duminică, 16 februarie 2014

De la Attila către cine vrea sa audă scrisoare deschisa

Suntem saraci pentru ca ei ne fura.   Rusanu a castigat 72 mii euro in doua luni. 99,9% din romani nu vom castiga banii astia in doua vieti. Ponta si propaganda ne spun de ieri ca Romania e tigrul Europei. Ies pe strada si vad saracia pura. La Piata Sudului, la 10 minute de Palatul Victoria saracia pura e prezenta o ating si ma mir de toleranta pe care o avem fata de hotie.  Daca mergem pana in Mizil sau orice alt oras sau sat mic din Sud cu cateva mii de euro putem cumpara o viata de om.



Suntem saraci pentru ca ei ne fura. 

Rusanu a castigat 72 mii euro in doua luni. 99,9% din romani nu vom castiga banii astia in doua vieti. Ponta si propaganda ne spun de ieri ca Romania e tigrul Europei. Ies pe strada si vad saracia pura. La Piata Sudului, la 10 minute de Palatul Victoria saracia pura e prezenta o ating si ma mir de toleranta pe care o avem fata de hotie.

Daca mergem pana in Mizil sau orice alt oras sau sat mic din Sud cu cateva mii de euro putem cumpara o viata de om. 

Oare cat timp mai inghite poporul asta munciuna sitematizata? Daca tot suntem o economie care duduie si hahaie va intreb voi o duceti mai bine? Vi se pare ca banii vostri din taxe sunt folositi just? Platim zeci de mii de lei taxe ii vedeti in sanatate, infrastructura, invatamant? 

In schimb ii vedem in asistenta sociala pentru nemunca = spaga electorala, salarii pentru clanurile politice, retele de coruptie care au ca obiectiv un singur lucru imbogatirea rapida. O masa tacuta de cetateni lucreaza ca orbii sa platesca coruptia lor. 

Au gripat Justitia acum. Vor sa isi faca o constitutie prin care polticianul devine intangibil. In fiecare zi isi pun ziduri, imunitati, devin o casta de neatins. 

Stam ca prostii vrajiti de informatii inutile care ne ocupa tot timpul. Suntem incapapibili sa constientizam ca statul de drept este linia dintre dictatura politicienilor corupti si o tara ca afara. Suntem oameni la fel ca toti cei din UE doar ca noi ii toleram pe corupti. Suntem lenesi si nu vrem sa luptam pentru drepturile noastre.

Suntem egoisti pentru ca daca mie imi merge bine nu o sa ma intereseze soarta celui de langa mine. Poate sa moara. Cel de langa mine poate sa fure, sa violeze, sa omoare pe oricine daca nu ma afecteaza pe mine. 

Si totusi coruptia omoara. Cand un sistem informatic nu identifica un avion prabusit nimeni nu discuta si nimeni nu arata catre mogulul/golanasul de rit nou care a vandut statului pe milioane de euro acel program. Un borfas de doi lei care cu securistii lui crede ca are tara la picioare. In schimb ne uitam ca tampitii la telenovela USL. Se rupe, nu se rupe, se dezintegreaza? 

In tot acest timp minut de minut, zi de zi, milioane de euro din banii pe care noi ii producem sunt furati de ei, casta coruptilor, cocotati pe functii prin minciuna, hotie, incompetenta, nepotism, curvasarie politica.



sursa :  Biro Attila


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More