miercuri, 18 iunie 2014

In Romania un jurnalist daca dezvaluie afacerile unui procuror sau este condamnat la inchisoare sau este condamnat la munca silnica pe viata ! ( stenogramele interceptarilor DNA )

Da nu ati citit nimic gresit : 

In Romania un journalist daca dezvaluie afacerile unui procuror sau este condamnat la inchisoare sau este condamnat la munca silnica pe viata !  


Cititi din articolele acestei curajoase jurnaliste si decideti daca merita aceasta pedeapsa , si mai mult decat atat eu zic ca ar trebui sa organizam o actiune de protest atat in mediul virtual cat si in strada pentru sprijinirea acestei jurnaliste :    Articolele jurnalistei Ondine Ghergut


Este cazul jurnalistei Ondine Ghergut care este intr-un proces  in care este condamnata la plata a nici mai mult nici mai putin de 300 000 de euro  . Este noaptea mintii , adica in Romania , in tara in care se castiga 200 de euro pe luna  , sa platesti o amenda de 300 000 de euro pentru calomnie . Da luati si calculati 300 000 imartit la 200 egal 3000 ( 125 de ani } de luni ( bineinteles jurnalista nu castiga atat . Dar punetiva in locul omului de rand . 

In socialism asta este ceva normal oamenii trebuie sa taca si sa asculte de alesii poprului in cazul in care deschid gura sunt distrusi . In epoca de glorie a comunismului te inchideau intr-un lagar si nu mai vedeai lumina zilei ...iar daca o vredeai erai un om terminat psihic . Iata ca in tara lui pinochio si a varanilor , varanii nu pot fii condamnati pentru distrugerea acestei tari iar cei care spun adevarul sunt exterminati si scosi din circuit . 

Oameni stau , jurnalistii stau si se pitesc in cazul jurnalistei Ondine Ghergut , nu vad o actiune de protest impotriva acestui demers ici colo uni mai spun de exemplu jurnalistul Sabin Orcan care la randul lui a fost condamnat ceva mai demult citez : 

Mi se pare o pedeapsă mult mai diabolică decât pe vremea când calomnia era sancţionată penal. Şi v-o spun ca un om care a fost condamnat în 1997 la un an de închisoare cu executare, tot pentru că am scris despre un procuror "



El a luat pozitie si a scris  : 


JUSTIŢIA - CU MAGISTRAŢII MUMĂ, CU JURNALIŞTII CIUMĂ!
Înţeleg că Ondine Ghergut, unul dintre cei mai talentaţi şi oneşti jurnalişti de investigaţie din presa românească, a fost condamnată de instanţă la despăgubiri de 300.000 de euro. Motivul? Cică i-ar fi şifonat imaginea fostului procuror Marcel Sâmpetru.
Sentinţa contra colegei noastre nu e definitivă, dar spune multe despre felul în care funcţionează Justiţia când este vorba să "repereze" onoarea unui magistrat!
Neiniţiaţii trebuie să afle că Sâmpetru este un fost procuror general al României, care la un moment dat complota împreună cu alt procuror şi membru al CSM, George Bălan, pentru a fi promovaţi de USL în fruntea Parchetelor. Interceptaţi de SRI, inclusiv atunci când îşi dădeau întâlnire ca să negocieze cu Victor Ponta, cei doi au fost trimişi în judecată de către DNA. Deocamdată, au fost achitaţi de un complet al Înaltei Curţi, dar urmează recursul.
Pentru că a dezvăluit aceste lucruri, Ondine a fost pedepsită de Judecătoria Sectorului 3 la plata unei sume care valorează cât salariul ei pe vreo 25 de ani!
Mi se pare o pedeapsă mult mai diabolică decât pe vremea când calomnia era sancţionată penal. Şi v-o spun ca un om care a fost condamnat în 1997 la un an de închisoare cu executare, tot pentru că am scris despre un procuror.
Evident, n-am făcut puşcărie, fiind achitat la recurs. Dar am înţeles atunci că unui judecător îi convine mai degrabă să te îngroape în datorii decât să te trimită după gratii. Din motive de imagine, nu de conştiinţă…
Acum, e mult mai simplu să distrugi cariera unui jurnalist cu Codul Civil în braţe. Îl condamni la câteva zeci de mii de euro şi l-ai rezolvat pe viaţă!

Cititi din articolele acestei curajoase jurnaliste si decideti daca merita aceasta pedeapsa , si mai mult decat atat eu zic ca ar trebui sa organizam o actiune de protest atat in mediul virtual cat si in strada pentru sprijinirea acestei jurnaliste :  



P.S. Judecătorul care m-a condamnat la închisoare (scriind în motivare că, din afirmaţiile cutare şi cutare, cititorii pot trage concluzia că procurorul respectiv e corupt!) se numeşte Constantin Florescu. Între timp, a fost avansat preşedinte al Tribunalului Buzău...

la o postare in care jurnalista Ondine Ghergut o are pe facebook :

Cum este pedepsit un jurnalist ( subsemnata!) ptr ca a fost câine de pază si cine i-a sărit in ajutor
Astăzi, o fundatie (pe care nu o cunosc!) a făcut o cerere de interventie ptr a mă apăra intr-un proces cu fostul procuror acuzat de fapte de corupție, Marcel Sâmpetru. Eu am pierdut la Judecătoria Sectorului 3, iar despăgubirile erau imense ( pretentiile lui totale, acceptate de instanță, mă costau aproape 300.000 de euro). Această interventie m-a ajutat foarte mult.
MULȚUMESC fundatiei!
Spre MAREA mea rusine, nici n-am retinut denumirea fundatiei; mâine merg la dosar sa vad cine m-a apărat si să le pot multumi direct.
MARCEL SÂMPETRU, fost procuror general adjunct al României, fost adjunct la serviciul secret al Ministerului de Interne, fost adjunct la DGA-Ministerul de Interne, fost pe la Externe, fost consilier sau director pe la Parlament, m-a dat in judecată ptr că, în noiembrie 2011, am scris că a fost numit consilier la Consiliul Superior al Magistraturii desi numele lui apărea in mai multe scandaluri de corupție, iar intr-un rechizitoriu ( al mai multor ofiteri SRI despre care eu am scris mult) apărea ca FĂPTUITOR. Scriam , intre altele, că prin astfel de numiri se compromite proiectul generos al luptei anticorupție pe care il avea noua echipă a CSM.
Sâmpetru m-a dat in judecată ptr delict de presă. "Culpele" mele principale (intre altele): am redat interceptări din rechizitoriul in care a fost trimis in judecată ptr corupție procurorul Ciofu ( condamnat definitiv); am dat fragmente din dosarul ofiterilor SRI ( toti condamnati definitv intre timp); am scris despre implicarea lui Sâmpetru in eliberarea lui Omar Hayssam ( a fugit din tară după eliberarea din arestul preventiv, dar a fost condamnat la 20 de ani închisoare ptr răpirea jurnalistilor români în Irak), asa cum a relatat-o inițial procurorul Ciprian Nastasiu etc.
Ei bine, după 7 luni de la aparitia în România Liberă a unei serii de trei articole despre consilierul CSM Sâmpetru , adică în IULIE 2012, DNA i-a "prins" atât pe Sâmpetru, consilierul CSM, cât si pe seful său, fostul vicepresedinte CSM GEORGE BĂLAN. Din interceptările redate de mine rezultau, între altele, metodele prin care incercau să obțină de la premierul Ponta funcțiile de procuror general , respectiv de sef DNA.
De asemenea, DNA a surprins si modul in care Sâmpetru îi cerea sefului DGIPI ILFOV, Mihai Vlad ( Sâmpetru i-a fost sef ! ), informatii secrete compromitătoare despre fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, spre exemplu.
Cu alte cuvinte, avertismentele mele de jurnalist - câine de pază al societății -, din noiembrie 2011 si ianuarie 2012, s-au adeverit in iulie 2012 ( ANUL LOVITURII DE STAT) si s-au concretizat, ulterior, intr-un rechizitoriu prin care au fost trimisi in judecată MARCEL SÂMPETRU, George Bălan, seful DGIPI ILfov, Mihai Vlad, si judecătoarea de la Inalta Curte, Georgeta Barbălată.
La prima instanță de la Înalta Curte , formată din trei judecători, a fost condamnată doar judecătoarea BARBĂLATĂ, ceilalti ( adică si Sâmpetru)- achitati ( amendament: dintre cei trei judecători care au judecat dosarul SÂMPETRU si alții , doi au fost mulți ani procurori subordonati chiar lui Bălan, iar Sâmpetru a fost sef unuia dintre ei).
Probabil in toamnă, sentința definită în dosarul DNA, în care inculpati sunt Sâmpetru, Bălan si alții, va fi dată de instanta supremă formată din cinci judecători.
Eu, insă, am fost condamnată de prima instantă ptr că i-am lezat lui SÂMPETRU imaginea de procuror "imaculat", cu un "parcurs profesional de exceptie", cum scria reclamantul in sesizarea instantei de judecată!!! ( de parcă niciodată n-ar fi fost inculpat de DNA)
Sâmpetru a uitat să spună că, in 2006, MONICA Macovei, fost ministru al Justiției, a cerut demiterea sa din funcția de procuror general adjunct al României. El a avut grijă de CV-ul său imaculat: si-a dea demisia imediat după ce Macovei a cerut sanctionarea sa.
Motivul: cererea ministrului să rămână fără obiect, iar el, ca procuror, să nu fie demis din functia de conducere si, evident, să nu-i fie maculat CV-ul..
SÂMPETRU a folosit instituția DEMISIEI si în 2012, după ce DNA a pus in miscare actiunea penală ptr fapte de corupție sau asimilate celor de corupție si i-a perchezitionat biroul de la CSM.
SÂMPETRU si-a dat demisia ptr ca verificările Inspectiei Judiciare a CSM să rămână fără obiect, iar CV-ul său să rămână cum a fost: CURAT.
N-a avut noroc, ptr ca seful său de la CSM, BĂLAN , nu si-a dat demisia, iar Inspectia Judiciară i-a analizat in bloc. Doar erau coinculpați în dosarul DNA!
Cu toate probele mele materiale depuse la dosar, am fost condamnată, proba principală a lui Sâmpetru fiind depozitia MARTORULUI GEORGE BĂLAN, adică a sefului său de la CSM, a personei inculpate de DNA in acelasi dosar de corupție cu SÂMPETRU, despre care eu am scris in EXCLUSIVITATE ( interceptari!) .
Evident că BĂLAN era in vădită DUȘMĂNIE cu mine, doar am scris despre cum i-a prins DNA când "alergau" pe la liderii USL după funcțiile de procuror general si procuror sef DNA!
În mod normal, instanta de fond NU trebuia să-i accepte depozitia de martor. În fine, in dosarul meu sunt multe alte ciudățenii.
Iata că, atunci când nu mai speram mare lucru ( am avut unele probleme cu avocatul meu de la fond!) o fundatie mi-a sărit in ajutor. Sunt profund impresionată
si, cu plecăciune, MULTUMESC!
Ce am obținut? DOAR o amânare ! Următorul termen e pe 20 octombrie 2014. Până atunci sper sa-mi pot pregati mai bine apărarea! Si, cine stie, poate , între timp, vor veni si altii lângă mine! 
Iata va prezint cazul pentru care jurnalista Ondine Ghergut a fost condamnata la aceasta incredibila pedeapsa








foto : DNA a scurs interceptarile dintre Ponta si Balan unei ...pdf



Cititi din articolele acestei curajoase jurnaliste si decideti daca merita aceasta pedeapsa , si mai mult decat atat eu zic ca ar trebui sa organizam o actiune de protest atat in mediul virtual cat si in strada pentru sprijinirea acestei jurnaliste :  


1 comentarii:




Angela T Angela ·
· just now






O sustin pe Ondine Ghergut in lupta ptr presa libera si idependenta justitiei

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More