duminică, 10 februarie 2013

Tot ...săptămâna politică by Viorica Crainic



 

Bine v –am regăsit dragi prieteni!

Braşov   Torţa olimpică a plecat  astăzi spre Braşov.


Torţa olimpică a pornit, astăzi, spre Braşov, acolo  unde, pe 17 februarie, începe Festivalul Olimpic al Tineretului European. Celebra flacără, simbol al sporturilor olimpice, a fost primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu fiindu- i înmânată de Sandra Izbaşa i-a înmânat torţa preşedintelui Traian Băsescu.

La mulţi ani maestere! Victor Rebengiuc   „Mă întristează ce văd în jurul meu”


 Marele actor Victor Rebengiuc  împlineşte astăzi 80 de ani.

„Ştiu că am luat multă lume prin surprindere. Le-am spus că oamenii care au mâncat rahat şi care ne-au umplut ochii, viaţa şi urechile cu Ceauşescu în sus şi cu Ceauşescu în jos ar cam trebui să dispară“,  povestea actorul, în monografia sa "Victor Rebengiuc  Omul şi Actorul", publicată de Humanitas.
Actorul îşi va  petrece ziua de naştere alături de cei apropiaţi. "Acum, când împlinesc 80 de ani, nu-mi doresc decât linişte...Mă întristează ce văd în jurul meu", spune el.

Preşedintele Traian Băsescu La fondurile UE s-ar mai putea adăuga 4 miliarde euro.


 La cele circa 40 miliarde euro - fonduri UE obţinute din bugetul european aferent perioadei 2014-2020 , s-ar mai putea adăuga 4 miliarde euro, potrivit preşedintelui Traian Băsescu. Domnia sa a declarat că aceşti bani ar putea fi salvaţi de la dezangajare pe exerciţiul financiar 2007-2013, prin concesiile făcute de Consiliul European şi CE.

Victor Ponta  Băsescu ne-a scos din grupul Coeziunii.


 Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că România nu putea invoca de una singură dreptul de veto în Consiliul European, cu ocazia aprobării bugetului UE pe 2014-2020, dar că preşedintele a scos ţara din "Prietenii Coeziunii", care ar fi putut ajuta la negocieri. Premierul a criticat şi vineri bugetul obţinut de Traian Băsescu, declarând că "legenda cu marele negociator a murit".

Victor Ponta  Parlamentarii PDL au contestat bugetul la CC doar ca să nu -i mai certe Traian Băsescu.

 Premierul Victor Ponta a declarat că decizia PDL pentru contestarea bugetului de stat pe 2013 a venit în urma criticilor formulate de preşedintele Traian Băsescu, însă acest demers va fi respins de Curtea Constituţională, iar singura consecinţă priveşte majorarea pensiilor şi salariilor.“Eu nu cred că ei au făcut contestaţia cu gândul să şi câştige, ei au făcut contestaţia ca să nu-i mai certe preşedintele Băsescu că nu fac nici o contestaţie şinu fac nimic. Dar ideea e următoarea, un cal mort poţi să-l baţi oricât, nu o să mai alerge ca un armăsar la curse, asta e", a mai declarat premierul Ponta.

Victor Ponta  Berlusconi este un coşmar.


Potrivit La Repubblica, Victor Ponta, care a vorbit în limba italiană, a declarat: "Pentru noi, ca ţară fostă comunistă, a ne alătura Uniunii Europene a fost un vis. Dar Berlusconi nu este parte a acestui vis, el este un coşmar. Nu îmi pot imagina Italia cu Berlusconi la putere din nou, aşa cum nu îmi pot imagina România cu Ceauşescu înapoi. Acest trebuie să rămână acolo, în trecut, iar acum este important viitorul".Potrivit La Repubblica, în discursul său, Victor Ponta a mai afirmat că este sigur că Pierluigi Bersani este "şansa cea mai bună nu doar pentru italieni, ci şi pentru cei peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în Italia".Replica lui Silvio Berlusconi, aflat sâmbătă în campanie electorală la Padova (nordul Italiei), nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Fostul premier italian, lider al coaliţiei de centru - dreapta, a spus că, dacă ar fi ca Ceauşescu, ar avea puterile pe care nu le-a avut niciodată.

 Arad   Investiţie de 100 de milioane de euro într-un parc fotovoltaic.


O investitie de 100 de milioane de euro într-un parc fotovoltaic este aproape de finalizare la Sebiş (Arad), unde pe 200 de hectare de teren sunt montate 317.000 de panouri cu o putere totală de 65 MW, care ar acoperi necesarul pentru 100.000 de locuitori, la proiect lucrând 700 de oameni. Reprezentanţii investitorilor şi primarul oraşului Sebiş au declarat, că acest parc fotovoltaic va fi cel mai mare din România şi unul dintre cele mai mari din Europa.

Ştiri meteo


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informarea meteo valabilă de astăzi dimineață, de la ora 06.00, până mâine  la ora 12.00.
În intervalul amintit mai sus, aria precipitaţiilor va cuprinde treptat, începând din sud-vest, toate zonele ţării. Va ninge şi se va depune strat proaspăt de zăpadă, local de 10-15 cm, în cursul zilei de mâine în Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali, iar în noaptea de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni în zona Carpaţilor Orientali.
Ninsori în general slabe vor fi şi în regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării. În Dobrogea va ploua,
în Muntenia şi sudul Moldovei vor cădea  precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă de 15 ... 20 l/mp.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More