vineri, 22 februarie 2013

22 februarie 2013 by Viorica Crainic

 Bine v -am regăsit dragi prieteni!

Premiu pentru proiectul de informatizare realizat de specialişti români în Kazahstan.

Felicitări!

În cadrul competiţiei internaţionale European IT & Software Excellence Awards 2013, la categoria celor mai bune soluţii dedicate sectorului public, soluţia de conţinut digital furnizată de SIVECO România  a fost premiată."Suntem foarte încântaţi că eforturile noastre comune au fost apreciate la cel mai înalt nivel, reconfirmând statutul nostru de lideri internaţionali ca furnizori de soluţii pentru educaţie. Proiectul din Kazahstan este un proiect foarte drag nouă, la care am lucrat foarte intens şi care a beneficiat de expertiză a numeroase cadre didactice din sistemul educaţional kazah", a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager, SIVECO România.

Mark Gitenstein : Fără sprijinul SUA şi UE, nu e deloc sigur că România continuă reformele juridice.

"Nu mai puţin importante decât priorităţile strategice şi militare este continuarea sprijinului pentru aceia din România care susţin statul de drept şi iniţiativele anticorupţie", afirma Gitenstein.
"Într-adevăr, fără sprijinul susţinut al SUA, UE şi FMI, nu este deloc sigur că aceste reforme vor fi continuate. Ar trebuie să fie punctul principal al relaţiei noastre bilaterale îndeplinirea obiectivelor fixate în ultimul raport MCV şi în acordul de coabitare intre premier şi preşedinte. Primul şi cel mai important dintre acestea este numirea unor persoane cu credibilitate, competenţa şi experienţa în funcţiile de procuror general şi procuror şef al DNA", arăta Gitenstein."Aceste instituţii sunt baza esenţială pentru o piaţă liberă care să ridice nivelul de trai al fiecărui bărbat, femeie şi copil din România. Ele protejează şi drepturile minorităţile etnice cum ar fi cea romă care încă suferă de o discriminare făţişă şi minorităţile religioase cum ar fi greco-catolicii care de două decenii au reuşit prea puţin în obţinerea înapoi a proprietăţilor lor bisericeşti", evidenţiază Gitenstein.

Maria Grapini a anulat participarea României la Târgul de turism de la Munchen.


Ministrul delegat pentru ÎMM şi Turism, Maria Grapini, a anulat luni participarea României la târgul de turism de la Munchen, care a început miercuri, iar hotelierii şi agenţii care au plătit deja biletele de avion şi camerele la hotel acuză ministerul pentru pierderile suferite. "În urmă cu numai câteva ore am aflat cu uimire că România nu va fi prezentă la Târgul de turism de la Munchen, eveniment care face parte din lista târgurilor aprobate şi anunţate de către ministerul pe care îl coordonaţi, aşa cum am fost informaţi anterior, chiar de către minister", se arată într-o scrisoare trimisă miercuri de către ANAT ministrului Maria Grapini. "Ne este dificil să înţelegem de ce lista modificată a prezenţei României la Târgul de turism nu a fost transmisă din timp şi către ANAT. În acest sens, vă solicităm, stimată doamnă ministru delegat, un punct de vedere oficial asupra acestei regretabile situaţii, cu care nu ne-am mai confruntat anterior", se arată în scrisoarea ANAT.

Mircea Geoană: Prezentarea lui Johannis ca prim-ministeriabil riscă să deranjeze electoratul PSD.

"Prezentarea lui Klaus Johannis ca prim-ministeriabil şi ca prezidenţiabil însă riscă să deranjeze electoratul PSD şi nu numai. Pentru că, deşi oarecum similară, situaţia e diferită faţă de 2009, USL este la guvernare, iar omul simplu, neobişnuit cu bizantinismul politicii noastre, poate interpreta această mutare drept dorinţa PNL de a acapara întreaga putere, după ce candidatul USL/PNL eventual ajunge preşedinte. Cum ar reacţiona, de exemplu, publicul liberal dacă, înainte de Congresul PSD, Victor Ponta ar spune că partidul are mai mulţi prezidenţiabili şi prim-ministeriabili? "Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!", spune un proverb românesc", a precizat Mircea  Geoană.

Partidul Naţional Liberal : Congres extraordinar!

Congresul extraordinar al PNL a început, astăzi, în prezenţa a 1.303 de delegaţi şi a invitaţilor din partea partidelor guvernamentale, a reprezentanţilor UDMR, a minorităţilor naţionale şi a liderilor liberalilor europeni, principalul subiect al reuniunii vizând modificarea Statutului PNL.

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, invitat astăzi la Congresul PNL, i-a oferit în dar liderului liberal, Crin Antonescu, un steag secuiesc.

Crin Antonescu : "Sunt culori frumoase, o clipă am crezut că vreţi să-mi oferiţi un steag săsesc, este binevenit şi acesta, atâta timp cât stă în braţele mele şi nu pe instituţiile oficiale ale statului român", a comentat preşedintele PNL.







Victor Ponta, la Congresul PNL: Regimul cel mai corupt după 1989 este regimul Băsescu.
"Chers amis, chers camarades (...) am reuşit împreună să demontăm cel mai corupt şi opresiv regim politic de după 1989, regimul politic Traian Băsescu - PDL. Vă invidiez că aveţi un nou coleg ca dl. Klaus Johannis. "Mi-am pus o cravată cu galben, am venit cât am putut de repede de la Paris, am înţeles de la dl. Helvig că s-a închis lista pentru funcţiile de conducere”, şi-a început premierul Ponta discursul.

Crin Antonescu i-a replicat :  "Nu aveţi idee cât de sentimentali suntem noi, liberalii, şi vă spun că tare bine va stă la un pupitru galben şi după cum aţi văzut pentru unii oameni dăm derogări rapid".


Crin Antonescu: Chiliman e un laş care a trădat în timpul campaniei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, după ce Consiliul Naţional Executiv a adoptat propunerile de modificare a statutului :
"Chiliman a trădat în perioada campaniei. Eu am vorbit despre faptul că Andrei Chiliman a preluat o temă mincinoasă, şi anume că PNL, adică domnul Chiţoiu, cu domnul Ponta, ar fi semnat un document prin care se angajau să desfiinţeze instituţiile statului de drept. Chiliman nu a rostit niciodată numele lui Ponta, pentru că e prea laş. Îşi bate joc zilnic repetând această mârşăvie. După Congres nu va mai fi posibil aşa ceva", a spus Antonescu. "Nu va mai fi loc în partid pentru trădători, pentru circari şi pentru oameni care batjocoresc în fiecare zi imaginea partidului. De pildă minciuna despre un document în care PNL s-ar angaja să distrugă instituţiile statului. Astfel de oameni nu mai au ce căuta în partid. Ei îşi pot căuta un partid, ei îşi pot organiza pe persoană fizică spectacolul. Mă tem însă că nu vă vor mai avea de clienţi ca persoane fizice", a spus liderul liberal.

Preşedintele Senatului Olandei: România ar trebui să grăbească procesul de aderare la Schengen.

Preşedintele Senatului Olandei, Fred de Graaf, a declarat astăzi, în urmă întâlnirii cu omologul său Crin Antonescu că "în unele sensuri" România ar trebui să grăbească finalizarea procesului de aderare la Schengen şi că, pe baza informaţiilor primite, este convins că ţara noastră se află "destul de aproape de acest punct".

Rusia : Un nou concept de politică externă.

Moscova pledează pentru o colaborare strânsă între toate statele euro-atlantice. Astfel, ţările ar putea răspunde mai bine ameninţărilor comune precum terorismul, traficul de droguri şi de finţe umane, sau calamităţile naturale. Nouă strategie vorbeşte chiar despre realizarea unei Uniuni Ecomonice de la Atlantic până la Pacific. O uniune fondată pe principii de încredere reciprocă, transparenţă, şi predictibilitate. Pentru asta, Rusia ar trebui să colaboreze direct cu vechii săi adversari din timpul războiului rece - NATO, Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană. Oficialii de la Moscova spun că sunt gata să facă acest pas şi să dea uitării problemele trecutului. Cu unele condiţii însă. Partenerii occidentali ar trebui să accepte o relaţie de egalitate şi să respecte normele dreptului internaţional. În plus, Washingtonul trebuie să dea asigurări că scutul său antirachetă nu e îndreptat împotriva arsenalului nuclear rusesc.

CURIOZITĂŢI.


Barajul Hoover, cunoscut anterior sub numele de Boulder Dam, este un baraj gravitațional în arc realizat din beton armat închizând defileul Black Canyon al fluviului Colorado River, la granița dintre statele Arizona și Nevada ale Statelor Unite ale Americii.
Construcția barajului Boulder, numit ulterior în mod controversat barajul Hoover după cel de-al 31-lea președinte american Herbert Hoover, a început în anul 1931 și a durat 5 ani, până în anul 1936, în timpul perioadei cunoscută ca Marea depresiune economică. Construcția barajalui a fost rezultatul unui masiv efort federal și local și a costat viața a peste o sută de oameni.Având o lungime de 379 metri și o înălțime de 221 metri, barajul Hoover a fost timp de 22 de ani cel mai înalt baraj din lume. Pe marginea sa superioară există o șosea cu o lățime 5 m, care unește Arizona și Nevada, respectiv cele două coaste ale oceanelor Atlantic și Pacific, între San Francisco și New York. În regiunea cea mai uscată și cu clima cea mai toridă din Statele Unite ale Americii, din nordul deșertului Sonora și sudul deșertului Mojave, barajul Hoover asigură apa pentru milioane de oameni. Construcția barajului a dus la formarea lacului de acumulare Mead, care este unul dintre cele mai mari lacuri artificiale din lume.Barajul Hoover  a fost proiectat ca să reziste pentru cel puţin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea impresionantei construcţii nu se va întări complet decât peste 500 de ani.
Șef executiv al întregului proiect a fost inginerul Frank Crowe, unul dintre cei mai remarcabili hidrotehnicieni ai timpului, care a făcut posibilă finalizarea proiectului prin aplicarea concretă a mai multe dintre cele mai importante din invențiile sale. Arhitectul britanic-american Gordon Kaufmann, stabilit în 1914 în Statele Unite, cunoscut pentru opera sa arhitecturală anterioară, designată mai ales în manieră Art Deco, a realizat eleganta rafinare stilistică a întregului complex de clădiri și a barajului în aceeași manieră, cunoscută anterior și ca Arte Moderne.

ŞTIRI METEO.


Sâmbătă  23 februarie 2013.
Vremea se va menţine în general închisă şi temporar vor cădea precipitaţii mixte, pe arii extinse în Carpaţii Meridionali, local în Carpaţii Orientali şi izolat în Carpaţii Occidentali. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare. Vor fi condiţii de polei. Temperatura aerului va marca o creştere uşoară faţă de ziua  astăzi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More