duminică, 25 august 2013

Schelete din dulap … Ramona Mănescu partea I

Dacă tot e propus de PNL la transporturi trebuie să vedem cam ce schelete are în dulap. Ei nu, nu vrem să fim răi doar trebuie să ştim !


Deci penalii striga în comisia europeana nu mai vrem MCV vrem sa furam în liniște : 


Ramona Mănescu a solicitat Comisiei Europene, în plenul PE, încheierea procedurii de monitorizare a României prin MCV.
În opinia europarlamentarului PNL, ultimul raport MCV pentru România prezintă erori şi aduce prejudicii grave atât României, cât şi cetățenilor ei.
“Acest mecanism a devenit un instrument de presiune care s-a îndepărtat de la obiectivul său tehnic, fiind politic în proporție de 80% şi doar 20% tehnic. Permanent, el a fost extins atât cantitativ, prin adăugarea de noi condiționalităţi, cât şi calitativ, prin ridicarea standardelor inițiale, fără un temei juridic în tratatele constitutive sau tratatul de aderare.”
Ramona Mănescu este de părere că prelungirea monitorizării României, pentru o perioada incertă, dar şi extinderea rapidă a mecanismului asupra altor domenii decât cele convenite în 2006 afectează din ce în ce mai mult credibilitatea şi calitatea României de stat membru UE cu drepturi depline.
“Având în vedere reglementarea ambiguă a MCV, influenţa majoră a factorului politic, dar şi faptul că durata stabilită inițial, de trei ani din momentul aderării, a expirat, solicit CE să încheie procedura de monitorizare a României prin MCV.”
Numele mai multor politicieni din România apar în dosarul de prostituţie în baza căruia Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este cercetată pentru coordonarea unei reţele de proxenetism. Potrivit România TV, ar fi vorba de Rareş Mănescu (USL), primar al sectorului 6 al Capitalei, de Marian Oprişan (USL), preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, dar şi de deputatul PSD Cristian Rizea.
În intercepările obţinute în timpul anchetei care viza reţeaua infracţională de proxenetism coordonată de Andreea Marta apar numele mai multor politicieni români, dar şi al unor oameni de afaceri, informează România TV.
Sursa citată susţine că ar fi vorba de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi vicepreşedinte PSD Marian Oprişan, de primarul sectorului 6, Rareş Mănescu (PNL), de deputatul PNL Titi Holban şi de preşedintele PSD Diaspora, deputatul Cristian Rizea. Cei doi din urmă candidează pentru noi mandate în Parlament.
”Candidatului USL, patronul de la RTV, Sebastian Ghiță, nu prea îi place de mine. Eu le-am atras atenția celor de acolo că îmi implică numele degeaba, dar văd că nu reușesc să întețeleagă. Ce pot să cred când se întâmplă același lucru de două ori la rând? Este clar o manipulare mediatică. După părerea mea este o manipulare mediatică a celor de la RTV. Îi voi da în judecată, la un moment dat, dacă mai continuă cu aceste dezinformări. Pe cele două doamne implicate în dosar le cunosc. Le-am văzut la un moment dat la un eveniment unde participau mai multe persoane. În rest, nu am nicio legătură cu niciuna dintre ele”, a declarat Marian Oprișan, pentru adevarul.ro.
La rândul său, deputatul Cristian Rizea consideră că este un scandal iscat pe fondul campaniei electorale, acesta candidând din partea USL pentru un fotoliu de deputat în colegiul uninominal numărul 5 din judeţul Brăila. ”Este o făcătură ordinară! Cum vă explicați faptul că în urmă cu șase luni apăreau aceleași nume, iar acum singurul nume nou este al meu: Vă spun, este o făcătură!. Știu și cine a făcut-o. Am și eu niște prieteni pe care îi cam deranjez. Au fost mult timp în anturajul partidului și îi cam deranjez”, a declarat Cristian Rizea, pentru adevarul.ro.
Printre oamenii de afaceri ale căror nume apar în dosarul de prostituţie Marta-Blejnar se numără Puiu Popoviciu, Elan Schwartzenberg, Ioan Niculae şi Peter Imre. Cel din urmă neagă informaţiile.
"Mă miră că numele meu este citat într-un caz cu care nu am absolut nimic de a face. Nu o cunosc pe doamna Marta personal, nu am vorbit niciodată la telefon cu domnia sa, nu am folosit serviciile de care se menţionează în poveste. Numele meu apare într-un context în care nu am avut de-a face cu nimeni. Nu inteleg de ce numele meu este citat", a declarat omul de afaceri Peter Imre.
Potrivit surselor Adevărul, procurorii care se ocupă de dosarul reţelei de prostituate de lux coordonată de către Andreea Marta se pregătesc să-i cheme la audieri,  săptămâna viitoare, în calitate de martori.
Cine sunt cei patru politicieni ale căror nume sunt invocate în dosarul de prostituție
Rareș Mănescu este în prezent primar al Sectorului 6 din Capitală. El este căsătorit cu europarlamentarul liberal Ramona Mănescu. ”Sunt casatorit cu Ramona, și împreună avem doi copii minunați: Vlad și Dragoș. Familia este cel mai important lucru din viaţa mea şi sunt fericit să o am mereu alături de mine, în tot ceea ce fac”, arată primarul pe siteul personal.

Rareș Mănescu a intrat în PNL în anul 1990, dar abia în 2012 a intrat în elita politică ca primar al Sectorului 6.

Cristian Rizea este deputat din partea PSD, iar la alegerile din 9 decembrie va candida pentru un nou mandat. Deputatul PSD este căsătorit.

Deputatul PSD Cristian Rizea e cercetat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru că ar fi pus umărul la cheltuirea ilegală a peste un milion de euro, bani europeni alocați unui program pentru tineri. Anchetat pentru fraude cu fonduri europene, Rizea este bănuit și că și-ar fi trecut o serie de bunuri, dobândite în ultimii ani, pe numele unor apropiați, susțin surse judiciare, citate de ziarul „Adevărul'.

Dosarul în care este anchetat deputatul Cristian Rizea (42 de ani) a fost deschis în primăvara anului 2011, la scurt timp după ce oficialii Comisiei Europene au somat Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret (ANST) să restituie 1.1 milioane de euro, care ar fi fost cheltuite ilegal, în perioada 2003-2005.

Marian Oprișan este în prezent la al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Vrancea. El este necătorit, dar are un copil.
În ceea ce privește activitatea politică, Oprișan este unul dintre ”greii” PSD, din 2010 ocupân și funcția de vicepreședinte al partidului.

Numele lui Marian Oprișan s-a aflat în vizorul DNA, după referendumul din 29 iulie. Alături de Liviu Dragnea, președintele CJ Vrancea este suspectat că a încercat să fraudeze votul pentru suspendarea președintelui.
Titi Holban este în prezent deputat, din partea PNL. Holban candidează pentru un nou mandat în colegiul numărul 3, din Buzău.
Deputatul PNL este căsătorit și are 2 copii.
Dosarul de prostituție și legăturile cu Sorin Blejnar
Principalul nume din acest dosar este cel al Andreei Marta. Aceasta a primit un mandat de arestare pentru 29 de zile pe 19 iulie. Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă şi pe numele Mariei Magdalena Lungu, sora Andreei Marta, şi pe numele lui Valentin Panait, taximetrist care ar fi colaborat cu ele.
Andreea Marta este soția lui Codruţ Marta, fostul subaltern al lui Sorin Blejnar la ANAF. Codruț Marta a dispărut din țară, iar în acest moment este dat în urmărire internațională de autorități.
Soţia lui Codruţ Marta plasa fete în Italia, Elveţia şi Monaco. Printre clienţi, zeci de persoane publice şi oameni de afaceri, între care şi Elan Schwartzenberg.

sursa  : din curte de la RTV 

Ramona Mănescu: Respingerea bugetului UE, varianta cea mai bună pentru România

Ramona Mănescu,  și-a justificat votul favorabil dat miercuri la rezoluția prin care Parlamentul European a respins aranjamentul pe Bugetul UE din cadrul ultimului Consiliu European. Ea a spus că bugetul nu ține cont de prioritățile pe care le-au cerut și anume creștere economică, inovație în cercetare, inovare, infrastructură și tineret.
“Pentru România este mai bine că negocierile pentru Bugetul UE pe urmatorii șapte ani să se facă cu implicarea Parlamentului European care susține interesul cetățenilor și nu al unor guverne care sunt acum la putere”, a mai arătat  Ramona Mănescu, potrivit DC News.

sursa :  revista 22

Rareş Mănescu se află la primul mandat la Primăria Sectorului 6. Potrivit declaraţiei de avere, liberalul Mănescu deţine împreună cu soţia un teren de 990 de metri pătraţi şi o casă de 140 de metri pătraţi în oraşul Bragadiru din judeţul Ilfov. Familia Mănescu mai are şi un apartament în Predeal. Conform declaraţiei de avere de pe site-ul Primăriei Sectorului 6, Rareş Mănescu mai are în proprietate două autoturisme marca Audi, unul marca Ford şi un moped marca Aprilia, toate dobândite prin cumpărare. De asemenea, în 2011, a vândut un autoturism marca Volvo cu 32.400 de euro. Primarul sectorului 6 nu deţine nici bijuterii şi nici obiecte de artă, însă are un credit de 48.000 de euro la o bancă din Belgia. Conform declaraţiei de avere depuse în iunie 2012, actualul primar a câştigat în 2011 7.731 de lei în calitate de consilier economis la Camera Consultanţilor Fiscali. În schimb, soţia sa, Ramona Mănescu, a câştigat în 2011 de la Parlamentul European 74.445,84 de euro. Tot în 2011, Rareş şi Ramona Mănescu au câştigat împreună 500 de lei ca cesiune părţi sociale de la firma SC Spedcom SRL Giurgiu, o firmă de comisionariat vamal. Noul primar al sectorului 6 avea în 2008 o participaţie de 25% în firma Spedcom SRL. În urma unei răscumpărări a unei poliţe de la Alico Asigurări România SA, Rareş Mănescu a încasat în 2011 suma de 21.754,77 de lei.
sursa : adevarul 

un  mic proces :


Fişă dosar
Număr dosar:1980/281/2011
Data:26.03.2012
Materie juridică:Litigii cu profesionistii
Obiect:conflict de competenta
Stadiu procesual:Fond

Părţi
1.SC PROFIPET COM SRL PLOIESTIReclamant
2.SC SPEDCOM SRL GIURGIU
Pârât

deocamdată atât dar mai cautam !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More