miercuri, 11 septembrie 2013

Fuduli și " goi "

Dacă mai credeţi că ne trebuie locuri de muncă cu orice preţ, vizionaţi acest film. Priviti si dezastrul ecologic  dar priviți și modul în care sunt priviți acei oameni  Nu mai fiţi fuduli şi spuneţi că noi suntem în România şi nu în Peru. Nu mai fiţi fuduli şi spuneţi că voi sunteţi mai presus, de afară din occident sunteţi priviţi ca ţara cu locuri de muncă plătite cu cele mai mici salarii din Europa.

Nu voi mai alege nici un politician care ne spune abureli. Justiţia să îşi facă treaba să aducă înapoi la stat cea ce a furat. După acea de la momentul 0 să pornim cu o societate în care este respectat fiecare om. Care politicieni? Acea care crează locuri de muncă decente plătite decent, dezvoltate normal nu prin furturi spăgi şi profit doar pentru ei. De minciuni sunt sătul!





Este o dilemă da. Vrem locuri de muncă cu orice preț. Locuri de muncă plătite cu 3 - 400 de euro asta pentru un miner pentru că  " roboţii " plătiți în multinaționale primesc 200 de euro și gata fiți mulțumiți primiți salariu de subzistenţă. Deocamdată va mai puteți plăti din ele facturile care vă vin la sfârșit de lună, creditele care le-ați luat ca sa vă faceți o viaţă mai comodă. Dar asta deocamdată pentru că preţurile cresc în fiecare zi. Da veţi spune de ce nu ai riscat şi ţi-ai deschis o afacere pentru ca să ai un salariu mai mare. Păi simplu, nu o să se poată deschide 22 de milioane de afaceri. Nu fiecare om poate avea o afacere. Mai sunt şi oameni care trebuie să muncească, doar ca aceştia trebuie respectaţi şi plătiţi cu salarii decente. Nu înseamnă comunism a trăi decent. Dar nu înseamnă nici capitalism folosindu-te de muncă celui care îţi crează bunăstare şi să îţi baţi joc de ei.

Am ieşit în stradă în 1989 contra unui sistem totalitar, am ieşit pentru a avea un sistem în care valorile sunt respectate şi fiecare om să fie respectat la adevărata valoare, subliniez fiecare om. Nu cred în utopii în care toţi suntem egali, dar aştept o echilibrare în care fiecare om are o viaţă decentă.

Ce am primit politicieni afacerişti şi multinaţionale care profita în aceeaşi măsură de noi ?  Ne aruncă salarii de subzistenţă, asistenta medicală pe care am plătito ani de-a rândul cu vârf şi îndesat şi primesc asistenta medicală de subzistenţă şi dispreţ (ferească Dumnezeu să ajungi la un spital în România). Ai trecut de 45 de ani nu te-ai ştiut strecura eşti condamnat ... mai nou politicienii mai fac o discriminare și fac legi în care susțin tinerii sub 35 de ani ei da si intre timp se închid fabrici , creste șomajul în rândul tuturor . Desigur atunci când se va face selecție cei peste 45 de ani sunt trecuți pe "linie moarta " . Da pai aceștia sunt mulțumiți cu salariu de subzistenta . 

Va urma...



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More