luni, 10 iunie 2013

Gândirea binară şi politica românească

Cum credeţi că e în realitate Traian Băsescu?
Cum credeţi că e în realitate Traian Băsescu?
Ceea ce vom numit aici "gândire binară" sau "gândire bipolară" înseamnă că, atunci când subiectul discuţiei noastre se radicalizează pe un anume subiect, pe care îl consideră, în interiorul fiinţei sale, extrem de important, el încetează să mai gândească multicolor, ci vede lucrurile în alb şi negru.

Nu mai există, în chestiunea în cauză, întreg spectrul coloristic ROGVAIV, ci doar două culori, asimilate celor două opţiuni esenţiale: bine şi rău.

Oricât de complexă intelectual ar fi mintea subiectului despre care vorbim, pe tema respectivă el se fanatizează, localizat pe chestiunea în speţă, rămânând fixat pe două opţiuni radicale, ce se exclud reciproc.

Spre exemplu, îndoctrinatul cu realitatea alternativă intoxicatoare, oferită spre consum minţii sale de către Trustul Intact, vede în orice televiziune care nu e la fel de radicală anti-Băsescu un post de televiziune aşa-zis "băsist", cam la fel cum bolşevicii îi considerau pe menşevici defectori, trădători ai "cauzei".... citeşte tot aici

1 comentarii:

Ioana Cosmeanu
" Noi încă mai avem şanse să reconstruim opoziţia unită, în pofida diversităţii intereselor actuale."

Foarte BUN articolul .
Daca s-ar putea ar trebui distribuit direct pe paginile personale de pe FB ale multor persoane care , de dreapta fiind , l-au criticat pe Presedinte si l-au catalogat ca a "tradat" atunci cand a semnat acel pact de coabitare .
Articolul puncteaza foarte bine REALITATEA SI MAI ALES CALEA ALEASA DE PRESEDINTE CA FIIND CEA MAI BUNA LA MOMENTUL RESPECTIV .

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More