miercuri, 5 februarie 2014

NETREBNICIA ARGUMENT ELECTORAL & Tiberiu Vanca


                                               NETREBNICIA
          ARGUMENT ELECTORAL
               
                                   România se confruntă în  zilele acestea cu cea mai murdară tentativă de aliere a unui important segment al societăţii, netrebnicii, într-o operaţie de a fi transformaţi în complici al poftei antisociale a grupului încăput la putere, în coautori al  operaţiei de anihilarea puterilor din stat, instituite prin constituţie, parlamentară, executivă şi judecătorească, în  scopul punerii pe picioare a unei dictaturi  ce le-ar îngădui să spolieze, în siguranţă şi după bun plac naţiunea, respectiv să  instituţionalizeze dictatura hoţilor în dauna blajinilor. Ne vom prefaţa suma de argumente prin care ne vom susţine tezele puse în discuţie cu constatarea că datorită crimelor politice înseriate de după preluarea puterii în 2012, cum sunt: lovitura de stat; suspendarea primului  demnitar al naţiunii prin mituirea unei mari părţi al membrilor parlamentului, prin seria de documente nedemocratice puse în circulaţie  pentru atingerea scopului propus, întru  reuşita demolării statului de drept, prin continuarea loviturii de stat în decembrie 2013 (Marţea Neagră) printr-un pachet legislativ care să anihileze pe de o parte instituţiile abilitate pentru luptă împotriva  corupţiei, DNA şi ANI, prin marea „slobozenie” a hoţilor patriei, primari consilieri, preşedinţi de consilii judeţene să fure după voie şi în deplină siguranţă, a se înţelege înlăturarea incompatibilităţilor şi a punerii în circulaţie a actelor de întărire a puterii baronilor locali, puterea a suferit o într-atât de mare uzură încât succesul într-un nou exerciţiu electoral a devenit discutabil. Conştienţi de acest risc au intrat, clandestin, în campania electorală prin imense danii guvernamentale. Au luat seama de existenţa unei extrem de largi pături de aventurieri  financiari pe care şi-au propus să-i folosească. La subiect:
                                               CREDITAREA FINANCIARĂ
                        Se realizează prin contracte economice intervenite între, instituţiile de creditare, respectiv băncile şi beneficiarii persoane juridice şi fizice. Prin acestea băncile acordă credite condiţionate de restituirea în rate dinainte stabilite şi achitarea dobânzilor bancare specificate în contract. Beneficiarul creditării se obligă să restituie sumele împrumutate şi dobânzile stabilite în condiţiile unui scadenţar ce face parte din contract. După semnarea contractului se eliberează capitalul şi se urmăreşte bifarea termenelor din scadenţar. Beneficiar al contractării poate fi orice persoană juridică sau fizică, ce la data semnării are în vedere: la ce anume va folosi creditul, la împrejurarea că sub aspre sancţiuni contractuale, ipotecă , gaj etc. va trebui să restituie împrumutul. Şi separat să aibă credinţa temeinică că va avea posibilităţi de restituire, respectiv fie din modestele venituri băneşti pe care le realiza la data contractării (salariu; pensie; dividende la societăţile comerciale în care este acţionar sau are investite părţi sociale), să aibă în vedere investirea capitalului împrumutat, iar investiţia să fie aducătoare de beneficii, din care o parte să fie utilizată la susţinerea investiţiei, o altă parte, în funcţie de interes să fie reinvestită iar o parte să fie cea care să susţină restituirea, fie în parte, fie integral ratele şi dobânzile capitalului împrumutat. Cei ce nu au realizat o astfel de analiză a posibilităţilor, lor, economice, cei care au epuizat capitalul împrumutat în consum agrementual, fără vreun plasament economic aducător de fructe, cei care nu şi-au raportat veniturile de la data împrumutului şi post împrumut la obligaţia restituirii, în mod corect, nu vor putea face faţă restituirii obligaţiilor financiare asumate în raport cu scadenţarul, vor ajunge în situaţia de a nu putea face faţă obligaţiilor contractuale, vor deveni debitori rău platnici şi se vor înscrie în tagma aventurierilor, în situaţia că deşi au făcut un calcul de restituire , nu au luat în serios toate ipotezele şi anumite riscuri post contractuale. Cei insă care vor opera împrumuturi fără a-şi fi făcut nici măcar o sumară analiză privind restituirea , sau mai grav cei care au contractat cu gândul că se vor pierde printre ceilalţi debitori şi au ridicat capitalul în condiţiile în care ştiau dinainte că nu vor putea restitui şi vor mântui capitalul împrumutat într-o veselie sunt cei ce se vor înscrie în tagma netrebnicilor.  Acestor două categorii le este întinsă
                                                           CAPCANA USL-listă
                        Sunt milionul de subiecţi pe seama cărora USL-ul şi-a făcut mcabrul calcul. Sunt suma debitorilor ce observând că două-trei-patru luni la rând, de dinaintea exerciţiilor electorale, plătesc doar jumătate din ratele din scadenţar, şi cărora li s-a dat asigurarea că după doi ani vor fi uşuraţi de obligaţiile fiscale publice datorate cu jumătatea de rată pe care n-au plătit-o în primii doi ani prin bunăvoinţa guvernării, iar aceşti bani îi vor putea utiliza la plata jumătăţilor de rate de care au beneficiat în anii de graţie usl-istă, îşi vor da votul guvernării atât de îndurătoare faţă de ei, iar USL-ul va ieşi datorită acestor voturi din prăpastia în care a lunecat prin crime împotriva statului de drept în anii guvernării şi evident şi le va continua.
                        Sunt milionul de ademeniţi care nu au nici un fel de garanţie că în cei doi ani în care ar trebui ca jumătăţile de rate din primii doi ani să le fie suportate de stat prin facilităţi fiscale corespunzătoare, guvernul promitent ar putea să nu mai fie la putere. Iar dacă nu va mai fi la putere, că vedeţi Domniile Voastre, Cititorii, prim-miniştrii mai ajung şi la închisori, că şeful actualului guvern este încărcat de fapte penale ce ar putea fi puse cu uşurinţă în lucru.  Că guvernul actual după lovitura de stat şi criminalele suspendări ale preşedintelui este alcătuit din cei mai mulţi puşcăriabili., şi atunci unde le sunt garanţii?
Sunt cei care nu reflectă la gaura imensă ce se va face în buget când celor un milion de votanţi cumpăraţi în 2014, va trebui să fie acoperită de undeva, iar modalitatea de acoperire va fi una asemănătoare cu cei 7 eurocenţi ce vor fi introduşi  în preţul carburanţilor de la 1 aprilie curent, suprataxare operată pentru acoperirea nevoilor electorale.
Sunt cei ce nu observă că la vârful USL, numiţii copreşedinţi se porcălesc între ei  iar o ţară întreagă vorbeşte de ruperea acestei morbide alianţe şi că destrămarea acesteia ar duce la înlăturarea, poate şi de pe arena politică a celor ce le-au promis marea cu sarea.
Sunt cei ce au contractat cu băncile, iar statul nefiind parte contractuală nu poate să le impună rescadenţarea contractelor cu cei un milion de terţi. Băncile agenţi economici privaţi s-ar putea să nu cedeze la şarlatania electorală ce se pune la cale pe riscul lor de agenţi economici finanţatori.
Ei nu trebuie să uite că facilitatea înjumătăţirii operează doar pe capital şi nu pe dobândă, iar aceasta din urmă se va recalcula  aferent anilor de rescadenţare şi va creşte în mod corespunzător, dar pe riscul şi buzunarul beneficiarului contractului, devenit prin înşelăciune agent electoral al USL.
                                               *
Potrivit presei punerea în discuţie publică a posibilităţi înjumătăţirii ratelor pe o durată de doi ani, şi operarea unei reduceri de până la 200 lei din datoriile fiscale ale acestora  în următorii ani ca o facilitate pentru plata jumătăţilor amânate la plată, a creat un efect invers în economie. O seamă din  beneficiarii de credite bancare cu plata ratelor la zi au început să nu mai plătească, că de… „vin vremuri bune” şi de ce să nu profite şi ei.

5 februarie 2014-


                                                                                  Tiberiu Vanca

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More