duminică, 22 septembrie 2013

"DOAMNA MANIPULARE", DE LA EVA LA ION ILIESCU!

Fara a fi un specialist in domeniu, mi-a venit asa...nu stiu cum si de unde sa scriu cate ceva despre manipulare.Mai mult ca sigur ca se vor gasi nu putini care sa spuna : "Ia uite mai si pe asta, mare specialist in "disecarea manipularii"! Mai ca au dreptate pentru ca singurul "masterat" pe care il detin de ceva ani este cel al "taiatului frunza la caini" sau la fel spus, "masteratul in omorat timpul"!
Stiu, ca mai toata lumea,ca manipularea este cea mai veche indeletnicire, cea mai batrana "doamna" si aceasta cu argumente,nu ca cei ce sustin ca prostitutia este cea mai veche meserie! De unde era sa fie prostitutia cea mai veche meserie daca pentru a fi platita nu existau alte meserii inaintea ei? Dar ce am eu cu prostii care se ocupa de prostitutie? Eu am ce am cu dna "Manipulare"!

 Unul din primii doi oameni de pe Pamant, o numesc aici pe Eva, a fost repede si usor manipulat de catre fugarul Satan, iar ea, Eva, l-a manipulat la fel de usor pe Adam. Atentie,acum este pentru prima data cand manipularea este preluata ferm de catre om! Si pentru a nu-si pierde antrenamentul in arta manipularii, dar si pentru a nu se pierde "frumoasa indeletnicire", Satan il manipuleaza chiar pe unul din fii Evei, pe Cain, convingandu-l sa-l asasineze pe fratele sau, Abel!

De aici mai departe,se pare ca "dna Manipulare" intra intr-o oarecare vacanta, ea sau povestitorii, aceasta nu este prea sigur ca cica a fost o mare seceta de unde si izvoarele desigur ca secasera si ele. Unii spun ca chiar si povestitorii au fost manipulati, sigur iar nu se stie de catre cine dar eu cred ca tot de "dna Manipulare", sa nu mai mentioneze nimic. Ce interese au existat nici eu nu stiu, dar va rog frumos sa nu care cumva sa credeti ca si eu am fost manipulat! Nu! Eu m-am vaccinat cu un vaccin strainesc importat de catre dl Ministru Nicolaescu!

Mai tarziu, dupa ani buni,"ea, "dna Manipulare"a aparut din nou, dar nu singura, nu, ci cu fetele ei, ca de se inmultisera oamenii si a "batrana" nu mai facea fata singura! Fetele acestea, oameni buni, mai frumoase, mai destepte, mai sexy, mai dotate cu "masterate", cu doctorate reale ( nu plagiate ) au lovit cu sete in Paris (printul ),in Elena ( a din Troia, nu Udrea ), si pe Cezar si pe Cleopatra! Manipulati au mai fost si unii papi ai bisericii catolice, cunoasteti Saga Borgia, nu? Mama, mama...

Si iata, asa...din secol in secol, rudele tot mai "smechere"ale "dnei Manipulare", s-au perpetuat si perfectionat pana in zilele noastre cand, privind ele pe sub genele lor lungi, au descoperit si plaiurile noastre mioritice! Aici, asa se pare din povestile nescrise dar si nepovestite, s-au pus pe treaba cam de pe vremea lui Burebista, cand podgoriile de vii incepusera a se dezvolta din belsug. Nu cunoastem concret, argumentat, mare lucru, pentru ca poporul roman a invatat greu sa vorbeasca apoi sa si scrie : un adevar exista in cele de mai sus pentru ca si azi tinerii invatacei isi iau cu greu bacul!

Mare pierdere, insa, pare a nu fi fost pentru ca marea manipulare, adevarata manipulare, incepe tarziu de tot, cam pe vremea cand un neamt nebun se cearta cu altii de la miazazi si rasarit  si incepura un razboi la fel de nebun! Se zice ca ar fi fost apogeul "manipularii",dar multi au inceput deja sa se indoiasca. Pe la colturi se aude ca urmeaza ceva , nemaivazut, nemaipomenit! Ce si cum? Ei, aceasta altadata. Acum insa, ar fi mai bine sa ne amintim cateva intamplari "intamplate" pe plaiurile noastre mioritice unde "fetele dnei Manipulare" isi implantasera corturile pribegiei.

Se spune ca "fetele"suparate ca romanii se crestinasera fara a le cere si lor parerea, s-au gandit sa-i "agite"putin pentru a nu le alunga de pe verzile campii, mult placute pentru ele. Pentru un succes sigur s-au folosit si de vecinii lor : polonezi, maghiari, bulgari si rusi. Cum acestia nu au dat satisfactia dorita, au profitat si de "turismul" tatarilor dar mai ales al turcilor. Cu acestia din urma pare-se ca au avut cel mai mare succes, sper sa nu se supere slavii de rasarit. Prin ei, "dna Manipulare" a pus la pamant multe capete incoronate ale pamantului.

Ei, dar si turcii, ca toti oamenii, au obosit si ei si iarasi se spune pe la colturi, ca ar fi facut o buna afacere vanzand "licenta" rusilor care se zice ca nu s-ar fi sfiit de la nimic. Ar fi taiat si ei multe capete, ar fi furat pe cat s-a putut fara nicio greata! Simtind ei insa ca sfarsitul se apropie si dorind o "prietenie"vesnica cu romanasii, s-au gandit sa-i perfectioneze pe acestia in arta manipularii, o arta fasonata la maximum si sigura care sa le asigure din cand in cand "mici sejururi"de 30-40 de ani!

Dar aici izvoarele sunt mult mai "dulci"cu noi, lasandu-ne multe "docomente": fotografii, filme...Asa se face ca dupa o generatie de "lupi analfabeti" ca Dej,L.Georgescu,Ana Pauker, fugariti de rusi, au venit doi tipi si mai prosti si mai rai : N.Ceausescu si ideologul sau A.Paunescu. Buni tipii acestia! Buni rau!I-a iubit "dna Manipulare"ca pe nimeni altii, ea insasi ajungand "regina"Romaniei. Cum insa si "dna Manipulare" este tot de genul feminin, a tradat repede si "sapand"putin mai adanc ,i-a scos la lumina pe dl I.Iliescu si alti cativa ortaci, care iata,devotati acesteia, domnesc de 23 de ani cu mare succes. Metodele de lucru ale "dnei Manipulare"au fost pentru inceput, dotarea prostilor cu pixuri, sepci, galeti si chiar ulei ranced, dar azi cheltuielile ei au crescut : telefoane mobile, ipoduri, ifonuri dar mai ales...bani! "Banii,banii,...baga banii"!

Noua generatie de ipochimeni, urmasii lui I.Iliescu, par a avea o sincopa, dar cine stie ce v-a mai scoate din palarie "dna Manipulare"?
Multumesc lui Dumnezeu ca maine primesc o noua pereche de ochelari, unii cu lentile progresive, cu care sper sa nu-mi scape nimic si sa va tin la curent cu tot ce se mai...manipuleaza!

Pe maine prieteni!

PS: Era sa uit : nu sunt decat un "taietor de frunza la caini", nu am veleitati de scriitor! Aceasta ca sa nu se supere pe mine dna Angela Tocila, o scriitoare care scrie de cand se stie si continua sa scrie care, mare pacat, in ultimul timp numara bisericile si cantareste burtile preotilor! CU REVERENTA DOAMNA ANGELA!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More