marți, 19 februarie 2013

19 februarie 2013 by Viorica Crainic

 Bine v -am regăsit prieteni!

FOTE 2013: Emil Imre a câştigat medalia de aur la short track pe 1.000 m.


Patinatorul român Emil Imre a câştigat medalia de aur la short track pe distanţa de 1.000 m la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, astăzi, pe Patinoarul din Poiană Braşov.
Emil Imre, care cucereşte a doua medalie, după argintul de luni, la 500 m, a fost cronometrat în finală cu timpul de 1 min 33 sec 745/1000, fiind urmat de francezul Tristan Navarro, 1 min 33 sec 748/1000.
Aceasta este, totodată, prima medalie de aur pentru România la 11 ediţii de iarnă ale FOTE.

Traian Băsescu: Voi continua să mă adresez electoratului PDL, chiar dacă unii lideri sunt deranjaţi.

 "Intervenţia mea este legitimă pentru că şi eu şi PDL avem acelaşi electorat. Dacă actualii lideri ai PDL îşi asumă riscul dezinformării cu privire la propriile lor eşecuri, eu refuz acest lucru. După alegerile din decembrie 2012, între mine şi conducerea PDL nu a existat niciun fel de dialog şi nici nu poate exista un dialog atât timp cât conducerea PDL-ului va fi asigurată de actuala echipă de politicieni", a scris preşedintele, luni, pe un site de socializare, referitor la "dezbaterea" pe care a provocat-o în PDL, în ultimele zile."Nu m-am lăsat niciodată impresionat de atacurile adversarilor şi nu mă voi lăsa impresionat nici acum de avertismentul că actualii lideri PDL vor răspunde la următoarele mele declaraţii despre starea partidului; joia trecută eu nu am atacat PDL-ul, ci am făcut o radiografie a modului în care arată astăzi partidul; intenţia mea a fost şi rămâne aceea de a genera o dezbatere cinstită despre eşecul PDL; din acest motiv mă adresez vouă, membri şi simpatizanţi ai PDL, care m-aţi sprijinit constant şi pentru câştigarea celor două mandate de primar general al Capitalei şi pentru câştigarea celor două mandate de preşedinte al României şi în cele două referendumuri de demitere", a adăugat şeful statului.

Cristian Preda: În PDL e nevoie de o a treia cale.

 "Eu am făcut deja un anunţ referitor la o solicitare pe care o voi face în CNC sâmbătă şi anume solicitarea de a alege trei copreşedinţi, dată fiind criza în care PDL se găseşte, cred că este utilă o formulă consensuală la vârf, un triumvirat, care să fie însoţit de şapte vicepreşedinţi, nu cum se întâmplă astăzi, sunt 15 vicepreşedinţi, patru prim-vicepreşedinţi, în fine, trei, că eu am demisionat, mai mulţi decât sunt în tot PPE-ul", a declarat Cristian Preda."Noi deocamdată reflectăm, consultăm şi reunim. Trebuie să facem toate aceste trei lucruri. Mie mi se pare că deocamdată campania a pornit prost, liderii noştri spun ce le vine la gură, nu pare să fie rezultatul unei reflecţii ce se spune în ultimele zile. Cred de asemenea că trebuie să consultăm şi facem acest lucru, cei din grupul reformiştilor şi să reunim, să avem contacte cu filiale şi să căutăm ceea ce eu am numit a treia cale. Eu cred că e nevoie de o a treia cale, adică de un partid care să funcţioneze ca în restul Europei, să nu fie întors cu faţa la trecut. De asta cred că opoziţia principală care va trebui afirmată în Congres e cea dintre fesenişti şi reformişti", a spus europarlamentarul PDL.

Mihai Răzvan Ungureanu: În preajma alegerilor din PDL începe să se răspândească o viroză a dezbinării.


"Suntem interesaţi de ce se întâmplă în preajma alegerilor din PDL, că începe să se răspândească în rândul electoratului de centru-dreapta o viroză a dezbinării, în condiţiile în care USL îşi bate joc de România. Evident nu mai putem continua în felul acesta şi credem că este nevoie de un apel către militaţii PDL şi electoratul nostru de centru-dreapta şi facem un apel la calm, la raţiune şi pragmatism politic", a afirmat Ungureanu. Credem că este momentul ca toţi candidaţii la funcţia de preşedinte al PDL să lase deoparte orgoliile şi să nu-şi exprime public nemulţumirile personale, care sunt omeneşti şi să aducă în dezbaterea electoratului, a susţinătorilor moţiuni vizionare care au ca rol îndreptarea PDL către un viitor european al dreptei", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.
"Nu comentez afirmaţiile preşedintelui şi nu am comentat cum se exprimă competitorii, dar e limpede că electoratul nostru aşteaptă altceva, nu aşteaptă o luptă fratricidă", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.


Victor Ponta: “Jaful” făcut la Oltchim de Blaga, Videanu.

Victor Ponta a afirmat astăzi: "Referitor la Oltchim, eu i-am luat apărarea ministrului. Este o perioadă extrem de dificilă. Oamenii, pe bună dreptate, sunt nervoşi şi speriaţi de ceea ce se întâmplă. Nu ştiu dacă tonul a fost bun sau nu, dar fondul declaraţiei domnului ministru Vosganian este corect, şi anume, după tot jaful făcut de Blaga, de Dan Diaconescu, de Videanu, de Boureanu - că înţeleg că vor să discutăm în Parlament, de-abia aştept să discutăm în Parlament, să le scoatem toate cifrele şi toţi banii pierduţi în anii în care au fost implicaţi acolo - Oltchimul este un caz cu totul şi cu totul special. Cu efortul Guvernului, cu adoptarea unor hotărâri curajoase, dar cu sprijinul oamenilor de acolo, în egală măsură, avem o şansă să salvăm cele mai multe locuri de muncă şi să salvăm cea mai mare parte din Oltchim".El a adăugat că nu trebuie să fie luaţi în serios "demagogi, mincinoşi şi corupţi" care au dus Oltchimul în faliment şi care acum "stau pe margine şi dau lecţii".
 

Victor Ponta: Nu se recalculează pensiile, cazurile punctuale cu greşeli vor fi îndreptate.

"Vreau să închidem situaţia cu pensiile şi vreau să o audă toată lumea de la mine: nu se recalculează pensiile. La momentul la care s-a aplicat legea privind pensiile - în special în zona militară, dar nu doar în zona militară, ci şi la celelalte pensii speciale - au existat probleme în modul de calculare. Dacă există ceva la Parchet trebuie să ştim, să vedem dacă e cineva vinovat şi va fi tras a răspundere. Vorbesc de cei care au calculat documentele primare", a afirmat Victor Ponta, la Palatul Victoria.
"Dacă vine Curtea de Conturi şi spune că ceva s-a calculat greşit sau Avocatul Poporului, trebuie să tratăm foarte serios problema. O să vedem care sunt constatările autorităţilor în drept, după aceea vom lua decizii. Ceea ce vreau să transmit foarte clar: totuşi, e vorba de 160.000 de oameni care au muncit pentru ţara asta, care au în mod corect pensii pentru ţara asta şi nu vreau să existe vreun motiv de panică sau de nelinişte în ceea ce-i priveşte", a subliniat premierul.

Victor Ponta: Dacă autostrada Comarnic -Braşov nu este gata până în 2016, nu mai candidez.


Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a susţinut că nu va mai candida la următoarele alegeri parlamentare, în 2016, dacă autostrada Comarnic- Braşov nu va fi executată până la acel moment.
"Pe 28 februarie se anunţă precalificarea probabil pentru Bucureşti- Braşov, nu e Comarnic -Braşov. Dacă nu este gata până în 2016, nu mai candidez. Am un fix cu Comarnic- Braşov şi cu Piteşti-Craiova", a spus Ponta.

Camera Deputaţilor aprobă instituirea "Zilei limbii române" în 31 august.


Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, astăzi, cu 312 voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi cinci abţineri, proiectul de lege care instituie ziua de 31 august drept "Ziua limbii române".




Guvernul a adoptat TIMBRUL DE MEDIU pentru maşini.

 Guvernul a definitivat forma noii taxe auto, aplicată sub forma timbrului de mediu, cu o formulă de calcul diferită, care conduce la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 şi o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro.
Conform noii formule de calcul, suma de plată va scădea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 şi cu 90% pentru non-euro.
Cuantumul taxei pentru maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2, cu tehnologii mai învechite, va fi totuşi mai mic decât cel actual, mergându-se pe ideea că aceste maşini au o durată scurtă de funcţionare şi, deci, vor polua pentru un interval mai mic.
Taxa va rămâne la aceleaşi cote pentru maşini Euro 5, în timp ce pentru Euro 6, maşini hibride şi electrice, nu va fi plătit nimic.
Taxa va fi însă calculată diferit pentru maşinile cu motoare pe benzină şi pentru cele cu motoare diesel, conform ultimelor declaraţii ale ministrului Mediului.

Parlamentarii pregătesc o lovitură decisivă pentru asigurarea obligatorie a locuinţei.


Pe ordinea de zi a Camerei deputaţilor a revenit un proiect legislativ care urmăreşte să schimbe modul în care funcţionează asigurarea obligatorie a locuinţei. Potrivit proiectului, cei care îşi încheie asigurare facultativă cu unul dintre acţionarii Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) nu vor mai fi obligaţi să încheie şi asigurarea obligatorie.

Centralele eoliene din Dobrogea au şi efecte negative în economie pe lângă efectul pozitiv major.

Potrivit legii, energia produsă în centrale eoliene este preluată cu prioritate în sistem în defavoarea energiei termo sau nucleare, spre exemplu. Pentru că exista o diferenţă semnificativă între estimarea de producţie a morilor de vânt şi producţia efectivă, ANRE a dat un ordin prin care tot ce se produce peste estimări este preluat doar în limita a 20%.„A fost nevoie de acest lucru. La solicitarea Dispecerului Naţional, ca să nu se mai întâmple ca în august, anul trecut, când am avut o zi cu producţie de energie eoliană foarte mare şi a fost nevoie să se oprească grupuri termo şi să se golească din lacurile Hidroelectrica ca să se preia tot ce produceau eolienele”, a spus, Nicolae Havrileţ, preşedinte ANRE.
Ce interesează, însă, cel mai mult populaţia este că boom-ul din eolian aduce scumpiri la curent. Fiecare investiţie într-o nouă centrală eoliană este susţinută, în parte, de fiecare dintre noi. În partea de jos a facturii la energie electrică este înscrisă suma plătită în plus faţă de ceea ce s-a consumat, care se duce la operatorii de centrale eoliene. La o factură de 230 de lei, fără TVA, certificatele verzi reprezintă 27 de lei, adică mai mult de 10%.

Leul se apreciază uşor.

 Cursul de schimb a fluctuat nesemnificativ în prima oră a şedinţei interbancare de marţi, în jurul nivelului de 4,3850 lei/euro, într-o piaţă liniştită şi cu volume foarte reduse de tranzacţionare.
La deschidere euro a fost cotat la 4,3850 - 4,3870 lei, foarte uşor sub nivelurile de luni din jurul orei 16:30, de 4,3855 - 4,3875 lei/euro.În prima oră cotaţiile au variat nesemnificativ în cadrul unor transferuri cu volume foarte reduse, astfel că nivelul minim tranzacţionat a fost de 4,3850 lei/euro, iar maximul de 4,3851 lei/euro. La ora 10:00, băncile cotau euro la 4,3850 - 4,3870 lei.
Ieri, BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,3870 lei/euro şi 3,2853 lei/dolar.

Vulcanul Etna a erupt pentru prima dată în acest an.

Vulcanul Etna a erupt în această dimineaţă, către ora locală 5.00 (6.00, ora României), iar din crater s-a scurs lavă, activitate care a avut loc departe de zonele rezidenţiale şi care s-a oprit.  Această activitate a avut loc în partea de sud-vest a versantului vulcanului dinspre Valea Bove.
"Este prima erupţie din 2013 şi a durat doar câteva ore", a anunţat Institutul Naţional Italian pentru Geofizică şi Vulcanologie (INGV), cu sediul la Catania, în Sicilia.

                                                     














Ştiri Meteo.

Miercuri 20 februarie 2013.

Regimul termic se va menţine apropiat de normal. Cerul va fi temporar noros şi pe arii extinse vor fi precipitaţii în general slabe, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri îndeosebi în zona înaltă. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni sunt condiţii de ceaţa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More