joi, 8 august 2013

Nazi hunter ... Vânătorii de nazişti 1 - 6

Aviz tuturor celor care susțin extremismul , folosind  sărăcia ,  extremiștii au creat monștrii , naziștii și torționarii au aceeasi rădăcina sărăcia și naționalismul . In nici un caz iubirea de patrie , patriotismul nu înseamna naționalism .

Naziștii au fost și sunt urmăriți și azi , torționarii trăiesc liniștiți și culmea noi din impozitele noastre le plătim viata de lux . Oare este normal ? 

Nazi hunter ... Vânătorii de nazişti



Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate? de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.”



Episodul 1: Hunting the Nazi Rocket Scientists


“În anii 1930-1940, cercetători germani geniali au lucrat pentru regimul nazist, creând racheta balistică V2. Când s-a încheiat războiul, SUA au căutat cu disperare să pună mâna pe aceşti savanţi şi să se folosească de competenţele lor, căci nevoia de superioritate militară depăşea orice preocupare de a-i condamna pe aceşti criminali. Munca lor din timpul războiului ascundea un secret întunecat: sute de oameni au murit construind racheta V2.”




 Episodul 2 : The Hunt for Martin Bormann 

 “Martin Bormann îi era indispensabil lui Hitler. Bormann l-a îmbogăţit pe Hitler şi al Treilea Reich prin planuri de extorcare aproape transparente, cum erau fondurile lui Hitler pentru industria germană. Tot el a venit cu ideea ca imaginea lui Hitler de pe timbrele poştale să fie protejată de drepturi de autor, îmbogăţindu-şi astfel führerul. A devenit atât de apropiat de Hitler şi de liderii militari germani, încât Hitler a exclamat o dată: “Ca să câştig războiul, am nevoie de Bormann !”. Şi mai sinistră a fost implicarea lui Bormann în asigurarea desfăşurării “Soluţiei finale”. Himmler îl înştiinţa pe Bormann despre exterminarea evreilor. Bormann, doctorul lui Hitler, Stumpfegger, şi Artur Axmann (şeful Tineretului Nazist) au părăsit împreună buncărul din Berlin după sinuciderea lui Hitler pe 30 aprilie 1945. După ce Axmann i-a lăsat la gara Lehrter, Bormann şi Stumpfegger au dispărut. Aşa a început una dintre cele mai lungi căutări a naziştilor din istorie.”





 Episodul 3: Justice: SAS Style

 “Ţintele: foşti ofiţeri ai Gestapoului din estul Franţei, Hans-Dietrich Ernst şi Heinrich Neuchtschwanger. Aceştia au ucis 31 de soldaţi SAS prinşi în timpul unei misiuni secrete, operaţiunea Loyton. O altă ţintă a fost maleficul dr Rohde, care a executat patru spioane prin injecţie letală. Echipa SAS de Investigare a Crimelor de Război, condusă de maiorul Eric Alistair “Bill” Barkworth, i-a urmărit în secret pe aceşti ofiţeri ai Gestapoului. Se spune că SAS preferă “să-şi vâneze vulpea pe furiş”, şi exact aşa au procedat.”



  Episodul 4: Peiper: The Murederer of Malmedy

 “În ianuarie 1945, Joachim Peiper şi banda lui de criminali SS au atras soldaţii batalionului 285 de artilerie al SUA pe un teren în apropiere de Malmedy, unde i-au împuşcat. Şi alte masacre ale soldaţilor americani au fost puse pe seama lui Peiper. Naziştii săi au fost judecaţi într-un mod brutal, anchetatorii fiind acuzaţi de agresarea inculpaţilor şi de smulgerea unor mărturii false. Deşi toţi au fost găsiţi vinovaţi, atât de ferm a fost în SUA protestul împotriva metodelor acuzării, încât niciunul n-a fost condamnat la moarte. În schimb, au fost condamnaţi la închisoare. Peiper şi-a ispăşit pedeapsa şi a părăsit închisoarea în 1956.”





Episodul 5: Death Camp Kommandant

 “Franz Stangl a fost comandantul nazist al lagărelor morţii de la Treblinka şi Sobibor din Polonia. A fost răspunzător de exterminarea a aproximativ 900.000 de bărbaţi, femei şi copii. La sfârşitul războiului, a fugit în Italia, unde s-a alăturat unui grup de informatori organizat de oficiali ai Vaticanului. De acolo, a dispărut. Supravieţuitorul holocaustului Simon Wiesenthal a finanţat din propriii bani urmărirea lui Stangl. Wiesenthal i-a dat de urmă în Brazilia. Stangl a fost extrădat în Germania de Vest, unde a fost judecat pentru moartea a 900.000 de oameni. Fostul comandant nazist a recunoscut crimele, dar a susţinut că-şi făcea doar datoria.”


 Episodul 6: The “Good” Nazi?

 “Albert Speer a fost arhitectul principal al lui Hitler, iar crimele lui includeau folosirea şi organizarea muncii silnice în lagărele morţii şi prelungirea războiului prin eforturile sale fanatice de a dezvolta maşinăria de război nazistă. A fost vânat de Strategic Bombing Survey SUA, care avea autorizaţie de la cel mai înalt nivel să nu-l lase pe Speer pe mâna anchetatorilor ONU. Speer a fost interogat intens şi le-a dat americanilor informaţii detaliate despre eficienţa bombardamentelor SUA. Apoi a fost dat pe mâna ONU, unde, printr-o mişcare care i-a şocat pe ceilalţi inculpaţi, Speer şi-a recunoscut multe dintre crime. Acest aparent act de remuşcare i-a determinat pe judecători să-l condamne la închisoare, nu la moarte. După ce a fost eliberat din închisoare în 1966, Speer s-a promovat drept “nazistul bun”, singurul care şi-a recunoscut greşelile. Totuşi, mai târziu, a început să se laude cu viaţa lui de nazist de frunte.”




Pentru azi 6 episoade în curând următoarele 7 ...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More