joi, 13 februarie 2014

Peter Gabriel


Happy birthday!

"The book of love is long and boring
No one can lift the damn thing
It's full of charts and facts and figures and instructions for dancing
But I
I love it when you read to me
And you
You can read me anything
The book of love has music in it
In fact that's where music comes from
Some of it is just transcendental......"



Peter Brian Gabriel s -a născut pe 13 februarie 1950 în Chobham, Surrey, Anglia şi  este un muzician englez care și-a dobândit faima ca vocalist și flautist în trupa Genesis.
Ca lider al formaţiei Genesis, Peter Gabriel a contribuit la relansarea muzicii rock.




În cariera sa ca interpret, cântăreţul nu a fost deloc mai puţin ambiţios.
După retragerea din Genesis în 1976, Peter Gabriel a început să lucreze la trei albume consecutive, toate cu acelaşi nume, precum ediţiile unei reviste. În 1977, lansarea primului album a făcut senzaţie cu piesa „Solsbury Hill”. În 1978, a apărut o nouă creaţie însă nu a înregistrat la fel de mult succes. Cel de-al treilea album a impresionat pozitiv atât criticii cât şi fanii; produs de Steve Lillywhite şi apărut în 1980, această colecţie a întruchipat talentul, ingeniozitatea şi personalitatea artistului.

„Security” din 1982 şi „Shock the Monkey” au atins poziţii de top, în timp ce „So” a câştigat discul de platină.

  „Prietenii credeau că-s un nebun
Să transform apa-n vin
Să deschid uşi doar pentru a fi închise,
Aşa că am trăit de la o zi la alta
Deşi viaţa-mi era în şanţ,
Până am înţeles ce trebuia spus
Până am văzut ce legături trebuie să tai.
Iar când inima-mi bubuia
«Hei», am auzit o voce spunându-mi,
«Ia-ţi lucrurile,
E timpul să te iau acas㻓.

Era 1977 când Peter Gabriel scria aceste versuri.




Pe măsură ce cariera lui începea să prindă contur, Gabriel a participat la un concert împreună cu Genesis organizat pentru strângerea fondurilor necesare asociaţiei WOMAD ( Lumea muzicii, artei şi dansului). Festivalul WOMAD a fost organizat pentru a aduna artişti faimoşi din toată lumea şi a devenit în curând un eveniment anual.


De-a lungul unei cariere învolburate, Peter Gabriel a schimbat rockul progresiv, cu iz teatral, cu muzica electronică, animaţia şi tehnologia avansată.


În ultimii ani, muzicianul Peter Gabriel a fost mai mult înlocuit de persoana publică cu acelaşi nume. Gabriel este un soi de model pentru toţi cei care cred în conceptul de „activism“. Daţi-i ceva şi va milita împotrivă: războaie, foamete, sărăcie etc., orice ar fi. Concertele sale, câte au mai fost, s-au transformat treptat în adevărate spectacole, în care muzica devine, nu de puţine ori, un adaos la ceea ce se vede pe scenă şi te ţine cu gura căscată. În octombrie 2013, a venit şi marea veste. Peter Gabriel a fost anunţat ca unul dintre nominalizaţii pentru introducerea, în 2014, în celebra „Rock and Roll Hall of Fame“, pentru întreaga carieră solo. La 26 de ani de la momentul în care părea să dea cu piciorul destinului de rock star planetar, muzicianul Peter Gabriel a demonstrat lumii ce avea de spus.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More