimestrul anterior.Faţă de acelaşi trimestru din anul 2011, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 0,3% pe seria brută şi cu 0,1% pe seria ajustată sezonier. Matematic, România a evitat intrarea în zona de recesiune economică, neavând două trimestre de scădere consecutiv.În anul 2012 Produsul intern brut a crescut cu 0,2%, comparativ cu anul 2011.Produsul intern brut pentru trimestrul IV 2012, în variantă provizorie, va fi publicat prin comunicat de presă, conform calendarului de pe site-ul INS,  în data de 6 martie 2013.

Stiri meteo

Vineri, vremea va fi închisă. Pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, iar la munte va ninge. Vântul va prezenta unele intensificări mai ales în cursul zilei, în regiunile sud-estice.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. În zonele joase, cu totul izolat va fi ceaţă.

LA BUCUREŞTI

Cerul va fi noros, dar şansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat în cursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -1 ... 0 grade. Noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

LA MUNTE

Vremea va fi închisă şi temporar va ninge slab. Vântul va fi slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de ziua precedentă.

 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More