marți, 11 februarie 2014

Ca la noi la primărie ....






"Ati mai vazut domnule mort care sa dea zapada. M-a declarat mort si eu dau la zapada, asta e Romania..." - a declarat barbatul reporterilor.
Pare greu de crezut, dar domnul Gheorghe Nicodim din satul Cornu de Jos, judetul Prahova, este cat se poate de viu, umbla zilnic pe ulita si isi plateste impozitele ca orice gospodar. Asta chiar daca vecinii ii spun...mortul viu.
Omul, fost tehnician veterinar, nu este inca pensionar si munceste cu ziua prin sat. Are 4 copii, n-a ajuns in viata lui prin Timisoara si nici actele nu si le-a pierdut vreodata, spune el. Dar, cu toate astea, in urma cu cateva luni, cand a cerut ajutor de la primarie pentru lemne, a aflat cu surprindere ca nu poate primi banii. A fost declarat mort in 2005.

"-Mi-a zis, 'ai inviat mortule'? Pai daca eram mort nu mai veneam incoace.
-Dar din 2005 pana in august 2013 v-a spus cineva?
-Nu mi-a spus nimeni nimic, dar eu am functionat in continuare in evidenta populatiei.
-Adica ati votat?
-Am votat. Am platit impozite, asta e, cine o fi de vina acuma Dumnezeu stie." - 
declara Gheorghe Nicodim.
Documentele din dosarul primariei Draganesti arata ca barbatul ar fi facut meningita si ar fi decedat in urma unei insuficiente cardio-respiratorii in Spitalul Judetean din Timisoara, pe 23 ianuarie 2005.
La Timisoara, cei de la IML isi amintesc ca in data de 23 ianuarie 2005 angajatii de la Spitalul Judetean din oras au incercat sa resusciteze o persoana neidentificata. Decesul a fost inregistrat insa abia in luna martie, in urma unui proces verbal de la politie care arata ca, in cele din urma, cadavrul fost identificat.

"Ulterior, politia a finalizat activitatile de identificare si ne-a comunicat, printr-un proces verbal, ca persoana se numeste Nicodim Gheorghe, are domiciliul in Prahova, localitatea Cornu de Jos si, ca atare, s-a eliberat certificatul constatator de deces, cu aceste date personale", sustine prof univ. dr. Alexandra Enache, director Institutul de Medicina Legala Timisoara.
Politistii din Timisoara nu au inca un raspuns cu privire la aceasta incurcatura, dar au deschis o ancheta. Nea Gheorghe isi doreste acum un singur lucru. Sa nu moara inainte de a-i fi clarificata situatia.


sursa : http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/povestea-de-groaza-a-romanului-din-prahova-care-a-aflat-ca-este-mort-de-9-ani-cum-explica-iml-ul-confuzia.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More