marți, 21 mai 2013

21 mai 2013 by Viorica Crainic

 Bine v - am regăsit!

“Rugăciunea corectă nu este rugăciunea de cerere, ci rugăciunea de recunoştinţă” (Neale Donald Walsch)


Preşedintele Traian Băsescu i-a rechemat pe ambasadorii din SUA, Rusia şi Israel.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele de rechemare de la post pentru ambasadorii României în SUA, Adrian-Cosmin Vieriţa, în Federaţia Rusă, Constantin-Mihail Grigorie, şi în Israel, Edward Iosiper, aceştia aflându-se la final de mandat."Toţi ambasadorii pentru care domnul preşedinte Traian Băsescu a semnat marţi decretele de rechemare se află la încheierea mandatului legal", a precizat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului. De asemenea, preşedintele Băsescu i-a rechemat şi pe ambasadorii României în India -Valerica Epure, Argentina şi Paraguay - Manuela Breazu, Liban - Nicuşor-Daniel Tănase, Irlanda - Iulian Buga, Uruguay - Gheorghe Petre, Armenia - Crina-Rodica Prunariu, Filipine - Valeriu Gheorghe, Indonezia şi Timorul de Est - Gheorghe Vîlcu, aflaţi cu toţii la finalul mandatului.

Proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei, iniţiat de preşedintele Traian Băsescu, respins în Camera Deputaţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat Camerei Deputaţilor, într-o scrisoare transmisă în 21 martie lui Valeriu Zgonea, să continue dezbaterile la proiectul de revizuire a Constituţiei transmis la Parlament în iunie 2011 şi care transpune rezultatele referendumului din 2009. Camera Deputaţilor a respins, marţi, cu 41 voturi "pentru", 259 "împotrivă" şi 18 abţineri, proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei, iniţiat de preşedintele Traian Băsescu în 2011. Liderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, a criticat acest lucru, arătând că, prin respingerea acestui proiect, voinţa cetăţenilor exprimată la referendum privind Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari nu este respectată. Liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea, a replicat că este în lucru un alt proiect de revizuire a Constituţiei care prevede reducerea numărului de parlamentari. "Staţi liniştiţi că noi lucrăm pentru îndeplinirea voiţei cetăţenilor", a spus Gerea. Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a precizat că acest proiect de revizuire a Constituţiei care nu a întrunit voturile pentru a fi adoptat nu va trece în dezbaterea Senatului. El a spus că articolul 51 din Constituţie prevede că proiectul de modificare a Constituţiei trebuie adoptat cu două treimi din voturile a fiecărei Camere şi în acest caz proiectul a fost respins. "În consecinţă, procedura de adoptare a încetat, nefiind îndeplinită procedura din articolul 51 din Constituţie", a spus Nicolicea.

PARCHETUL GENERAL a decis: Victor Ponta nu a plagiat.

Pe 23 august 2012, Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Augustin Ofiţeru au anunţat că au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru plagiat. Autorii plângerii penale solicitau procurorilor "să procedeze la efectuarea cu celeritate a cercetărilor penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de plagiat, prevăzută de art. 141 din Legea 8/1996". Acuzaţia de plagiat se referea la lucrarea "Răspunderea în dreptul internaţional umanitar", publicată la Editura Universul Juridic în anul 2010 şi semnată de Victor Ponta. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis neînceperea urmăririi penale (NUP) în cazul unei plângeri în care premierul Victor Ponta a fost reclamat pentru plagiat, a confirmat marţi, pentru AGERPRES, Biroul de relaţii publice din cadrul Parchetului General.

Politicieni români menţionaţi cu atitudini anti-Holocaust sau împotriva minorităţilor religioase.

Ministrul Dan Şova, deputatul George Becali şi europarlamentarul Corneliu Vădim Tudor sunt politicienii români menţionaţi cu atitudini anti-Holocaust sau împotriva minorităţilor religioase în raportul pe 2012 al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea libertăţii de religie. "Cei mai mulţi politicieni importanţi au continuat să denunţe public antisemitismul şi încercările de negare publică a Holocaustului. Cu toate acestea, au fost şi cazuri de declaraţii antisemite sau de negare a Holocaustului", se arată în raportul publicat luni de Departamentul de Stat al SUA. În acest sens, este menţionată declaraţia televizată a lui Dan Şova din 5 martie 2012, pe atunci purtător de cuvânt al PSD, care a afirmat că niciun evreu nu a avut de suferit pe teritoriul României datorită mareşalului Antonescu. De asemenea, raportul evidenţiază că declaraţia lui Şova a fost condamnată de comunităţile evreieşti din România şi din alte ţări, precum şi de alte organizaţii internaţionale, iar împotriva acestuia a fost depusă şi o plângere legală privind încălcarea legii care interzice negarea Holocaustului.
George Becali este menţionat şi el în raport, pentru afirmaţia dintr-un talk-show că baptiştii şi neo-protestanţii sunt "culte satanice" şi nu ţin de creştinism, el fiind reclamat de Biserica Baptistă, care a criticat şi postul de televiziune respectiv şi i-a cerut măsuri pentru evitarea difuzării unor astfel de declaraţii. Este relatată şi declaraţia de pe 18 octombrie a liderului Partidului România Mare, europarlamentarul Corneliu Vădim Tudor, care a afirmat într-o emisiune televizată că nu va recunoaşte până la moarte Holocaustul din România. Atitudinea lui Vădim Tudor a fost reclamată autorităţilor române pentru încălcarea legislaţiei, dar publicaţii ale partidului acestuia continuă să publice articole cu afirmaţii antisemite. Raportul administraţiei SUA mai arată că Guvernul român a continuat să implementeze recomandările raportului Comisiei Wiesel şi a făcut progrese în promovarea predării în şcoli a cursului privind Holocaustul.

Maria Grapini: România, promovată prin persoane şi legende cunoscute.

Promovarea României în străinătate va fi făcută cu persoane cunoscute la nivel internaţional, cum ar Prinţul Charles sau Ivan Patzaichin, şi legendele precum Dracula, a declarat marţi, într-o conferinţă, ministrul pentru ÎMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini.
"Am găsit un proiect blocat şi l-am deblocat, am încheiat un parteneriat cu Travel Channel şi vor fi două episoade de film cu România, cu personaje ca prinţul Charles sau Ivan Patzaichin. Filmele vor fi date în şapte ţări ţintă. Acest gen de acţiuni trebuie să le facem ca să promovăm România", a spus Grapini.
"Nimic nu este mai credibil decât o persoană care vorbeşte despre România. Aceste două proiecte - România promovată prin valori şi prin legende", a adăugat ministrul.
"Foarte multe ţări trăiesc din legendă Dracula, scot bani adică, şi noi rămânem cu reţinerea că avem un voievod care a fost catalogat la capitolul Dracula. Turiştii sunt în general oameni curioşi, ei vin să vadă ceva deosebit într-o ţară. O clădire înaltă văd şi în New York, dar dacă vin în Bucureşti să vadă ceva pe care nu-l găsesc la New Hork", a afirmat Grapini.

Deputatul Gigi Becali, membru al comisiei juridice, a fost transferat la Penitenciarul Rahova.


"Am fost fraier că m-am întors în țară. Asta nu poate să fie o țară."

"Îi voi cere grațiere lui Traian Băsescu. Ce, îmi cad galoanele?"

După ce s-a predat, luni seară, la arestul poliţiei din Ilfov, deputatul Gigi Becali, membru al comisiei juridice,  a fost dus la Penitenciarul Rahova, pentru a executa pedeapsa dispusă de instanţa supremă în dosarul schimbului de terenuri. Deputatul Gigi Becali, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină au fost aduşi, luni seară, din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bucureşti - Rahova. În cazul finanţatorului echipei Steaua Bucureşti - condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanţa a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar şi le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

Mihai Stoica :  Nu e nimic altceva decât o execuţie.

"Când cinci judecători te achită şi trei te condamnă, spuneţi-mi cum nu poate să fie frustrant şi nu e nimic altceva decât o execuţie? Nu aş vrea să vă relatez ce am văzut în casă la Gigi, pentru că e o tragedie, dar cei care iau astfel de decizii ar trebui să se gândească în ce fel afectează vieţile oamenilor. E păcat că se întâmplă asta într-o ţară membră a Comunităţii Europene, în anul 2013. Gigi a demonstrat că are demnitate. Nu pare afectat, deşi sunt convins că nedreptatea îl macină, pentru că e complicat", a spus Stoica.

Victor Ponta : Simpatia mea nu are nicio legătură cu justiţia.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că nu regretă că Gigi Becali, condamnat la închisoare, a candidat pe listele USL la alegeri şi afirmă că simpatia exprimată pentru acesta înainte de pronunţarea sentinţei a fost o opinie personală, informează Mediafax. "Simpatia mea nu are nicio legătură cu justiţia. Mi-am exprimat o opinie personală, dacă am supărat pe cineva, îmi pare rău, iar despre sentinţe nu am voie să vorbesc. Eu sunt absolut convins că judecătorii nu se uitau la televizor să vadă dacă îl simpatizez sau nu îl simpatizez eu pe vreun inculpat. Am fost şi sunt foarte atent să nu vorbesc despre dosare, nu ştiu dosarele, nu e treaba mea ca prim-ministru, dar acum să spun despre cineva că îl simpatizez sau nu, asta chiar nu cred că e infracţiune", a spus Ponta.
Întrebat de jurnalişti dacă îi pare rău că Becali a candidat pe listele USl la ultimele alegeri parlamentare, Ponta a răspuns negativ, adăugând că acesta a fost condamnat pe o faptă săvârşită cu mulţi ani în urmă.

Conducerea ANRP ameninţă cu demisia.

La aproximativ o lună după ce premierul Victor Ponta şi-a asumat răspunderea în Parlament pentru legea retrocedărilor, conducerea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor(ANRP) ameninţă cu demisia datorită reducerii salariilor angajaţilor instituţiei, au declarat surse guvernamentale.
Potrivit unui proiect al ministerului Finanţelor, până la data de 14 iunie toţi angajaţii ANRP vor fi transformaţi din personal contractual în funcţionari publici , urmând ca salariile să li se reducă substanţial. Astfel, aceştia vor ajunge la salarii de la 1600-1700 lei comparativ cu 2500-3000 lei la ora actuală.
Cel care a propus acest proiect  este ministrul liberal al Finanţelor, în condiţiile în care liberalii nu au niciun vicepreşedinte la nivelul ANRP. În schimb, preşedintele instituţiei este George Băeşu, care a fost susţinut şi propus în funcţie de premierul Victor Ponta.
Presat de CEDO, care a cerut soluționarea problemei retrocedărilor, Victor Ponta a recurs, la mijlocul lunii aprilie, la un procedeu pe care îl critica : asumarea răspunderii guvernamentale.

Remus Pricopie: Şcolile ar putea fi obligate să raporteze lunar, pe internet, situaţia absenţelor .

(...)."voi încerca să avem raportarea lunară a absenţelor, pe fiecare şcoală, pe internet, începând cu anul şcolar 2013-2014", a spus ministrul Remus Pricopie, cu ocazia lansării studiului naţional cu tema "Toţi copiii la şcoală până în 2015: iniţiativă globală privind copiii în afara sistemului de educaţie".
"Poate este nevoie să facem educaţia părinţilor pentru controlul riguros al copiilor", a mai spus Remus Pricopie.
"Fondurile structurale 2014 - 2020 sunt pentru reducerea abandonului şcolar şi formarea continuă, dar, din păcate, la formarea continuă avem participare la proiecte de numai doi la sută", a precizat Pricopie.

Siderurgiştii de la Oţelu Roşu protestează.

Foştii salariaţi de la combinatul siderurgic Ductil Steel Oţelu-Roşu au ieşit, marţi, pentru a doua zi consecutiv, în stradă.
Peste 250 de persoane au blocat cele patru căi de acces spre centrul oraşului şi, implicit, drumul naţional 68 Caransebeş - Haţeg.
"Încă nimeni nu a luat legătura cu noi. Nu ştim dacă ne vom primi drepturile sau nu, iar oamenii sunt disperaţi, trăiesc din împrumuturi pe care nu le mai pot înapoia. În schimb, miercuri şi joi va fi alături de noi Nicolae Neamţu din partea Sindicatului Ductil Buzău", a declarat, liderul Sindicatului Ductil Oţelu Roşu, Victor Sabău.
"Foştii salariaţi ai combinatului din Oţelu Roşu vor continua protestele şi în zilele următoare, având în vedere că au solicitat aprobare pentru zece zile", a precizat Sabău.

ŞTIRI  METEO  

 MIERCURI  22  MAI 2013

Vremea va fi în general instabilă, dar se va menţine deosebit de caldă în sudul şi sud-estul ţării. Cerul va fi temporar noros şi mai ales după-amiaza şi noaptea, în cea mai mare parte a ţării, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20...25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În regiunile sud-estice astfel de manifestări vor fi pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, uşor mai ridicate pe litoral şi în deltă. Presiunea atmosferică va fi în scădere.

PERSONALITĂŢI

Henri-Julien-Félix-Rousseau

Henri-Julien-Félix-Rousseau (cunoscut ca le Douanier (Vameșul), n. 21 mai 1844 în Laval/Mayenne, Franța, d. 2 septembrie 1910 în Paris) a fost un pictor francez post-impresionist. Henri Rousseau a trăit două existențe diferite: într-una a fos vameș la Vama Rutieră din Paris, iar în cealaltă, începând de la vârsta de 41 de ani, a fost pictor. Mulțumită excepționalei sale voințe, a devenit unul din cei mai mari pictori ai epocii sale. Impresionismului îi opune arta naivă, cu care, în scurtă vreme, creează o adevărată școală de pictură. Creația sa depășește însă mult granițele artei naive, stilul său se caracterizează prin originalitate, modernism, fantezie și visare, valorile artei sale fiind de timpuriu recunoscute de Robert Delaunay și Pablo Picasso. În timpul vieții nu cunoaște gloria, trăiește anevoie din pictură, dar geniul acestui pictor neoprimitiv, precum și faptul că și-a depășit cu mult epoca au fost apreciate în întreg cursul secolului al XX-lea. Rousseau moare în urma cangrenei la 10 septembrie 1910 în spitalul Necker din Paris.

Tudor Arghezi

Tudor Arghezi (n. 21 mai 1880, București - d. 14 iulie 1967) a fost un scriitor român cunoscut pentru contribuția sa la dezvoltarea liricii românești sub influența baudelairianismului. Opera sa poetică, de o originalitate exemplară, reprezintă o altă vârstă marcantă a literaturii române. A scris, între altele, teatru, proză (notabile fiind romanele Cimitirul Buna Vestire și Ochii Maicii Domnului), pamflete, precum și literatură pentru copii. A fost printre autorii cei mai contestați din întreaga literatură română. Numele său adevărat este Ion N. Theodorescu, iar pseudonimul său, Arghezi, provine, explică însuși scriitorul, din Argesis - vechiul nume al Argeșului. La sugestia lui Gheorghe Gheorghiu Dej, este distins cu premii și titluri, ales membru al Academiei Române, sărbătorit ca poet național la 80 și 85 de ani. S-a bucurat de mari avantaje în regimul comunist, ca și Mihail Sadoveanu, colaborând cu autoritățile și scriind poezii sociale pe placul acestora. Publică poemul "1907 - peizaje", "Cântare omului", "Stihuri pestrițe", "Poeme noi", "Cu bastonul prin București". În 1967, poetul moare, fiind înmormântat, alături de Paraschiva, soția sa, în grădina casei din Str. Mărțișor, cu funeralii naționale.

Iosif Iser

Iosif Iser (n. 21 mai 1881, București - d. 25 aprilie 1958, București) a fost un pictor și grafician român de origine evreiască, membru al Academiei Române. A studiat la München și la Paris. Inițial, a fost inspirat de curentul expresionist, pictând cu linii groase și unghiuri ascuțite, cu un colorit în care predomină tonurile pământoase. După ce și-a terminat studiile, Iser a lucrat pentru presă socialistă, la Facla și Adevărul, unde a publicat un număr mare de caricaturi. Desenele satirice abordau problemele societății românești, prin prisma conflictului dintre clase, și erau adresate în special monarhiei și burgheziei, subliniind, totodată, rolul mișcării muncitorești. În perioada de maturitate, pictura lui Iser cuprinde scene de viață, pe teme dobrogene, cu portrete de localnici tătari. În urma unor călătorii în Spania și în Orient, Iosif Iser adoptă o coloristică mai luminoasă, cu tentă exotică, compozițiile capătă echilibru și monumentalitate. A continuat să trateze tema tătarilor, cu lucrarea Tătăroaică în albastru sau Famile de tătari. Mai târziu, a adăugat colecției și o serie de picturi care tratau arlechini.
După Al Doilea Război Mondial, a pictat din nou teme socialiste, în special portrete de muncitori. În 1955 a fost ales membru al Academiei Române. A decedat în 1958, la București.

Smaranda Brăescu

Smaranda Brăescu (n.21 mai 1897 Hănțești – d. 2 februarie 1948, Cluj) a fost prima femeie pilot din România, prima femeie parașutist cu brevet din România, campioană europeană la parașutism (1931) și campioană mondială (în 1932, cu recordul de 7200 m la Sacramento, SUA). S-a născut în satul Hănțești, comună Buciumeni, din județul Covurlui (interbelic), ulterior județul Tutova (interbelic), actual în județul Galați. Între anii 1924-1928 a absolvit cursurile Academiei de Belle Arte din București, secția de Artă Decorativă și Ceramică. La 5 iulie 1928 a executat primul salt cu parașuta, de la înălțimea de 600 de metri. La 2 octombrie 1931 câștigă titlul european la parașutism, în urma unui salt de la înălțimea de 6000 de metri, depășind și recordul american de 5384 metri. În urma acestui succes a fost decorată cu Ordinul Virtutea Aeronautică - clasa Crucea de Aur. Proprietară a două avioane, un biplan de tip Pevuez și un bimotor de tip Milles Hawk, cu cel de-al doilea, în 1932 a stabilit primul record de traversare a Mării Mediterane în 6 ore și 10 minute, străbătând distanța de 1100 km, între Roma și Tripoli. În acealași an 1932, la 19 mai, devine campioană mondială la parașutism, în urma unui salt realizat cu o parașută de construcție românească, de la înălțimea de 7400 de metri, cu durata de 25 de minute, acest record fiind depășit cu doar câțiva metri, abia peste 20 de ani. Recordul său a fost omologat de aeroclubul din Washington. Recordul precedent, deținut de un american, fusese de 7233 de metri. A fost una din puținii instructori de parașutiști militari. A activat ca instructoare la Batalionul 1 de parașutiști de la Băneasa. În timpul războiului a fost activă ca pilot în celebra „Escadrilă Albă” de avioane sanitare, pe frontul de Răsărit. Semnatară, alături de alte 11 personalități (între care: generalul Aldea, prof. univ. dr. Grigore T. Popă), a unui memoriu prin care se condamnă falsificarea alegerilor din noiembrie 1946, document înaintat Comisiei Aliate de Control, de fapt delegatului american, care l-a predat celui sovietic. A fost condamnată de comuniști la închisoare în contumacie, nefiind găsită în procesul „Sumanele Negre” ca făcând parte din Mișcarea Națională de Rezistentă, organizația „HAI” împreună cu comandantul Companiei de Misiuni Speciale din cadrul Batalionului Parașutiști căpitanul Mihai Țanțu și Victor-Ionel Sassu (ofițer parașutist). Ascunsă de oameni de suflet - prof. univ. Ion I. Gheorghiu din Iași și preotul Matei Dumitru - nu a mai fost găsită niciodată. A fost căutată și de oficialitățile sovietice pentru a face instrucția soldaților sovietici.
O versiune acceptată în general este că a decedat pe data de 2 februarie 1948. Potrivit cercetărilor întreprinse de prof. Neculai Staicu - dar încă neconfirmate - mormântul ei s-ar afla în Cimitirul central din Cluj, unde ar fi fost îngropată sub numele de Maria Popescu la o poziție concesionată în anul 1970 unei alte persoane.

S- A ÎNTÂMPLAT ÎN 21 MAI.....

Evenimente

    1502: Insula Sfânta Elena este descoperită de exploratorul portughez João da Nova.
    1712: Capitala Rusiei a fost mutată de către țarul Petru I de la Moscova la Sankt Petersburg.
    1877: Mihail Kogălniceanu a proclamat în Parlamentul României, în numele guvernului, independența - expresie a dorinței întregului popor, primită cu mare bucurie.
    1904: La Paris a fost înființată "Federația Internațională de Fotbal"
    1927: Lindbergh a aterizat la Paris, după primul zbor solitar traversând Atlanticul.
    1965: A debutat la Televiziunea Română, emisiunea „Teleenciclopedia" - record de audiență până în anul 1990.
    2000: Ceremonia dezvelirii Monumentului Corneliu Coposu la Alba Iulia, cu ocazia împlinirii a 86 de ani de la nașterea fruntașului țărănist.
    2004: A avut loc, la Moscova, prima reuniune la nivel înalt între Federația Rusă și reprezentanții celor 25 de state membre ale Uniunii Europene; a fost semnat un protocol prin care se afirma susținerea Rusiei de către UE pentru aderarea la Organizația Mondială a Comerțului.

S -a născut în ........

    1792: Gaspard Coriolis, matematician, fizician, inginer francez (d. 1843)
    1799: Mary Anning, colecționar de fosile și paleontolog, britanică (d. 1847)
    1826: Karl Storck, sculptor român de origine germană (d. 1887)
    1844: Henri Rousseau, pictor francez (d. 1910)
    1860: Willem Einthoven, fiziolog olandez, inventatorul electrocardiografului, laureat al Premiului Nobel.
    1880: Tudor Arghezi (Ion N. Theodorescu), poet, prozator și publicist român (d. 1967)
    1881: Iosif Iser, pictor român (d. 1958)
    1886: Mihail David, geograf și geolog român (d. 1954)
    1897: Smaranda Brăescu, aviatoare și parașutistă română (d. 1948)
    1921: Andrei Saharov, fizician rus, laureat al Premiului Nobel (d. 1989)
    1932: Ileana Vulpescu, prozatoare și traducătoare română.

Decese

    1639: Tommaso Campanella, filosof italian (n. 1568)
    1892: Grigore I. Cobălcescu, întemeietorul școlii românești de geologie (n. 1831)
    1964: Tudor Vianu, filosof, estetician, critic literar, scriitor, comparatist, memorialist român   
    1964: James Franck, fizician german, laureat al Premiului Nobel (n. 1882)
    1973: Grigore Moisil, matematician român (n. 1906)

Sărbători

    Calendarul ortodox și greco-catolic - Sfinții Împărați Constantin și Elena

   
   




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More