miercuri, 17 aprilie 2013

Romania Comunista - Cighid , ororile comunismului

Romania Comunista - Cighid
 Ca să nu uităm despre ,,binefacerile " comunismului.

       Sute de copii cu handicap au murit uciși de foame, de frig, de boală și de indiferență. Regimul comunist n-a avut nici remușcări, nici îndoieli că îi va elimina pe toți. Și totuși, unii dintre ei au fost salvați de Revoluție și de oameni cu suflet. Supraviețuitorii iadului de la Chighid depun mărturie. Aduși din leagăne, cu diagnostice grave, copiii cu handicap sever ajungeau aici pe moarte. În 1990, reporterii de la Spiegel TV surprindeau într-un film documentar imagini șocante: copii lăsați să zacă în propriile fecale, urlete și sunetul obsesiv al paturilor ruginite ce se loveau de zidurile reci.
        Acest lagăr a adus România în fața întregii lumi cu un mare handicap, de care se chinuie și acum să scape. Iernile, micuții se înghesuiau unii în alții ca să nu moară de frig, iar dimineața asistentele îi găseau acoperiți de promoroacă. Cighid este numele unui Centru de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap din Ghiorac, Judeţul Bihor.
       În perioada comunistă, a devenit notoriu pentru condiţiile inumane de cazare a bolnavilor, fiind asemănat cu un lagăr de exterminare (detalii despre manipularea opiniei publice prin imagini trucate). Între 1987 și 1989, aici au murit 137 de copii. Ororile de la Cighid s-au făcut cunoscute opiniei publice, printr-un reportaj al televiziunii germane, Spiegel TV. Centrul este situat într-un fost castel, revendicat cu succes de familia contelui maghiar Tisza
        Deşi este greu de urmărit, vă rog să vă stăpâniţi şi priviţi până la capăt tot cea ce veţi vedea a fost adevărat, am văzut aceste lucruri cu ochii mei şi din păcate este adevărat ele au fost şi au fost creaţia comuniştilor, a celor care azi ne dau lecţii de democraţie şi spun că ei au făcut istoria, aceste lucruri nu pot fi iertate. Niste oameni nu se pot purta astfel cu niste copii , a caror vina nu a fost decat ca au fost neajutorati .





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More