joi, 11 aprilie 2013

După Cipru ar urma Slovenia, Portugalia, Malta, apoi Spania


~Principiul dominoului în economia globalizată sau despre circulaţia "banilor deştepţi"~

Vă întrebați care sunt piesele de domino următoare ce se vor prăbuşi în Europa? Oferim o listă bazată pe un principiu simplu, dar puternic: "Urmează «banii deştepţi»" (Follow Smart Money).

Banii deştepţi intră în sectorul bancar pe riscurile asumate de o anumită națiune, care sapă în rezervele oferite de ratele de dobânzi mai ridicate, care reflectă riscul mai mare.

Banii deştepţi ies apoi din sectorul bancar al națiunii înainte de criza de solvabilitate inevitabilă, declanşând criza de capital și exproprierile pe deponenţi (bail-in).

De ce sunt lăsaţi banii în bănci la limita riscului?

1. Oamenii caută banii ieftini, din moment ce nimeni nu a fost încă lovit de compresia financiară, în căutare de fonduri financiare pentru îmbunăţirea traiului lor. O bună parte dintre aceşti bani sunt ţinuţi de populaţie în depozite la termen.

2. Se presupune (în mod eronat) că micii deponenţi sunt protejați de pierderi în caz de faliment bancar. Este puţin probabil ca cineva să se îndoiască de faptul că chiar și în cel mai rău caz deponenții nu vor fi protejaţi de o autoritate centrală sau alta.

3. Criza a fost evitată sau împinsă înainte... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More