duminică, 24 martie 2013

24 martie 2013 by Viorica Crainic

Bine v -am regăsit!

"Să nu renunţăm la lupta cu noi înşine, chiar dacă de victorie beneficiază altcineva."

                                                                                                                 (Girel Barb)

Preşedintele Traian Băsescu: “Adio, Partid Democrat!”

  Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, imediat după anunţarea câştigătorului, ruptura faţă de PDL: "Am văzut finalul Convenţiei PDL. Cred că am fost cinstit cu acest partid. Le-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum n-au înţeles să fie democraţi mă face să spun, acum, definitiv şi pentru totdeauna, Adio, Partid Democrat!" .“Aripa fesenistă a partidului a răbufnit, iar Convenţia de astăzi este probă că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL! Noi azi ne-am despărţit definitiv, luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu", a fost mesajul postat de Băsescu pe Facebook.

Monica Macovei : Nu am în vedere o funcţie în conducere.


Europarlamentarul PDL Monica Macovei a explicat că nu este dezamăgită de rezultatul oficial al alegerilor pentru şefia PDL şi că îşi va continua mai departe obiectivele. Întrebată dacă ar accepta o funcţie în conducerea PDL, alături de nou-alesul preşedinte al partidului, Vasile Blaga. "Am candidat pentru conducerea PDL, nu am în vedere o funcţie în conducere", a declarat Monica Macovei.

Mihai Răzvan Ungureanu : Am condus un guvern care nu a avut absolut nicio problemă penală.

"A fost un guvern care nu a avut absolut nicio problemă penală. Erau oameni foarte tineri care nu au intrat în nicio chestiune obscură sau neagră. În schimb, n-am să uit niciodată feţele acestor oameni tineri care veneau să mi se plângă de ce presiuni erau supuşi din partea celor care îşi asumau dreptul de a-i pune şi de a-i scoate din guvern. Au fost miniştri care sub presiunea telefoanelor, a sms-urilor, a înjurăturilor, a ameninţărilor, pur şi simplu izbucneau în lacrimi când intrau în Cabinet şi spuneau că nu mai pot şi nu pot face o ilegalitate. Eu le spuneam: Nu îţi joci libertatea personală pentru interesul unui grup infracţional. Niciodată nu pui interesele României dedesubtul intereselor unui grup infracţional", a spus Ungureanu. Întrebat dacă presiunile vin de la oameni de afaceri, MRU a spus: "Păi acolo se intersectează lucrurile. Acolo unde oamenii de afaceri, capitaliştii noştri de carton, care o viaţă întreagă şi-au construit imperiul de bani şi de autoritate pe afaceri cu statul. Acolo unde oamenii aceştia preiau pretextul politic şi pe seama lui lovesc în demnitarul statului român. Să rezişti unor asemenea presiuni este uneori supraomeneşte."

Mihai Răzvan Ungureanu : "Noi în Forța Civică primim democrat-liberali".



”Nici nu mi-am pus problema să o contactez pe doamna Udrea, nici doamna Udrea nu ne-a contactat.(…) Noi în FC primim democrat-liberali, dar nu ne interesează oportunişti. Nu ne interesează dosarele penale”, a declarat MRU."PDL trece printr-o criză profundă. E momentul să ridicăm din nou steagul. FC şi PNŢCD au constituit un nou pol de dreapta, suntem pregătiţi să conducem opoziţia", scrie Ungureanu pe Facebook.


Crin Antonescu: PNL nu şi-a dorit niciodată acord cu FMI.

"Eu nu mi-am dorit niciodată şi PNL niciodată nu şi-a dorit un acord cu FMI-ul, pentru că un acord cu FMI-ul este în cel mai bun caz, să luăm varianta optimistă, un tratament extrem de dur, ca un fel de regim – vorbim aşa în termeni foarte populari – ca un fel de regim extrem de sever, care e necesar ca să nu se agraveze starea de sănătate şi Doamne fereşte să nu chiar aibă consecinţe fatale, dar care nu e deloc plăcut. Eu nu cred, în orice caz PNL n-a făcut-o, că cineva trebuie să-şi dorească, să-şi pună obiectiv să ajungă să aibă un acord cu FMI-ul", a răspuns liderul PNL. "După ce am dovedit şi vom dovedi în continuare că suntem una din ţările europene – nu sunt foarte multe, şi nu sunt în orice caz cei mari care se ocupă cu supravegherea în această privinţă – suntem capabili să ne încadrăm, să ne ducem mai departe, să supravieţuim în condiţii extrem de dure privitoare la deficitul bugetar, să putem avea în ceea ce priveşte FMI o altă bază de discuţie, care să lase mai multă libertate Guvernului României de a opta pentru un set sau altul de politici economice", a spus liberalul.

Crin Antonescu: „Este încă neclar ce vrea să facă guvernarea USL“.

 „Este neclar ce vrea să facă guvernarea, deocamdată nu văd niciun impact pozitiv asupra economiei, nu văd nimic concret. Mă aştept la un sistem fiscal mai simplu, care să încurajeze dezvoltarea sistemului privat şi reducerea şomajului". " Da, este încă neclar ce vrea să facă guvernarea, dezideratele din această declaraţie exprimate de un om din mediul de bussines sunt evident şi ale noastre, şi sunt ale noastre nu doar ca partid politic, sau ca Uniune, pentru că, să ştiţi, este dorinţa şi a celor din PSD. Dezvoltarea-i necesară pentru această ţară, indiferent că suntem de dreapta, de stânga, liberali sau socialişti. Cred că şi cei din sistemul bugetar sunt interesaţi că domeniul privat să meargă bine, pentru că în fond salarizarea lor, finanţarea instituţiilor publice, bugetare, la care lucrează depinde de bugetul de stat alimentat până la urmă de acest sector", a explicat preşedintele PNL.

CE va continua să coopereze consistent cu guvernul român în cadrul MCV.

 “CE ia notă de memorandumul asupra MCV adoptat de guvernul român miercuri. Comisia va continua să ajute guvernul român în eforturile sale de a îndeplini cele patru condiţionalităţi stabilite la momentul aderării la UE. Mecanismul include condiţionalităţi clare pentru a ajuta României să-şi evalueze progresele. Comisia este încrezătoare că rapoartele sale din cadrul MCV au concluzii care sunt bazate pe analize atente şi pe o evaluare corectă şi imparţială a situaţiei”, a spus Mark Gray.

ŞTIRI METEO

 LUNI  25 martie 2013

Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitaţiilor se va extinde treptat, începând din regiunile sud-vestice. În sudul Olteniei şi în Banat, ziua, vor fi precipitaţii mixte. Noaptea vor predomina ninsorile, pe arii extinse în jumătatea vestică a ţării şi în zona de munte, iar local şi în rest. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare în sudul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte. Temperaturile maxime, în creştere faţă de ziua precedentă în regiunile intracarpatice, vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -9 şi 1 grad. Dimineaţa şi noaptea local se va produce brumă.Presiunea atmosferică va scădea.

MINUNI ALE LUMII MODERNE

Cristo Redentor

Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul) este un monument în Rio de Janeiro (Brazilia). El este amplasat la sud de oraș pe muntele Corcovado (780 m) în pădurea Tijuca. Monumentul a fost planificat cu ocazia aniversării de 100 de ani de la declararea independenței Braziliei. Schițele proiectului au fost întocmite de inginerul Heitor Silva Costa. Din motive financiare, numai după zece ani a început construcția lui. Cu sprijinul Franței și Vaticanului s-a reușit realizarea proiectului și sfințirea statuii la data de 12 octombrie 1931. Edificiul are o înălțime de 30 metri, împreună cu soclul 38 de metri, lățimea la nivelul brațelor 28 metri și o greutate de 1145 tone. În soclu se află o capelă unde pot intra 150 de persoane, mulajul (modelul) din ghips a fost efectuat de sculptorul francez Paul Landowski. Materialul de construcție este compus din beton armat, acoperit cu un strat de mozaic. Monumentul este folosit de biserica catolică la diferite aniversări ca loc de pelerinaj. În orașul bolivian Cochabamba a fost amplasat un monument asemănător, care depășește cu 8 m înălțimea monumentului brazilian. În prezent există în Brazilia și Portugalia mai multe copii ale statuii.

Empire State Building 

Empire State Building este un zgârie-nori și se află la intersecția dintre Fifth Avenuee și West Street 34. Clădirea a fost cea mai înaltă clădire din lume pentru mai mult de 40 de ani, între anii 1931 și 1972. A fost terminată în 1931 și a rezistat pe primul loc în top până ce a fost construit World Trade Center. În urma atacurilor teroriste cu bombe și distrugerea World Trade Center în 2001, Empire State Building a devenit din nou cea mai înaltă clădire din New York City. Empire State Building a fost numită de către Societatea Americană a Inginerilor civili ca una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne. Empire State Building este în prezent cel mai înalt zgârie-nori din Statele Unite (după Turnul Willis și Trump Internaţional Hotel and Tower, amândouă aflându-se în Chicago), și pe locul 15 în topul internațional.
Empire State Building se ridică 381m, la etajul 102 și incluzând vârful de 62m înălţimea ajunge la 443.09m. Acesta are o punte de observație în aer liber și în interior la etajul 86. Restul de 16 etaje reprezintă turnul, care este acoperit de un observator la etajul 102. Vârful turnului este 62m. O mare parte din el este acoperit de antenele de difuzare, cu un paratrăsnet în partea de sus.
Empire State Building a fost prima clădire care avea mai mult de 100 de etaje. Acesta are 6500 de ferestre și 73 de lifturi și are o suprafață totală de 257.211 m2. Construcția are inclusiv propriul său cod poștal. Începând din 2007, aproximativ 21.000 de angajați lucrează în clădire în fiecare zi, făcând Empire State Building al doilea cel mai mare complex de birouri unice în America, după Pentagon.

Canalul Panama

Canalul Panama este un canal important care traversează istmul Panama în America Centrală, legând oceanele Atlantic și Pacific. Construcția canalului a reprezentat unul dintre cele mai mari proiecte de inginerie întreprinse vreodată. A avut un impact enorm asupra navigației, deoarece navele nu mai trebuie să treacă pe drumul periculos prin Trecerea Drake și Capul Horn în punctul cel mai sudic al Americii de Sud. O navă care pleacă de la New York către San Francisco prin canal traversează 9 500 km, mult sub distanța de 22 500 km pe care o presupunea ruta ocolitoare pe la Capul Horn. Deși conceptul unui canal în Panama datează de la începutul secolului al XVI-lea, prima încercare de construcție a avut loc începând cu 1880 sub conducere franceză. După ce această încercare a eșuat, lucrul a fost terminat în cele din urmă de Statele Unite, și canalul s-a deschis în 1914. Construcția canalului, de o lungime de 77 km, a fost presărată de probleme, cum ar fi bolile (în special malaria și febra galbenă), și enorme alunecări de teren. Se estimează că la construcția canalului au murit până la 27 500 de muncitori. De la deschidere, canalul a avut un succes enorm, și este în continuare un element indispensabil al navigației internaționale. În fiecare an prin canal trec mai mult de 14 000 de nave, transportând mai mult de 20378 milioane de tone de marfă.

S- A ÎNTÂMPLAT ÎN 24 MARTIE.....

24 martie este a 83-a zi a calendarului gregorian.

Evenimente

    1562: Diaconul Coresi a început, la Brașov, tipărirea unui Tetraevanghel slavon. Lucrarea făcea parte dintr-o serie mai amplă, de peste 15 volume.
    1714: În urma conflictului dintre Constantin Brâncoveanu și boierii Cantacuzini, domnul, reclamat la Poartă, este mazilit. Fiul stolnicului Constantin Cantacuzino, Ștefan, capătă domnia.
    1721: Johann Sebastian Bach dedică șase concerte lui Christian Ludwig, margraf de Brandenburg-Schwedt, astăzi numite Concertele Brandenburgice, BWV 1046-1051.
    1818: Gheorghe Lazăr a fost numit „dascăl" de aritmetică, geometrie și geografie la Școala de la „Sfântul Sava", unde a inaugurat cursurile în limba română.
    1874: Înființarea Agenției diplomatice române la Petersburg.
    1882: Robert Koch, medic și microbiolog german, a anunțat descoperirea mycobacterium tuberculosis bacteria responsabilă pentru tuberculoză.
    1949: Filmul „Hamlet", regizat de Laurence Olivier, a fost prima peliculă britanică ce a câştigat un premiu Oscar.
    1973: Trupa rock Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon.
    1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații.
    1999: Începe Operațiunea Forțele Aliate a NATO împotriva Iugoslaviei.
    2001: A avut loc redeschiderea oficială a Galeriei de Artă Românească Modernă din cadrul Muzeului Național de Artă al României.
S - a născut...
    1874: Harry Houdini (Erich Weiss), celebru iluzionist american; a rămas celebru în lumea magicienilor pentru abilitatea cu care reușea să evadeze din spații închise (d. 1926)
    1891: Serghei Vavilov, fizician sovietic (d. 1951)
    1885: Dimitrie Cuclin, compozitor, filosof, folclorist român (d. 1978)
    1909: Richard Wurmbrand, misionar creștin român de etnie evreiască, stabilit în Statele Unite ale Americii
    1922: Constantin Ionete, economist român, membru de onoare (1993) al Academiei Române
    1925: Dinu Ianculescu, poet și actor român. Stabilit din 1985 în Germania
    1926: Dario Fo, dramaturg, actor și scenograf italian; Premiul Nobel pentru literatură pe anul 1997.
    1938: István Ágh (cel tânăr), scriitor, poet, estetician și traducător maghiar
    1944: Mihai I. Spăriosu, eseist, critic literar, traducător român)
Decese
    1603: Regina Elisabeta I a Angliei (n. 1533)
    1880: Gheorghe Magheru, general și politician român, unul dintre conducătorii Revoluției de la 1848 din Țara Românească (n. 1802)
    1881: Joseph Delesse, geolog francez (n. 1817)
    1887: Ivan Kramskoi, pictor și critic de artă rus (n. 1837)
    1905: Jules Verne, scriitor francez (n. 1828)
    1911: Nicolae Densușianu, istoric și folclorist, membru al Academiei Române (n. 1846)
    1916: Enrique Grenados, pianist, compozitor și dirijor spaniol (n. 1867)
    1940: Édouard Branly, inventator și medic francez (n. 1844)
    1946: Alexandr Alehin, șahist rus (n. 1892)
    2000: Ion Miclea, artist fotograf român (n. 1931)
    2002: César Milstein, om de știință argentinian, laureat Nobel (n. 1927)
    2009: Peter Jecza, sculptor român (n. 1939)
Sărbători
    Ziua mondială a luptei împotriva tuberculozei epidemice

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More